mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Komaf maken met sinaasappelhuid? Tips om cellulitis te behandelen!

Gezonder eten en meer bewegen

Het is belangrijk om gezond, gematigd en gevarieerd te eten als je cellulitis wil behandelen. Een uitgebalanceerd voedingspatroon zorgt dat je vetcellen niet te groot worden en de structuur van het huidoppervlak aantasten. Ook beweging is een must. Een combinatie van cardio en krachttraining helpt om je huid soepel te houden en vetophopingen te vermijden. Cellulitis behandelen begint met andere woorden bij het onder controle houden van lichaamsvet.

Drink trouwens zeker genoeg water als je cellulitis wil behandelen. Een gezonde vochthuishouding staat garant voor een optimale doorbloeding en ontgifting, wat maakt dat afvalstoffen je lichaam beter kunnen verlaten. Ook groene en witte thee zijn uiterst doeltreffend tegen sinaasappelhuid!

Doorbloeding en vochthuishouding stimuleren

Vetcellen verdwijnen nooit, daar kun je niet omheen. Dat betekent natuurlijk niet dat je niet met zalfjes, crèmes en massage-apparaten aan de slag kunt gaan om cellulitis te behandelen. Deze helpen namelijk om de doorbloeding en de vochthuishouding te stimuleren. Je huid wordt meteen strakker en zachter, zodat je ‘probleemzones’ meteen pak minder problematisch aanvoelen.

Voedingssupplementen

Hoewel voedingssupplementen geen must zijn voor het behandelen van cellulitis, hebben ze zeker een meerwaarde. Dit omdat ze het verminderen en verwijderen van cellulitis vergemakkelijken door het bindweefsel rondom te ‘doorboren’. Zo kunnen opgestapeld vet, vocht en toxines makkelijker worden verwijderd.