Gezichtsverzorging op wintersportWat is er zaliger dan een weekje de bergen opzoeken en heerlijk de pistes afsjezen op je skilatten of snowboard? Niets, of toch tenminste voor de vele wintersportfans onder ons. Verse sneeuw, gezonde berglucht, de combinatie van inspanning en ontspanning …

Wintersport heeft het allemaal.

Komt jouw tripje er nog aan? Neem dan zeker de nodige maatregelen qua gezichtsverzorging. De koude lucht en het onverbiddelijke bergzonnetje zijn namelijk niet meteen lief voor je huid, dus de nodige maatregelen nemen is een must.

Je gezicht beschermen tegen de zon

Vaak sta je er niet bij stil, maar de zon draait overuren in de bergen. Dat heeft natuurlijk de nodige gevolgen voor je huid. Denk bijvoorbeeld aan zonnebrand, wat zelfs voorvalt als het bewolkt is op de piste. Zelfs al de zon niet meteen zichtbaar is, is ze hard aan het werk. Tel daarbij op dat de wolken maar 20% van haar UV-stralen blokkeren en dat de sneeuw het gros van deze stralen weerkaatst, en je begrijpt waarom een aangepast zonneproduct voor wintersporters van belang is.

Kies een crème met een hoge factor en vergeet zeker ook je lippen niet. Zonnebrandcrème + lippenbalsem = de meest volledige gezichtsverzorging.

Uitdroging voorkomen

Koude en wind doen je huid geen goed. Gezichtsverzorging mag dus niet ophouden bij zonbescherming. Ook je huid hydrateren met aangepaste producten, is een must. Het is dé manier om dat vervelende gevoel van ‘trekkende’ huid te voorkomen. Gebruik daarom ‘s nachts een vette crème die je huid herstelt van de ongure weersomstandigheden overdag.

Geef je huid een boost

Een deugddoende dag gehad op de piste? Tijd voor een zalige douche … Tip: gebruik na je douche of bad verzorgende bodycrème om je huid te voeden en een boost te geven. Wat zal je stralen tijdens de après-ski!

 

 


Auteur Pieter NauwelaertsGeschreven door Pieter Nauwelaerts

Pieter is de oprichter van Apotheek Online en het eerste aanspreekpunt voor alle vragen met betrekking tot de webshop. Hij bezit een grote expertise over de aangeboden producten. Via deze weg geeft hij graag meer informatie over de verschillende aandoeningen en problemen en helpt hij waar hij kan met de juiste aanbevelingen.