Ontzwellende neusdruppels of sprays op basis van tramazoline, oxymetazoline of xylometazoline tegen een verstopte neus of een loopneus, mag je niet langer dan één week na elkaar gebruiken. Daarna mogen in ieder geval gedurende één week geen druppels worden gebruikt. Langdurig gebruik van dergelijke neusdruppels kan het neusslijmvlies beschadigen, waardoor de neus chronisch verstopt zit.

Gebruik, zeker bij kinderen, liever een zoutoplossing om de neus te spoelen. 

Enkele tips voor het gebruik:

- Gebruik altijd uw eigen flacon. Zo voorkomt u besmetting van een ander. Als er meerdere gezinsleden verkouden zijn, dient ieder gezinslid een apart flesje te gebruiken.
- Spoel de pipet na gebruik schoon met lauw water en sluit de flacon goed af.
- Het flesje is na openen één maand houdbaar. U kunt op de verpakking noteren wanneer u het heeft aangebroken en door wie het toen is gebruikt.

 


Auteur Pieter NauwelaertsGeschreven door Pieter Nauwelaerts

Pieter is de oprichter van Apotheek Online en het eerste aanspreekpunt voor alle vragen met betrekking tot de webshop. Hij bezit een grote expertise over de aangeboden producten. Via deze weg geeft hij graag meer informatie over de verschillende aandoeningen en problemen en helpt hij waar hij kan met de juiste aanbevelingen.