Verkoudheid in het najaar voorkomenWe zijn allemaal wel eens verkouden.

In principe is dat helemaal niet erg - verkoudheid is een onschuldige kwaal - maar het is natuurlijk bijzonder vervelend om moeilijk te kunnen ademen, constant te niezen en keelpijn en/of een verstopte neus te hebben. Omdat het virus gemakkelijk zowel direct als indirect wordt doorgegeven, treft het vaak iedereen in je nabije omgeving. Wil je graag verkoudheid voorkomen dit najaar en je gezin happy en gezond houden? Lees dan snel de tips hieronder!

Wapen jezelf met vitamine c

Veel mensen met verkoudheden rondom je? Dan doe je er goed aan om vitamine c te nemen, hetzij in de vorm van supplementen zoals die van Etixx, hetzij in de vorm van fruit. Citroenthee, rozebottelthee, braamthee en groene thee zijn ook uitermate geschikt om verkoudheid te voorkomen. Extra vitamine c vermindert de duur en de ernst van een verkoudheid. Hoe jonger je bent, hoe groter het effect.

Hou het proper in huis

Properheid is een must als je dit najaar verkoudheid wil voorkomen. Het verkoudheidsvirus kan tot twee dagen overleven op de meest willekeurige voorwerpen en oppervlakken. Reinig deurknoppen en -klinken, lichtschakelaars, greepjes, telefoons en afstandsbedieningen regelmatig!

Door extra goed schoon te maken met desinfecterende schoonmaakmiddelen, is het perfect mogelijk om verkoudheid te voorkomen.

Regelmatig je handen wassen

Vaak je handen wassen maakt dat je minder snel het virus zal vatten. De meeste mensen lopen namelijk een verkoudheid op via de handen. Ga bij voorkeur voor een desinfecterendehandgels zoals Dax alcogel of zelfs ontsmettingsalcohol. Elk uur je handen wassen is zeker niet te veel om een verkoudheid te voorkomen dit najaar.

 


Auteur Ellen De SmetGeschreven door Ellen De Smet

Ellen is apotheker van dienst bij Apotheek-Online. Met een grote kennis van geneesmiddelen en parafarmacie staat Ellen klanten en bezoekers van de website bij met raad en daad. Via artikels op deze blog deelt zij ook graag pro-actief haar advies aan alle bezoekers van Apotheek-Online.