mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Forever young! Deze anti aging middeltjes moet je proberen

Anti aging tip 1: hydrateer je huid

Als je huid niet genoeg vocht vasthoudt, kan dat droogtelijntjes veroorzaken. Deze vormen een eerste opstapje naar rimpelvorming. Het mag met andere woorden geen geheim zijn dat je regelmatig moet hydrateren. Hydrateren kan met alle basis vochtinbrengende crèmes zoals bijvoorbeeld de Remederm-crème van Louis Widmer. Door de vochtreserves van je huid aan te vullen, kun je het ontstaan van rimpels aanzienlijk vertragen. Vochtverlies is de belangrijkste oorzaak van rimpelvorming.

Gebruik bij voorkeur een middeltje dat de aanmaak van hyaluron stimuleert. Dit helpt je huid om beter vocht vast te houden.

Anti aging tip 2: anti-oxidanten

Vrij radicalen veroorzaken een kettingreactie die je huid doet verouderen. Gelukkig kun je schadelijke radicalen tegengaan met anti-oxidanten! Deze zitten in je voeding, maar ook in anti aging-crèmes en make-up. Anti-oxidanten herstellen huidproblemen en houden je huid (en je haar) mooi en gezond. De naam ‘anti-oxidanten’ is een verzameling van onder meer vitamines c en e, maar ook bijvoorbeeld zink en seleen. De Proderm-capsuels van Alline bevatten de nodige anti-oxidanten om je huid jong en fris te houden.

Anti aging tip 3: stimuleer zelfreparatie

Hoe je ervoor zorgt dat je huid zichzelf herstelt en vernieuwt? Door een of twee keer per week een zachte scrub te gebruiken! Deze stimuleert de celvernieuwing, reinigt verstopte poriën en verwijdert dode huidcellen die uitdroging en veroudering veroorzaken. Tip: Gebruik een niet-schurende variant om irritatie te voorkomen.

Anti aging tip 4: collageenproductie

Collageen is een eiwit dat onze huid van stevigheid en elasticiteit voorziet. Als je jonger bent, maakt je huid veel collageen aan, maar dit proces vertraagt naarmate je ouder wordt. Gelukkig kun je de productie weer opschroeven, bijvoorbeeld door vitamine c in te nemen. Zorg tevens voor retinol of ‘pro-vitamine a’. Retinoïde crèmes verminderen op hun beurt de stoffen in de huid die collageen afbreken en stimuleert ook de receptoren in de huid die collageen produceren.