Welke hooikoorts medicijnen werken nu echt?

Het pollenseizoen staat weer voor de deur. Dat betekent dat heel wat mensen tussen nu en oktober weer last gaan krijgen van hoofdpijn, niesbuien of tranende ogen - of natuurlijk een combinatie van deze klachten. Hoe dat komt? Heel eenvoudig: de nakende bloeiperiode van (on)kruiden, grassen en bomen brengt hooikoortsklachten terug tot leven.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Hooikoorts

4 tips voor een effectieve hooikoortsbehandeling

Het pollenseizoen is weer volop bezig, wat maakt dat veel mensen last hebben van hooikoortsklachten en allergische reacties. Dat gaat doorgaans gepaard met tranen en jeuk. Daar heeft natuurlijk niemand boodschap aan. Wat je kunt doen? De hulp inschakelen van pilletjes, sprays en andere hooikoortsmedicijnen. Een volledige hooikoortsbehandeling houdt echter méér in dan alleen maar het gebruik van de juiste middeltjes.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Hooikoorts

Alles wat je moet weten over kruisallergie

Heb je last van hooikoorts? Dan bestaat de kans dat je naast je allergie voor pollen, ook een allergie hebt voor bepaalde voedingsmiddelen.

Iemand met een allergie voor berkenpollen, bijvoorbeeld, is vaak ook allergisch voor appels. Deze typische reactie van de ene allergie die een andere allergie teweegbrengt, noemt men een kruisallergie.

Een kruisallergie komt voor bij maar liefst de helft van alle hooikoortslijders, en kan zowel gedurende het hele jaar, als alleen tijdens het hooikoortsseizoen optreden. 

Lees meer
Comments | Geplaatst in Hooikoorts

Zo moet je een loopneus stoppen!

Van een loopneus wil je het liefst zo snel mogelijk af. Het is dan ook een erg hinderlijk en vervelend kwaaltje. Zeker als je op het werk zit of in een vergadering, is het niet meteen wenselijk om te snotteren en constant naar je zakdoek te grijpen. Wat je kunt doen om een loopneus te stoppen? Gebruik de tips hieronder!

Lees meer

Rode ogen behandelen met oogdruppels

Iedereen kan wel eens last krijgen van oververmoeide of branderige ogen. Dat vertaalt zich soms in rode, ‘bloeddoorlopen’ ogen die niet alleen droog en geïrriteerd aanvoelen, maar vaak ook lichte gezichtsstoornissen met zich meebrengen. Erg vervelend allemaal! Als je ogen niet willen meewerken, kan dat je dagelijkse activiteiten namelijk behoorlijk schaden. Wat je kunt doen om rode ogen te behandelen? Wij vertellen je alles wat je moet weten!

Lees meer
Comments | Geplaatst in Hooikoorts

Magento Blog extension by aheadWorks