Hypothyreoïdie of trage schildklier: wat zijn de gevolgen?

Ooit al gehoord van de moeilijke term ‘hypothyreoïdie’? Hypothyreoïdie - ook wel gekend als een ‘trage’ schildklier - is een aandoening waarbij de werking van je schildklier afneemt en je lichaam bijgevolg dus te weinig hormoon aanmaakt.

Hypothyreoïdie komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, en brengt zeer uiteenlopende klachten met zich mee. Dit maakt dat het voor de arts onmogelijk is om enkel op basis hiervan een oordeel te vellen. 

Lees meer

Oorproblemen en oorpijn tegengaan? Dat doe je zo!

Iedereen krijgt vroeg of laat wel eens te maken met oorpijn. Denk maar aan vervelende klachten zoals een druk in je oren, een verminderd gehoor of jeukende oren. Het gevoel van oorpijn kan op verschillende wijzen ontstaan. Voor sommige van deze oorklachten bestaan gemakkelijke oplossingen, terwijl andere oorproblemen minder eenvoudig te genezen zijn. Draag dus altijd zorg voor je oren en bescherm ze indien nodig!

Lees meer

Dit moet er in je reisapotheek

Als je binnenkort op vakantie vertrekt, verwacht je uiteraard een luilekkere periode zonder ongelukjes of ongemakken. Helaas heb je dat niet altijd zelf in de hand, wat maakt dat je het best altijd een reisapotheek voorziet. De precieze inhoud van je reisapotheek hangt natuurlijk af van het type tijd en de reisduur, maar toch zijn er een paar basics die in geen enkele apotheek mogen ontbreken. Doorloop de checklist hieronder om te weten wat je allemaal moet meenemen op vakantie voor een zorgeloze reis!

Lees meer

Magento Blog extension by aheadWorks