Tips om spierpijn te verhelpen

De warmere temperaturen moedigen ons aan om massaal te gaan sporten. Overal waar je kijkt, kom je joggers en fietsers tegen. Mooi! Helaas pakt niet iedereen het even doordacht aan, wat soms wel eens spierpijn kan veroorzaken. Vooral minder ervaren sporters zijn gevoelig voor spierpijn in de kuiten en bovenbenen. Aangezien je de pijn en stijfheid best kunt missen, doe je er goed aan om je spierpijn aan te pakken. Hoe je dat het snelst doet? Ga aan de slag met onze tips!

Lees meer

Vermoeide benen behandelen

Heb je soms het gevoel dat je benen niet mee willen en dat ze zwaar en vermoeid aanvoelen, al dan niet in combinatie met pijn? Doorgaans is een slechte bloedcirculatie de boosdoener. Deze vertrekt vanuit de voeten en onderbenen en maakt dat het bloed tegen de zwaartekracht in naar boven moet worden gepompt. Vermoeide benen zijn vaak terug te leiden naar langdurig rechtstaan of verzwakte interne bloedkanaaltjes omwille van, bijvoorbeeld, zwangerschapshormonen.

Lees meer

Zo roep je pijnlijke gewrichten een halt toe!

Heb je last van gevoelige of pijnlijke gewrichten? Dat maak je natuurlijk liever niet mee. Pijnlijke gewrichten maken namelijk dat je minder soepel bent, wat je bewegingsvrijheid behoorlijk aantast.

Lees meer

Last van zware en vermoeide benen? Zo ga je ze tegen!

Na een lange autorit, een hele dag shoppen of een intensieve sporttraining, kan je wel eens last hebben van zware en vermoeide benen. Dit merk je meestal aan gezwollen enkels, tintelingen in je benen of moeilijkheden met stilzitten. Ook wanneer je zwanger bent of een dagje ouder wordt, durft dit kwaaltje wel eens opduiken.

Wanneer dit slechts een aantal keren voorkomt, kan het natuurlijk geen kwaad, maar wanneer je vaak te kampen hebt met zware en vermoeide benen, ligt een slechte bloedcirculatie hier mogelijks aan de basis. En dat kan nare gevolgen hebben.

Lees meer

Intensief sporten? Zo voorkom je verzuurde spieren!

Breng je regelmatig een bezoek aan de sportschool of loop je op wekelijkse basis een stevig aantal kilometers? Dan bestaat de kans dat jij al wel eens last hebt gehad van verzuurde spieren.

Gelukkig hoef je deze pijn niet elke keer te doorstaan na een hevige training. Integendeel zelfs, met behulp van de juiste voedingsmiddelen en de juiste manier van sporten, kan je verzuurde spieren zelfs volledig voorkomen!

Lees meer

Spierpijn na het sporten vermijden tijdens koude dagen

Tijdens de winter is het niet altijd even gemakkelijk om de motivatie te vinden om te gaan sporten. Zeker wanneer je aan buitensport doet en de volgende dag weer opstaat met spierpijn omdat het zo koud is geweest…

Toch zijn er heel wat voordelen verbonden aan blijven sporten tijdens de koude maanden.

Wedden dat jij na het lezen van onze motivatie- en opwarmingstips opnieuw je sportschoenen aangetrokken hebt?

Lees meer

Stijve spieren en gewrichten

Niemand krijgt graag te maken met stijve spieren en gewrichten. Ze hinderen je bewegingsvrijheid en maken het pijnlijk om alledaagse bewegingen uit te voeren. Van wandelen over traplopen tot autorijden: het gaat allemaal net iets minder vlot als je met stijve spieren en gewrichten hebt af te rekenen. Wat je kunt doen om soepel en fit te blijven?

Lees meer

Magento Blog extension by aheadWorks