mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

3 tips om je beter te concentreren tijdens het studeren

Concentratie onderhouden

Je hersenen onderhouden en trainen, is een must om ze in topconditie te houden. Hoe je je concentratie op peil houdt? Je af en toe bezig houden met een woordpuzzel of kruiswoordraadsel is een slimme zet. Een paar oefeningen trainen niet enkel je geheugen, maar ook je concentratie. Dagelijks een paar minuten oefenen is voldoende om je concentratie te onderhouden.

Omega 3 en omega 6

Je beter concentreren? Dan kunnen omega 3 en omega 6 soelaas bieden. Omega 3 en 6 zijn belangrijke vetzuren die een goede werking van de hersenen ondersteunen. Omega 3 zorgt voor de aanleg van ons leer-, denk- en spraakvermogen, omega 6 zorgt op zijn beurt voor de prikkeloverdracht tussen zenuwcellen en de werking van het geheugen. Vette vis is een goede bron van omega 3, maar je kunt net zo goed voedingssupplementen nemen!

Vermijd energiedrankjes en koffie. Deze doen je vroeg of laat instorten. De voorkeur gaat uit naar mueslirepen, fruit en water.

Tijdelijk kan je een voedingssupplement nemen tijdens je examenperiode om je alertheid en concentratie te bevorderenBiocure Intellect en Tonixx Plus, bijvoorbeeld, zijn echte aanraders op dit vlak.

Beweeg!

Ga niet in de zetel liggen als het tijd is voor een pauze. Je gaat beter even naar buiten voor een korte wandeling, maar ook even rechtstaan en door je kamer wandelen, is een aanrader. Beweging geeft je hersenen zuurstof, en dus ook meer concentratie.