mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Gezond sporten met de juiste sportvoeding voor elke training

Waarom sportvoeding?

Afhankelijk van de inspanning die je plant te leveren en het doel van je training, heb je de nodige sportvoeding nodig. Ga je voor een extreem zware training? Of misschien wel een intervaltraining waarbij je versneld moet herstellen? Verder kan sportvoeding ook nodig zijn om letsels te vermijden, je gezondheid op peil te houden of net om gericht prestaties te verbeteren. Je merkt het al: als het aankomt op gezond sporten, mag je het belang van aangepaste sportvoeding niet onderschatten.

Verschillende soorten sportvoeding

Sportvoeding is verkrijgbaar in verschillende vormen. De verschillende soorten komen tegemoet aan specifieke eisen en zijn gemakkelijk te consumeren.Gebruik ze vlak voor, tijdens en na het sporten.

Dorstlessers & rehydratatiedranken

Als je inspanningen levert, heb je genoeg vocht nodig op elk moment van je training. Dorstlessers helpen je om gehydrateerd te blijven, rehydratatiedranken zijn dan weer geschikt in extreme omstandigheden van vochtverlies. Ze leveren onder meer natrium en koolhydraten.

Etixx CARBO-GY en Etixx Isotonic, bijvoorbeeld, zijn populaire keuzes. De eerste vervult een tweeledig doel: hij zorgt voor een normaal energieleverend metabolisme én bevat foliumzuur, erop gericht om vermoeidheid en moeheid tegen te gaan.

Isotonic zorgt dan weer voor een versnelde aanvuling van vocht en mineralenverlies tijdens het sporten.

Energiedranken en -repen

Je raadt het al: energiedranken en-repen leveren energie tijdens je inspanning. Etixx biedt verschillende sportrepen aan om je bij staan tijdens je training. Welke smaak verkies jij?

Koolhydratengel

Deze handig verpakte gels leveren koolhydraten (eiwitten, vitaminen en mineralen). Ook hier heeft Etixx een mooi product voorhanden. Hun energiegel met colasmaak zorgt voor langdurige energie door 3-fasesuikers en is bovendien extra interessant bij warm weer.

Recuperatiedrank

Na je training of workout is het natuurlijk zaak om je spieren te herstellen en je metabolisme te normaliseren. De recovery shake van Etixx bevat de nodige mix van glucose, fructose, weiproteïne en vitaminen om the volledig te herstellen.

Sporten met supplementen

Wil je graag verantwoord en gezond sporten? Dan moet je zeker supplementen overwegen. Deze zorgen dat je van elke voedingsstof zeker genoeg hebt voor een efficiënte training. Let wel: extra vitaminen en mineralen zijn geen vervanging van voeding, enkel een aanvulling. Eiwitsupplementen en aminozuursupplementen komen het vaakst voor. Deze staan in voor spierherstel en de aanmaak van spiermassa.

Moesten je kinderen fervente sporters zijn: ook zij hebben wel baat bij sportvoeding - uiteraard in aangepaste vorm. Het gamma van Etixx bevat verschillende ‘junior’-alternatieven, zowel voor energierehydratie als recuperatie, perfect voor je kleine atleet!