Nierproblemen voorkomen? Zuiver dan regelmatig je nierenOnze nieren staan niet stil. De hele dag door verwijderen ze afvalstoffen en gifstoffen uit je bloed - toch wel een essentiële functie voor je lichaam die bepalend is voor je gezondheid en je leefkwaliteit. Het is niet voor iedereen evident dat je nieren optimaal functioneren, zeker als het creatininegehalte de hoogte in gaat en de nierfunctie vertraagt - dat ontaardt namelijk meestal in nierproblemen. Regelmatig je nieren ontgiften is de boodschap. Maar wanneer moet je dat juist doen? En hoe ga je te werk? Dat lees je hier!

Tekenen van nierproblemen

Het is zeker niet zo dat je onmiddellijk moet ingrijpen, maar als bepaalde symptomen zich aanhoudend voordoen, heb je zeker baat bij het ontgiften van de nieren. Zeker als je beseft dat je nieren cruciaal zijn voor:

  • Het filteren van bloed;
  • Het zuiveren van bloed;
  • Het elimineren van overmatige zoutheid;
  • Het elimineren van gifstoffen;
  • Het stimuleren van de vrijlating van hormonen.

Ben je aanhoudend vermoeid of zijn je benen regelmatig lichtjes gezwollen? En gaat dit gepaard met ongemakkelijk urineren of een constante drang om te plassen? Dan kun je het best een ontgifting doen om verdere problemen te voorkomen.

Aanvullende symptomen zijn een kriebelend gevoel door het hele lichaam, eetlustverlies, braken en duizeligheid, en delen van de huid die ouder worden.

Nieren ontgiften

Je nieren schoon, gezond en sterk houden? Dat kan op verschillende manieren. Sommige mensen verkiezen bijvoorbeeld fytotherapie met natuurlijke kruiden. Thee op basis van basilicum of paardenbloem is een uitstekend hulpmiddel voor het zuiveren van je nieren. Ook gemberwortel is een optie. Als je graag thee drinkt, is fytotherapie de uitgelezen manier om nierproblemen te voorkomen en de ontwikkeling van nierstenen tegen te gaan.

Wat is goed voor de nieren?

Er zijn verschillende middeltjes die je kunt inschakelen om je nieren te zuiveren. De voedingssupplementen van Arkopharma, bijvoorbeeld, worden regelmatig gebruikt. Arkofluides bevat paardenbloem en is specifiek interessant tijdens een zuiveringskuur. Een ampul per dag verdund in een half glas water, is voldoende om het lichaam te beginnen zuiveren van toxinen. Ook BioCurcumin van Nutrisan draagt bij tot de inwendige zuivering.


Auteur Pieter NauwelaertsGeschreven door Pieter Nauwelaerts

Pieter is de oprichter van Apotheek Online en het eerste aanspreekpunt voor alle vragen met betrekking tot de webshop. Hij bezit een grote expertise over de aangeboden producten. Via deze weg geeft hij graag meer informatie over de verschillende aandoeningen en problemen en helpt hij waar hij kan met de juiste aanbevelingen.