De beste anti aging middeltjesEr zo lang mogelijk jong uitzien: we tekenen er allemaal voor. Bij de meesten onder ons komt dit echter niet vanzelf. Voor een frisse en stralende huid zijn we aangewezen op zachte scrubs, bescherming tegen de zon, anti aging-cosmetica en beschermende gezichtsoliën en ga zo maar een tijdje door. Wat je kunt doen om je anti aging-inspanningen nog verder op te schroeven? Ontdek snel onze tips hieronder!

Anti aging tip 1: hydrateer je huid

Als je huid niet genoeg vocht vasthoudt, kan dat droogtelijntjes veroorzaken. Deze vormen een eerste opstapje naar rimpelvorming. Het mag met andere woorden geen geheim zijn dat je regelmatig moet hydrateren. Hydrateren kan met alle basis vochtinbrengende crèmes zoals bijvoorbeeld de Remederm-crème van Louis Widmer. Door de vochtreserves van je huid aan te vullen, kun je het ontstaan van rimpels aanzienlijk vertragen. Vochtverlies is de belangrijkste oorzaak van rimpelvorming.

Gebruik bij voorkeur een middeltje dat de aanmaak van hyaluron stimuleert. Dit helpt je huid om beter vocht vast te houden.

Anti aging tip 2: anti-oxidanten

Vrij radicalen veroorzaken een kettingreactie die je huid doet verouderen. Gelukkig kun je schadelijke radicalen tegengaan met anti-oxidanten! Deze zitten in je voeding, maar ook in anti aging-crèmes en make-up. Anti-oxidanten herstellen huidproblemen en houden je huid (en je haar) mooi en gezond. De naam ‘anti-oxidanten’ is een verzameling van onder meer vitamines c en e, maar ook bijvoorbeeld zink en seleen. De Proderm-capsuels van Alline bevatten de nodige anti-oxidanten om je huid jong en fris te houden.

Anti aging tip 3: stimuleer zelfreparatie

Hoe je ervoor zorgt dat je huid zichzelf herstelt en vernieuwt? Door een of twee keer per week een zachte scrub te gebruiken! Deze stimuleert de celvernieuwing, reinigt verstopte poriën en verwijdert dode huidcellen die uitdroging en veroudering veroorzaken. Tip: Gebruik een niet-schurende variant om irritatie te voorkomen.

Anti aging tip 4: collageenproductie

Collageen is een eiwit dat onze huid van stevigheid en elasticiteit voorziet. Als je jonger bent, maakt je huid veel collageen aan, maar dit proces vertraagt naarmate je ouder wordt. Gelukkig kun je de productie weer opschroeven, bijvoorbeeld door vitamine c in te nemen. Zorg tevens voor retinol of ‘pro-vitamine a’. Retinoïde crèmes verminderen op hun beurt de stoffen in de huid die collageen afbreken en stimuleert ook de receptoren in de huid die collageen produceren.

 


Auteur Ellen De SmetGeschreven door Ellen De Smet

Ellen is apotheker van dienst bij Apotheek-Online. Met een grote kennis van geneesmiddelen en parafarmacie staat Ellen klanten en bezoekers van de website bij met raad en daad. Via artikels op deze blog deelt zij ook graag pro-actief haar advies aan alle bezoekers van Apotheek-Online.