mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

De huid van uw baby

DE SPECIFIEKE KENMERKEN VAN DE BABYHUID

De babyhuid heeft dezelfde structuur als de huid van een volwassene maar ze heeft nog niet alle functies verworven. Omdat ze teer en immatuur is, heeft ze drie lange jaren nodig om sterker te worden en om haar rol als beschermende barrière helemaal te vervullen. Haar teerheid is te wijten aan verschillende factoren:

  • Bij de geboorte is de pH-waarde van de huid bijna neutraal. Vervolgens ontwikkelt de huid zich en krijgt ze een hogere zuurtegraad dan bij een volwassene. Dit verschil verklaart waarom de babyhuid gevoeliger is voor infecties en irritaties.
  • De hydrolipidenfilm is veel dunner bij een baby dan bij een volwassene. Hij beschermt de opperhuid nog niet goed tegen uitdroging en vochtverlies. De huid van uw baby is dus veel kwetsbaarder tegenover de agressieve elementen uit de wereld die hem omringt.
  • Ook de hoornlag van baby's huid is kwetsbaarder. De corneocyten hangen minder goed samen en laten dus gemakkelijker uitwendige actieve bestanddelen en infecties door.
  • Zijn lederhuid is ook drie keer dunner.
  • Ten slotte is de huid naar verhouding tot het gewicht 3 à 5 keer groter bij de baby dan bij de volwassene. Bijgevolg zijn stoffen die het organisme via de huid binnenkomen veel meer geconcentreerder, wat het gevaar voor giftigheid kan verhogen.

De babyhuid verschilt ook van de huid van een volwassene vanwege haar buitengewone rijkdom aan cellen: ze beschikt inderdaad over een kapitaal aan oorspronkelijke huidcellen dat bij de geboorte het hoogst is, maar dat tijdens de eerste levensjaren - de periode waarin de huidbarrière wordt opgebouwd -, uiterst kwetsbaar is. Dit kwetsbare en unieke kapitaal aan huidcellen is hét levenskapitaal van de baby's huid: het zal zijn hele bestaan instaan voor het herstellen en handhaven van het algemeen evenwicht van de huid.  Het is dus uitermate belangrijk het te beschermen om de kwaliteit van de huid van uw baby te vrijwaren, vanaf nu én voor morgen.

Mustela Tips en advies

AANGEPASTE VERZORGINGSPRODUCTEN

 Om het immatuur-zijn van de huidbarrière van uw baby te compenseren en tegelijk het buitengewoon potentieel ervan te beschermen, is het belangrijk specifieke verzorgingsproducten te gebruiken die de teerheid ervan respecteren, die het kapitaal aan huidcellen vrijwaren en die de huid niet irriteren.

Wees waakzaam bij het kiezen van dermocosmetische producten voor uw baby: kies enkel hypoallergene verzorgingsproducten met een hoge tolerantie die speciaal zijn samengesteld voor de huid van baby'sDeze producten zullen helpen om de huidbarrière van uw baby te versterken en zodoende ook zijn rijkdom aan huidcellen te beschermen tegen de agressieve omgevingsfactoren. Gebruik echter in geen geval uw eigen toiletproducten voor uw baby: ze zijn te zuur en hun reinigend vermogen is te groot, kortom, ze zijn niet geschikt voor zijn kwetsbare huid.

- Kies altijd hygiëne- en verzorgingsproducten die  speciaal zijn samengesteld voor de huid van baby's, die hypoallergeen zijn en die onder dermatologisch en pediatrisch toezicht getest zijn.

- Hydrateer het hele lichaam en het gezicht van uw baby elke dag na het bad met een lichte, hydraterende crème of met lichaamsmelk als hij een normale huid heeft, of met een verzorgingsproduct met Cold Cream als hij een droge huid heeft. 

- Profiteer van deze verzorgingsmomenten om uw baby te verwennen met een korte massage; hij zal dat waarderen: masseer het hele lichaam met het hydraterend verzorgingsproduct totdat het helemaal in de huid gedrongen is, of met een specifieke massageolie voor baby's. Een massagebeurt is zeer efficiënt om uw baby te ontspannen en om hem voor te bereiden op het slapengaan, maar het is ook een mooi moment om innig samen te zijn.

- Denk eraan, de zone achter de oren regelmatig te controleren. Deze wordt vaak over het hoofd gezien en vertoont gemakkelijk roodheid en uitdrogingsverschijnselen.

- Gebruik voor de lippen van uw baby en alle gevoelige, blootgestelde zones een voedende stick

- Gaat u in de herfst of in de winter naar buiten met uw baby, bedek dan de gevoelige zones (o.m. hoofd, neus, keel, oren en handen) met een muts, een sjaal, wanten e.d.m. Zo beschermt u hem niet alleen tegen verkoudheden maar ook tegen de uitdrogende werking van de koude.

Toilet

Om schoon en gezond te blijven heeft de huid van uw baby behoefte aan regelmatige en zorgvuldige toiletverzorgingen.

Mustela Toilet

Mustela Toiletmelk

Mustela Toiletwater

Mustela Gelaatsdoekjes

 

 

Het bad

Het bad, dat onmisbaar is voor de hygiëne van uw baby, is ook een moment van ontspanning dat goed helpt om wakker te worden en een gevoel van samenhorigheid in de hand werkt.

Mustela bad

Mustela 2 in 1 Haar en Lichaam

Mustela Baby Shampoo

Mustela Badolie

Mustela Dermo-Reiniger

Mustela Tonisch Badschuim

Mustela Schuim-Shampoo voor zuigelingen

Mustela Overvette Reinigende gel met voedend-beschermende Cold Cream

De luierwissel

Uw baby moet tot 7 of 8 keer per dag verschoond worden om zachte en gezonde billetjes te behouden.Mustela Luierwissel

Mustela Crème voor de luierwissel

Mustela Dermo-verzachtende doekjes zonder parfum

Mustela Dermo-verzachtende doekjes met parfum

Mustela Liniment

 

 

Verzorging

Omdat de huid van uw baby niet rijp en teer is, heeft ze er behoefte aan iedere dag versterkt en beschermd te worden.

Mustela verzorging

Mustela Cold Cream voedend-beschermend Gelaat

Mustela Cold Cream Hydra Stick

Mustela Hydra Lichaamsmelk pompfles

Mustela Hydra Lichaamsmelk

Mustela Hydra bébé Gelaatscrème

 

 

Het welzijn

Massage, ontspanning, ... Geef aan jou baby dagelijkse momenten die bijdragen aan het welzijn

Mustela Welzijn

Mustela Massageolie

Musti Geparfumeerd Verzorgingswater

Mustela Versterkende Balsem