Hoe je darmflora herstellen

In de dikke darm leven miljoenen bacteriën, zowel goede als minder goede, die samen de verzamelnaam “darmflora” krijgen. Gunstige bacteriën staan in voor de afbraak van voedsel en de omzetting naar essentiële voedingsstoffen. Een gezonde en evenwichtige darmflora is cruciaal voor de spijsvertering, je stoelgang en zelfs je natuurlijke weerstand. Uit balans? Dan komt het erop aan om je darmflora te herstellen en terug in evenwicht te brengen.

Lees meer
0 Comments | Geplaatst in Voeding

Te veel gegeten? Zo laat je je eten sneller zakken!

De feestdagen zijn in aantocht, wat waarschijnlijk betekent dat je agenda volgepland staat met feestjes waar er eten in overvloed zal zijn en je het zinnetje ‘Oh, ik heb te veel gegeten’ uit menig mond zal horen.

Na het eten met een overvol, opgeblazen gevoel op de bank ploffen klinkt aantrekkelijk, maar je kunt misschien beter volgende zaken doen om je eten sneller te laten zakken of een overvol gevoel te voorkomen.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Voeding

Een opgeblazen gevoel? Dit doe je eraan!

Heb je soms last van een opgeblazen gevoel? Dan ken je ongetwijfeld het probleem wel dat je ‘s ochtends een aansluitende jurk of jeans aantrekt en dat deze, naarmate de dag vordert, steeds strakker wordt.

Bovendien zorgt dit voor vervelende situaties waarbij je je ongemakkelijk in je vel gaat voelen, je minder zelfzeker overkomt, niet meer durft te gaan zitten, enz.

Gelukkig is een opgeblazen gevoel in de meeste gevallen zeer onschuldig en kan je deze makkelijk verhelpen.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Voeding

Babyvoeding: alles wat je moet weten van flesvoeding tot lepelvoeding

De eerste maanden na de geboorte is je baby voor zijn groei en ontwikkeling volledig afhankelijk van melk. De ene moeder kiest daarom liever voor flesvoeding, terwijl de andere net een voorkeur heeft voor borstvoeding.

Indien je voorkeur uitgaat naar flesvoeding, is het een absolute must om aangepaste babyvoeding aan je kleintje te geven. Deze voorziet namelijk in alle behoeften en zorgt ervoor dat je baby gezond is.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Voeding

Maak komaf met je opgeblazen buik

Een opgeblazen buik: we hebben er allemaal wel een keertje last van. Zeker tijdens en na de feestdagen zijn we er extra gevoelig voor. Dat hoeft ook niet te verbazen, de afgelopen 7 à 10 dagen hebben we heel wat gevierd, en daar hoorden natuurlijk de nodige drank, hapjes, (voor)gerechten en desserts bij. Die overvloed aan lekkers bezorgt sommige mensen een opgeblazen gevoel, pijn, winderigheid en soms zelfs misselijkheid. Heb jij geen boodschap aan een opgeblazen buik? Lees er dan snel onze tips op na.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Voeding

Magento Blog extension by aheadWorks