Je pasgeboren baby verzorgen? Dat doe je zo!

Word je binnenkort mama of papa van je eerste kindje? Dan is de kans groot dat je op dit moment nog een beetje onzeker bent over de verzorging van jouw pasgeboren baby. 

Om je op weg te helpen in dit avontuur, hebben we in dit artikel alvast enkele tips voor jou opgesomd rond de verzorging van jouw pasgeboren baby. Zo kan je over enkele maanden zorgeloos genieten van de eerste momenten met jouw kleine spruit!

Lees meer
Comments | Geplaatst in Zwangerschap

Alles wat je moet weten over kruisallergie

Je hebt de beslissing genomen om zwanger te worden? Spannend!

Hoe snel je zwanger wordt, verschilt van vrouw tot vrouw. Bij de ene vrouw gaat dit snel, de andere heeft er wat langer voor nodig. Over het algemeen duurt het 6 maanden tot één jaar. Er is dus geen reden tot paniek als je niet meteen zwanger bent.

Hoe lang het ook duurt voordat je zwanger bent, één ding hebben alle vrouwen met een zwangerschapswens gemeen: de wens om zo gezond mogelijk zwanger te zijn. Niet alleen voor je aankomende baby, maar ook voor jezelf.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Zwangerschap

Zwangerschapsdiabetes: welke maatregelen kun je nemen?

Tijdens een zwangerschap hebben vrouwen een verhoogd risico op diabetes, de zogenaamde zwangerschapsdiabetes. Deze vorm van diabetes ontstaat door de hormonale veranderingen die plaatsvinden in het lichaam van de vrouw tijdens de zwangerschap en verdwijnt na de zwangerschap (meestal) weer.

Welke maatregelen je kunt nemen om zwangerschapsdiabetes tegen te gaan of het risico in ieder geval zoveel mogelijk te minimaliseren?

 

Lees meer
Comments | Geplaatst in Zwangerschap

3 tips om nee te zeggen tegen zwangerschapsstriemen!

Een ronde buik tijdens de zwangerschap, het is iets waar veel vrouwen van dromen. Helaas heeft deze prachtige buik vaak een keerzijde door de ‘uitrekking’ van de huid, wat zwangerschapsstriemen doet ontstaan. Zwangerschapsstriemen zijn één van de meest voorkomende groeistrepen. Wist je dat maar liefst 75% van de zwangere vrouwen hiermee te maken krijgt?

Lees meer
Comments | Geplaatst in Zwangerschap

Vitamines voor je baby

Als je van plan bent om je kleine schat borstvoeding te geven, let er dan zeker op dat je hem of haar ook extra vitamines geeft. Moedermelk is van nature laag aan de essentiële vitamines D en K - deze bijgeven in de vorm van een oplossing is cruciaal voor de gezondheid van je baby.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Zwangerschap

Magento Blog extension by aheadWorks