Gezond afvallen zonder dieet?We dromen allemaal wel van een strak lichaam. Helaas verloopt de weg ernaartoe niet voor iedereen even gezond: een streng crashdieet werkt niet alleen het jojo-effect in de hand, het is ook nog een keertje bijzonder belastend voor je lichaam. Gelukkig is gezond afvallen zeker een haalbare kaart.

Meer nog, het is perfect mogelijk om te vermageren zonder dieet als je bewust bezig bent met wat je eet, regelmatig beweegt, en op de juiste momenten de hulp inschakelt van gespecialiseerde producten.

Tips om gezond af te vallen

Gezond vermageren zonder dieet begint bij het schrappen van graanproducten. Wat je het best doet, is kiezen voor volkoren-alternatieven. Denk daarbij aan volkorenbrood, -pasta en volle rijst. Deze zorgen dat je sneller bent verzadigd, waardoor je minder zal eten. Verder doe je er goed aan om traag te eten. Als je namelijk kleine hapjes neemt en lang kauwt, geef je je hersenen de kans om te signaleren wanneer je genoeg hebt gehad. Als je snel eet, heb je op dat moment al te veel gegeten. Eet tevens uit een kleiner bord -- dan schep je vanzelf minder op.

Vul verder je bord voor de helft met groenten. Deze zitten boordevol vitaminen en mineralen.

Water en groene thee

Alcohol en frisdrank laat je beter achterwege. Deze vullen je maag helemaal niet én bevatten bovendien veel calorieën en suiker, zaken die je net moet proberen te vermijden. Overschakelen op water en groene thee, is een slimme zet. Voldoende drinken is in ieder geval de sleutel tot gezond vermageren. Wie geen fan is van de smaak van groene thee kan ervoor opteren om voedingssupplementen met groene thee te nemen.

Als je bezig bent met afvallen en daarbij actief beweegt, verlies je meer vocht dan normaal, waardoor het extra belangrijk is om voldoende te drinken. Gemiddeld genomen is twee liter vocht per dag voldoende.

Een extra steuntje in de rug

Wil je gezond afvallen, maar ben je op zoek naar een manier om je inspanningen kracht bij te zetten? Dan zijn de koolhydratenblokkers, eetlustremmers en vetbinders van XL-S Medical zeker het proberen waard. Een kuur duurt drie maanden en helpt je vermageren zonder streng dieet. Alle XL-S Medical-producten bevatten natuurlijke ingrediënten en zorgen dat het makkelijker wordt om je gewoonten en levensstijl te veranderen.

Met de hulp van XL-S Medical Max Strength verlies je tot drie keer meer gewicht. Bovendien maken de poedersticks en tabletten het een pak gemakkelijker om je nieuwe regime vol te houden en het jojo-effect te verkleinen.

Waar wacht je nog op?


Auteur Ellen De SmetGeschreven door Ellen De Smet

Ellen is apotheker van dienst bij Apotheek-Online. Met een grote kennis van geneesmiddelen en parafarmacie staat Ellen klanten en bezoekers van de website bij met raad en daad. Via artikels op deze blog deelt zij ook graag pro-actief haar advies aan alle bezoekers van Apotheek-Online.