mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Het drogehuidseizoen: droge gezichtshuid voorkomen

Last van een droge huid?

Tijdens de wintermaanden krijgen ons anders zachte vel het zwaar te verduren. Vooral je gezicht en je lippen zijn kwetsbaar. Gelukkig kun je je gezichtshuid wapenen tegen de gure wintertemperaturen. Zo doe je er bijvoorbeeld goed aan om voldoende water te drinken - in totaal ongeveer twee liter per dag. Dat houdt je huid soepel en hydrateert van binnenuit, waardoor hij minder kwetsbaar is voor beschadigingen.

Gebruik aangepaste producten

Droge gezichtshuid voorkomen? Dan mogen hydraterende crèmes niet ontbreken. Bescherm je huid door dagelijks crème aan te brengen en vermijd daarbij (agressieve) producten op zeepbasis. Die drogen je huid namelijk nog meer uit. Tip: een scrub of peeling maakt je huid ontvankelijker voor verzorgende gezichtscrèmes. Gebruik een aangepaste lippenbalsem om je lippen te beschermen tegen de winterkoude.

Voor zeer droge lippen is er Widmer Remederm. Dat is een verzorgende en hydraterende balsem die je zo vaak mag gebruiken als nodig is.

Op zoek naar een geschikte crème of zalf? Voor elk huidtype is er een geschikt gelaatsverzorgingsproduct. Voor baby’s is er bijvoorbeeld de Mustela Hydra stick, die de fragiele huidzones van pasgeborenen voedt en beschermd. Skitripjes maak je dan weer beter niet zonder Bioderma Photoderm. Dit product is verkrijgbaar in een crème of stick en combineert zonnecrème en bescherming voor je lippen en gezicht.

Droge gezichtshuid vermijden

Deze verzorgende producten zijn zeker het proberen waard om droge huid tegen te gaan:

  • Uriage Xemose. Deze verzachtende en hydraterende crème is perfect geschikt voor uitgedroogde, atopische huid. Het kan zowel dienen voor baby’s, kinderen en volwassenen.
  • Widmer Rederm. Widmer is misschien wel de beste gezichtscrème om een droge huid tegen de gaan. Heb je een gevoelige huid? Probeer Widmer zonder parfum.
  • Darphin Hydraskin. Darpin Hydraskin is een rijke hydradeterende gezichtscrème voor normale tot droge huid.
  • Avène Hydrance. Deze rijke gezichtscrème zorgt voor een krachtige hydratatie van gevoelige huid.
  • Mustela Cold Cream. Mustela is uitermate geschikt bij droogte en koude wind, ook voor baby’s en kinderen.


Wees tijdens de wintermaanden trouwens extra lief voor je huid. Ga niet buiten zonder aangepaste kledij - tijd om je favoriete sjaal en je lievelingsmuts boven te halen! - en vermijd ruwe materialen die je huid kunnen irriteren.