Hoe irritatie na het scheren vermijden?Rode bultjes of een droge, geïrriteerde huid: het kan iedereen overkomen na het scheren. Of toch tenminste als je niet de juiste voorzorgen neemt. Zeker als je van nature last hebt van een gevoelige huid, doe je er goed aan om niet zomaar te beginnen aan een scheerbeurt. Gelukkig kun je - mits enkele kleine ingrepen aan je scheerritueel - een geïrriteerde huid perfect vermijden. Hieronder hoe je te werk gaat!

Je huid voorbereiden

De basis van een scheerbeurt zonder irritatie? Een goede voorbereiding van de huid! Een warm bad of een warme douche, bijvoorbeeld, hydrateert je huid en maakt het haar zacht, waardoor het gemakkelijker af te scheren is. Vocht en stoom laten toe om gemakkelijker en gladder te scheren. Geen tijd voor een douche? Een warm, nat washandje kan ook.

De volgende stap is het scrubben van de huid. De zachte peeling van Avène is hiervoor uitermate geschikt. Dankzij de polyethyleenkorrels verwijdert het de dode huidcellen en onzuiverheden voor een diepe reiniging van de huid.

Scrubben is een noodzakelijke stap om roodheid en irritatie te voorkomen. Een scrub zorgt dat je haren in dezelfde richting staan - daardoor kun jij gelijkmatiger scheren. Bovendien haalt scrubben de dode huidcellen weg. Een grondig resultaat gegarandeerd!

Een scheercrème gebruiken

Het wordt vaak vergeten en dat is jammer: het gebruik van scheercrème. Deze speciale crème hydrateert de huid beter dan water en zeep dat kunnen. Zeker als je een gevoelige huid hebt, kun je niet heen om het belang van scheercrème. De scheergel van Nuxe Men, bijvoorbeeld, is geschikt voor alle huidtypes en werkt irritatiewerend. Ga je dezelfde plek twee keer scheren? Breng dan opnieuw de crème aan.

Tip: Scheer met de haarrichting mee om irritatie te voorkomen.

Na het scheren...

Klaar met scheren? Spoel je huid af met koud water en dep droog. Je huid is nu extra gevoelig en dus is een extra verzorging altijd welkom. Gebruik daarom een verzorgende crème om je huid te beschermen en te herstellen na je scheerbeurt. De aftershavebalsem van Nuxe Men kalmeert, hydrateert en werkt antivermoeiend. Een aanrader!

 


Auteur Pieter NauwelaertsGeschreven door Pieter Nauwelaerts

Pieter is de oprichter van Apotheek Online en het eerste aanspreekpunt voor alle vragen met betrekking tot de webshop. Hij bezit een grote expertise over de aangeboden producten. Via deze weg geeft hij graag meer informatie over de verschillende aandoeningen en problemen en helpt hij waar hij kan met de juiste aanbevelingen.