Beter omgaan met stress? 3 tips voor een stressvrij bestaanWe kennen allemaal wel eens stressy periodes. Een project op het werk dat z’n deadline nadert, een verbouwing, de geboorte van een kind…  Als je langdurig onder druk staat, gaat je lichaam vol spanningen zitten, waardoor we na verloop van tijd helemaal blokkeren en niet meer kunnen functioneren.

Het komt erop aan om deze stress te plaatsen en ons lichaam terug zuurstof te geven. Makkelijk gezegd, natuurlijk, maar de middeltjes hieronder helpen je in no time beter omgaan met stress.

Relaxatietherapie

Met de hulp van ontspanningsoefeningen kun je je lichaam stressvrij maken. Het helpt je om lichamelijk en mentaal tot rust te komen en stress en spanningen te verlichten.

Relaxatietherapie, ademtherapie en meditatie zijn erop gericht om je naar een meer permanente staat van kalmte te brengen. Ook yoga kan ontspannend en rustgevend werken. Een relaxatietherapeut helpt je om de voor u meest geschikte anti-stressmethode te achterhalen.

Neem je stress niet mee naar bed

Een goede nachtrust verricht wonderen. Ga ondanks je kopzorgen op tijd naar bed, voorafgegaan door een half uur ontspanning zoals bijvoorbeeld een douche of een paar bewegingsoefeningen, en probeer minstens zeven uur te slapen. Neem je werk, smartphone of tablet niet mee naar bed. Het komt erop aan om even los te laten en je lichaam de kans te geven om op te laden.

Anti-stressmedicatie

Beter omgaan met stress? Dan kun je ook altijd de hulp inroepen van anti-stressmiddelen. Deze vlakken de symptomen van stress uit en vergemakkelijken herstel van aanhoudende druk.

Passiflora Complex van A. Vogel is een extra krachtig plantaardig of fytotherapeutisch middel dat helpt bij stress, onrust en spanning. Het maakt snel komaf met mentale druk en helpt je om fris en alert te blijven! De capsules van Promagnor Relaxation op basis van magnesium, passiflora en vitamine B zorgen op hun beurt snel voor een ontspannend effect.

 


Auteur Pieter NauwelaertsGeschreven door Pieter Nauwelaerts

Pieter is de oprichter van Apotheek Online en het eerste aanspreekpunt voor alle vragen met betrekking tot de webshop. Hij bezit een grote expertise over de aangeboden producten. Via deze weg geeft hij graag meer informatie over de verschillende aandoeningen en problemen en helpt hij waar hij kan met de juiste aanbevelingen.