Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
Erkende apotheek
Snelle levering

Huid

Pagina
Hoe een koortsblaas verzorgen?
18/08/2022

Hoe een koortsblaas verzorgen?

Koortsblaasjes komen best vaak voor. In principe is het een onschuldige aandoening van de huid, maar wel eentje die knap pijnlijk kan zijn en er niet meteen mooi uitziet. Vaak gaat een koortsblaas gepaard met een prikkelend of zelfs brandend gevoel ter hoogte van de lippen. De oorzaak is doorgaans het herpes simplex-virus type 1. Bij zo’n 15 procent van de Belgen breekt het virus regelmatig door. Hieronder wat je kunt doen om een koortsblaas te verzorgen!

Huid
Zomervakantie in zicht? Opgelet voor voetschimmel!
22/06/2022

Zomervakantie in zicht? Opgelet voor voetschimmel!

De zomervakantie staat voor de deur, en betekent voor veel mensen tijd om te relaxen. Staat er een welverdiende zonvakantie op je planning met lange dagen in de zon, zalige rustpauzes aan het zwembad, en strandwandelingen? Zorg dan dat je niet alleen jezelf, maar ook je voeten voldoende in de watten legt. Een gebrekkige voethygiëne kan namelijk leiden tot voetschimmel of zwemmerseczeem, en dat kun je natuurlijk missen als kiespijn.

Huid
3 dingen die je nog niet wist over zonneproducten
15/06/2022

3 dingen die je nog niet wist over zonneproducten

Je kent het gevoel ongetwijfeld wel. De zon is daar en dus ook de drang om meteen naar buiten te gaan en te genieten van het warme weer. Een terrasje, een wandeling in het park, zonnen op het strand… Maar hoe vaak ga je de deur uit zonder zonneproducten te smeren en de flacon mee te nemen? Ongetwijfeld veel te vaak.

Huid
Geef zonnebrand geen kans, bescherm je lichaam met deze zonneproducten!
15/04/2022

Geef zonnebrand geen kans, bescherm je lichaam met deze zonneproducten!

Vertrek je binnenkort richting zon? Of geniet je in eigen tuin van de zalige zonnestralen? Dan komt het erop aan om je huid de bescherming te geven die hij nodig heeft. Het is trouwens niet alleen aangewezen om voor het zonnen de nodige bescherming te voorzien, ook erna is het onontbeerlijk om aftersun of een lotion te gebruiken. Aangepaste zonneproducten beschermen je huid tegen de uv-stralen van de zon, zodat je zonder verbranden en in alle veiligheid kunt opkikkeren.

Huid
Spataders behandelen (zelfs zonder operatie!)
01/04/2022

Spataders behandelen (zelfs zonder operatie!)

Gesprongen haarvaatjes en spataders: ze zijn behoorlijk ontsierend voor je benen en maken dat een groot deel van de bevolking niet graag rondloopt met blote stappers. Vooral spataders zorgen dat we ons niet zelfzeker voelen. De blauwachtige spatten aan de oppervlakte van de huid worden veroorzaakt door een slechte aanleg van de aderklepjes enerzijds, en een minder elastische aderwand anderzijds. Spataders zijn een erfelijk fenomeen en komen vaker voor na zwangerschappen. Allemaal goed en wel, horen we je denken, maar wat kun je doen om spataders te behandelen?

Huid
3 tips om komaf te maken met overmatig zweten en stinkende oksels
01/06/2021

3 tips om komaf te maken met overmatig zweten en stinkende oksels

Overmatig zweten kan je zelfvertrouwen behoorlijk aantasten. Zeker als er zichtbare natte plekken en vervelende zweetgeurtjes bij komen kijken. Vooral tijden de warme zomermaanden krijgen veel mensen te maken met overmatig zweten onder de oksels. Iets doet aan dit gênante en vervelende probleem? Hieronder wat je kunt doen om er komaf mee te maken!

