De ultieme handverzorging: tips voor mooie en soepele handenWil je graag zachte handen hebben? Dan moet je daar actief aan werken! Onze handen krijgen het namelijk zwaar te verduren - denk bijvoorbeeld maar aan de koude temperaturen waaraan we ze blootstellen, de handelingen die we doen tijdens klusjes thuis, het in contact komen met allerhande schoonmaakmiddelen die slecht zijn voor de huid,... . Ze goed verzorgen, reinigen en desinfecteren is een must om je handen in topconditie te houden. Gelukkig zijn er heel wat producten die je kunt gebruiken, voor ieder probleem of aspect van de handverzorging.

Mooie en soepele handen liggen wel degelijk binnen handbereik!

Zeep voor gevoelige huid

Regelmatig je handen wassen is wenselijk, maar ga zeker niet overdrijven. Hoewel een wasbeurt namelijk wel hygiënisch is, kunnen veelvuldige wasbeurten je handen uitdrogen. Gebruik trouwens zeker een zeep voor de gevoelige huid, het liefst met hydraterende ingrediënten als natuurlijke oliën. Was bovendien niet met heet water - dit kan je handen verder uitdrogen.

De handreinigingsolie van Eucerin is in ieder geval een topper. Deze houdt de natuurlijke weerstand van de huid in stand en beschermt tegen uitdroging. vb eucerin handreinigingsolie

Regelmatig scrubben

Een handscrub van tijd tot tijd, is geen overbodige luxe. Scrubs helpen om de dode huidcellen van je handen te verwijderen en ze terug zacht en soepel te maken. De peeling van Avène, bijvoorbeeld, is zeker het proberen waard. Deze milde scrub is perfect voor een gevoelige huid.

Tip: Spoel af met warm water voor het beste resultaat!

Hydrateren, hydrateren

Je handen hydrateren, is een must om je handen zacht te maken. Er bestaan verschillende soorten handcrèmes, maar de crèmes die voor het beste resultaat zorgen, zijn deze met hooggeconcentreerde glycerine uit plantaardige oliën, zoals bijvoorbeeld Neutrogena handcrème.

Een goede vuistregel is om een handcrème te gebruiken elke keer als je je handen hebt gewassen. Ook vlak voor je gaat slapen, kun je maar beter veel handcrème aanbrengen: je huid heeft ‘s nachts toch tijd genoeg om deze te absorberen.

 


Auteur Ellen De SmetGeschreven door Ellen De Smet

Ellen is apotheker van dienst bij Apotheek-Online. Met een grote kennis van geneesmiddelen en parafarmacie staat Ellen klanten en bezoekers van de website bij met raad en daad. Via artikels op deze blog deelt zij ook graag pro-actief haar advies aan alle bezoekers van Apotheek-Online.