mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Stap voor stap naar de beste voetverzorging

Eelt en dode huidcellen verwijderen

Af en toe je voeten exfoliëren, is cruciaal om ze zachter te maken. Je verwijdert dan de bovenste dode huidlaag om de onderliggende lagen te kunnen behandelen. Voor je aan de slag gaat met een voetzoolrasp of een voetvijl, zoals bijvoorbeeld deze van Scholl, is het aangewezen om je voeten te weken - een kwartiertje is genoeg.

Gebruik bij voorkeur zuiveringszout of milde zeep en week je voeten niet vaker dan drie keer per week. Als je het meer doet, ga je namelijk net de huid uitdrogen in plaats van het probleem aan te pakken. Nu kun je exfoliëren! Het is belangrijk om nadien een voetcrème te gebruiken op basis van ureum om de dode huidcellen te verwijderen.

Voeten hydrateren en soepel houden

Je voeten zacht en aantrekkelijk maken? Dan moet je deze regelmatig hydrateren. Het uitgelezen moment hiervoor is als je net de bovenste laag dode huidcellen hebt verwijderd. Gebruik een product dat geen alcohol bevat teneinde het vocht op de huid vast te houden en de huid zelf vochtig te houden. Neutrogena crème voor droge en beschadigde voeten is het perfecte middel om gebarsten plekken te genezen en infecties te voorkomen.

Zweetvoeten behandelen

Middels aangepaste voetsprays en voetdeodorants kun je perfect overmatige transpiratie van je voeten tegengaan. Deze middelen creëren een dunne barrière die niet plakt om schimmels, microben en zweet te bestrijden. Ook je voeten wassen met isobetadinezeep gaat zweetvoeten en bacteriën tegen.