Huid
Huidverzorging en hydraterende crème: su-per-belangrijk, zeker tijdens de zomer
13/08/2019

Huidverzorging en hydraterende crème: su-per-belangrijk, zeker tijdens de zomer

Onze huid krijgt het zwaar te verduren, het hele jaar door. Van het drogehuidseizoen en de impact van koude temperaturen lijkt iedereen zich wel bewust, maar aangepaste huidverzorging tijdens de zomer lijkt minder evident. Toch doe je er goed aan om de nodige aandacht te besteden aan de verzorging van je vel. De combinatie van warmte, zonnebrand, crèmes, make-up en zweet eist namelijk meer dan zijn tol. Je huid stralend en gezond houden tijdens de zomer? Dat doe je zo!

Huid
Gezichtsverzorging op wintersport: zowel tegen de zon als tegen de koude
08/03/2019

Gezichtsverzorging op wintersport: zowel tegen de zon als tegen de koude

Wat is er zaliger dan een weekje de bergen opzoeken en heerlijk de pistes afsjezen op je skilatten of snowboard? Niets, of toch tenminste voor de vele wintersportfans onder ons. Verse sneeuw, gezonde berglucht, de combinatie van inspanning en ontspanning … Wintersport heeft het allemaal. Komt jouw tripje er nog aan? Neem dan zeker de nodige maatregelen qua gezichtsverzorging. De koude lucht en het onverbiddelijke bergzonnetje zijn namelijk niet meteen lief voor je huid, dus de nodige maatregelen nemen is een must.

Huid
Atopisch eczeem, wat is het?
28/08/2018

Atopisch eczeem, wat is het?

Atopisch eczeem - ook wel atopische dermatitis genoemd - is een vaak voorkomende, chronische huidziekte en is niet besmettelijk van aard. Ze komt wereldwijd voor bij ongeveer twee à vijf procent van de volwassenen en bij tien tot twintig procent van de kinderen. De eczeem treedt meestal op bij irritatie van de huid of als allergische reactie, en vertaalt zich hoofdzakelijk in roodheid, een jeukende huid, huidschilfers en zwelling.

Huid
Vermijd irritatie na het scheren met deze 5 tips
01/08/2018

Vermijd irritatie na het scheren met deze 5 tips

Ingegroeide haren, jeuk, rode bultjes… Voor veel mannen én vrouwen is irritatie na het scheren een gekend probleem. Zeker wanneer deze irritaties zich op een zichtbare plaats voordoen, en je net wil gaan zwemmen of een belangrijke meeting op de agenda hebt staan. Door in de toekomst rekening te houden met onderstaande tips, maak jij in no time komaf met irritatie na het scheren!

Huid
Welke gelaatsverzorging past het best bij jouw huidtype?
20/06/2018

Welke gelaatsverzorging past het best bij jouw huidtype?

Zowel ‘s nachts, als overdag verzamelen zich verschillende soorten onzuiverheden, zoals make-up, huidsmeer en stofdeeltjes, op onze huid. Het spreekt dan ook voor zich dat goede gelaatsverzorging essentieel is om je huid zo gezond en evenwichtig mogelijk te houden. Heb je geen idee welke gelaatsverzorging het best bij jouw huidtype past? Geen nood! Hieronder leggen we je uit welke verschillende huidtypes er zijn, hoe je jouw huidtype kan herkennen, en welke gelaatsverzorging het best bij jouw huidtype past.

Huid
Atopie bij honden en katten: zo herken je het!
16/05/2018

Atopie bij honden en katten: zo herken je het!

Heeft jouw hond of kat regelmatig last van jeuk en huidveranderingen? Dan bestaat de kans dat jouw viervoeter last heeft van atopie. Atopie of atopische dermatitis is een allergische reactie tegen bepaalde stoffen, zoals grassen, boompollen en huisstofmijt, en is vergelijkbaar met hooikoorts bij mensen. Hieronder geven we enkele tips en aanbevelingen omtrent de herkenning van deze lastige huidaandoening, en wat je kan doen om jouw huisdier te behandelen.

Huid
Pagina