3 tips om nee te zeggen tegen zwangerschapsstriemen!Een ronde buik tijdens de zwangerschap, het is iets waar veel vrouwen van dromen. Helaas heeft deze prachtige buik vaak een keerzijde door de ‘uitrekking’ van de huid, wat zwangerschapsstriemen doet ontstaan. Zwangerschapsstriemen zijn één van de meest voorkomende groeistrepen. Wist je dat maar liefst 75% van de zwangere vrouwen hiermee te maken krijgt?

Ontstaan van zwangerschapsstriemen

Door de uitrekking van de huid komen de elastische vezels en collageenbanden onder spanning te staan waardoor deze mogelijks scheuren. Wanneer dit gebeurt, ontstaan er littekens. Dit zijn de zichtbare strepen, oftewel striae, op je huid.

Daarnaast zijn zwangerschapsstriemen ook erfelijk bepaald. Niet iedereen kan dit zwangerschapskwaaltje dus volledig voorkomen! Je kunt ze gelukkig wel bestrijden. Dat kan op verschillende manieren.

Hydrateer de huid

Het is belangrijk om tijdens de zwangerschap de huid gehydrateerd te houden met een vochtinbrengende crème van bijvoorbeeld Mustela. Een gehydrateerde huid bevordert namelijk de elasticiteit en vermindert de kans op zwangerschapsstriemen.

Heb je eerder een gevoelige huid? Dan is de remederm crème van Louis Widmer een geschikt product. De crème is speciaal samengesteld voor een droge, ruwe en geïrriteerde huid en is bovendien hypoallergeen.

Zorg voor voldoende vitamine c

Vitamine C is enorm belangrijk voor de gezondheid van de huid. Aangezien je lichaam dit zelf niet aanmaakt, ben je volledig afhankelijk van je voeding en eventuele supplementen.

Heb je last van stress of ben je ziek? Ook dan doe je er goed aan om extra vitamine c te nemen.

Stimuleer de bloedsomloop

Het stimuleren van de bloedsomloop zorgt ervoor dat je minder kans hebt op zwangerschapsstriemen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld de zwangerschapsolie van Weleda of de herstellende olie van Bio-Oil aan te brengen op probleemzones zoals heupen, buik en bovenbenen, telkens aan de hand van cirkelvormige bewegingen.

Leef bovenstaande tips tot 3 maanden na de zwangerschap na zodat de elasticiteit van je huid zich op een gezonde wijze kan herstellen!


Auteur Ellen De SmetGeschreven door Ellen De Smet

Ellen is apotheker van dienst bij Apotheek-Online. Met een grote kennis van geneesmiddelen en parafarmacie staat Ellen klanten en bezoekers van de website bij met raad en daad. Via artikels op deze blog deelt zij ook graag pro-actief haar advies aan alle bezoekers van Apotheek-Online.