Je baby verzorgen met babyolie en baby lotionVoor de huid van je kleine spruit is alleen het beste goed genoeg. Ook wat betreft verzorging moet je zijn of haar kleine lichaam de nodige aandacht geven en de juiste, aangepaste babyproducten gebruiken. Zeker aangezien hun huid erg kwetsbaar is, al helemaal in de plooitjes en aan de billetjes, doe je er goed aan om speciale baby lotion te gebruiken. We raden hier eerder een baby lotion aan omdat de plooitjes niet te vochtig mogen worden. Voor plooitjes in de nek of algemeen plooitjes met geurtjes is bijvoorbeeld de baby lotion van Avène aan te raden. Deze laat je toe om je baby te verzorgen en te verwennen tot hij kraait van plezier!

Dagelijks in bad

Niets leuker dan het dagelijkse bad van je baby, en de geluidjes die hij maakt als hij vrolijk kan badderen. Z’n donzige haartjes wassen, het gezichtje wassen … En na het badje met badolie volgt dan de naverzorging met speciale baby lichaamsmelk. Daarmee maak je de verzorging en reiniging van je baby echt helemaal compleet. Een badje kan namelijk het babyhuidje uitdrogen, waardoor extra hydratering zeker op z’n plaat is. Pure verzorging op maat van je baby ...

Gebruik in geen geval standaard cosmetische producten! Deze bevatten meestal parfums en prikkelende bestanddelen, waar hun gevoelige babyhuidje niet tegen kan!

De band met je baby versterken

Het gevoel is het eerste zintuig dat tot ontwikkeling komt bij pasgeboren baby’s. Een massagemoment met babyolie is dan ook de perfecte manier om een innige band te smeden. Door een behandeling met verzachtende babyolie voelt je kleine schat zich al snel gelukkig en ontspannen, met als bijkomend voordeel dat zijn gevoelige huid voldoende wordt gevoed en gehydrateerd. Wat zal je baby ‘s nachts heerlijk dromen!

Alleen het beste voor je baby

Een goede babyverzorging is enorm belangrijk voor het welzijn en comfort van je kleine schat. Het verhaal stopt natuurlijk niet bij babyolie. Er zijn nog veel andere producten voor babyverzorging die je absoluut moet gebruiken. Met aangepaste babyzeep, babyshampoo en babygelaatscrème heeft jouw baby het zachtste huidje!

 


Auteur Ellen De SmetGeschreven door Ellen De Smet

Ellen is apotheker van dienst bij Apotheek-Online. Met een grote kennis van geneesmiddelen en parafarmacie staat Ellen klanten en bezoekers van de website bij met raad en daad. Via artikels op deze blog deelt zij ook graag pro-actief haar advies aan alle bezoekers van Apotheek-Online.