Langdurig gebruik van  neusdruppels kan het neusslijmvlies beschadigen.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Verkoudheid

Verstopte neus? De voordelen van een natuurlijke neusspray

Een verstopte neus: vooral in de winter is er bijna geen ontkomen aan.

De meeste mensen hebben hier meerdere keren per jaar last van. Het gevolg? Je slaapt slecht, je eten heeft geen smaak en je kan niet goed ademen... Leuk is anders!

Vaak wordt op zo’n moment gekozen voor een snelwerkende neusspray, maar een chemische neusspray heeft helaas ook heel wat bijwerkingen. Een natuurlijke neusspray biedt een goed alternatief zonder bijwerkingen.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Verkoudheid

Help! Ik blijf maar snotteren

We krijgen er allemaal wel eens mee te maken: een verkoudheid en de loopneus die ermee gepaard gaat. Niet erg natuurlijk, maar wel hinderlijk. Voorkomen of zo snel mogelijk genezen is de boodschap! Wij lijsten vier tips voor je op die het gesnotter een flink stuk verkleinen.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Verkoudheid

Wat te doen tegen een verstopte neus?

Een verstopte neus ben je liever kwijt dan rijk. Door je mond ademen, niet (goed) kunnen ruiken … Het is heel vervelend en vermoeiend als je je neus niet kunt gebruiken.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Verkoudheid

3 tips tegen aanhoudende verkoudheid

Geveld door een aanhoudende verkoudheid? Heel vervelend allemaal, want met een dichte neus en ademhalingsproblemen is niemand gediend, en al zeker niet voor lange duur.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Verkoudheid

Verkoudheid bij baby's in de winter: welke maatregelen moet je nemen?

De herfst- en wintermaanden gaan hand in hand met griepjes en verkoudheden. Iedereen kan natuurlijk een verkoudheid oplopen, maar baby’s in het bijzonder zijn hier heel vatbaar voor. Dit komt omdat hun afweersysteem nog niet optimaal werkt.

Meestal verloopt een verkoudheid bij een baby onschuldig en geneest dit vanzelf weer. En hoewel je er niet veel aan kunt doen dat een baby nu eenmaal meer verkouden is, kun je wel wat maatregelen nemen om het risico enigszins te beperken.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Verkoudheid

Aromatherapie bij keelpijn

Het verkoudheid- en griep seizoen zit er weer aan te komen. Dat gaat onvermijdelijk gepaard met een loopneus, vervelende hoestbuien en een ruwe, pijnlijke keel. Vooral keelpijn is bijzonder storend: het bemoeilijkt praten en slikken, waar natuurlijk niemand mee gediend is. Er zijn gelukkig verschillende manieren om keelpijn aan te pakken. Een behandeling met etherische oliën, bijvoorbeeld, werkt vaak heel effectief. Hoe dat precies werkt, aromatherapie bij keelpijn?

Lees meer
Comments | Geplaatst in Verkoudheid

Verkoudheid in het najaar voorkomen

We zijn allemaal wel eens verkouden.

In principe is dat helemaal niet erg - verkoudheid is een onschuldige kwaal - maar het is natuurlijk bijzonder vervelend om moeilijk te kunnen ademen, constant te niezen en keelpijn en/of een verstopte neus te hebben. Omdat het virus gemakkelijk zowel direct als indirect wordt doorgegeven, treft het vaak iedereen in je nabije omgeving. Wil je graag verkoudheid voorkomen dit najaar en je gezin happy en gezond houden? Lees dan snel de tips hieronder!

Lees meer
Comments | Geplaatst in Verkoudheid

Zo moet je een loopneus stoppen!

Van een loopneus wil je het liefst zo snel mogelijk af. Het is dan ook een erg hinderlijk en vervelend kwaaltje. Zeker als je op het werk zit of in een vergadering, is het niet meteen wenselijk om te snotteren en constant naar je zakdoek te grijpen. Wat je kunt doen om een loopneus te stoppen? Gebruik de tips hieronder!

Lees meer

Magento Blog extension by aheadWorks