Puistjes behandelen, dat doe je zo!Iedereen wil graag een mooie, gave huid. Hoewel enkele gelukkigen daar schijnbaar niets voor moeten doen, krijgt de meerderheid van ons ooit wel eens te maken met puistjes of acne - doorgaans tijdens de jonge jaren, maar ook volwassenen zijn niet immuun voor problemen met puisten. Over de behandeling van puistjes doen heel wat fabeltjes de ronde (“Geen vet eten! Geen chocolade eten! Minder/geen make-up dragen!”) die je allemaal mag vergeten - wij leggen je hieronder uit  wat je wél kunt doen om komaf te maken met puistjes, pukkels en acne.

Wat is je huidtype?

Puistjes worden op verschillende manieren getriggerd. De schuld kan bij hormonen liggen, maar ook bij allergieën of stress, en uiteraard zijn sommigen van nature gevoeliger voor puistjes dan anderen.

Wat de oorzaak ook zij, puisten behandelen begint bij het achterhalen van je huidtype. Deze kennis laat je toe om de juiste producten te gebruiken. Er zijn grosso modo drie verschillende huidtypes:

1) vette huid

2) normale, gemengde huid

3) droge tot zeer droge huid

Neem ‘s morgens een moment om je huid te analyseren:

  • Geen vette of droge delen op je gezicht? Poriën die bijna onzichtbaar zijn? Goed nieuws, je hebt een normale huid.

  • Als je gezicht zeer straks aanvoelt en er een beetje dof uitziet, dan heb je een droge tot zeer droge huid.

  • Vette huid herken je onder andere aan puistjes, de aanwezigheid van zwarte puntjes en zichtbare poriën.

Nu kan je gericht aan de slag en iets aan je puistjes doen!

Puistjes op de juiste manier behandelen

Je huid is een gevoelig iets. Daarom moet je hem ook goed verzorgen, zelfs als je last hebt van puistjes. Een reflex die mensen vaak hebben, is puistjes uitdrogen. Dat is uiteraard niet verkeerd, maar nog beter is een goede balans vinden tussen uitdrogen en je huid gehydrateerd en soepel te houden. Je huid regelmatig reinigen is het allerbelangrijkste tegen puistjes.

Gebruik een mix van de volgende producten om komaf te maken met puistjes:

Bekijk zeker ook de andere gelaatsverzorgingsproducten in ons uitgebreide aanbod! Voor ieder huidtype hebben we een geschikt product.

Nog meer tips

Nog meer manieren om puistjes te behandelen? Ze in de eerste plaats niet uitknijpen en zelfs zo weinig mogelijk aanraken - je vergroot daarmee alleen maar de kans op huidirritatie. Drink verder zoveel mogelijk water en neem voldoende nachtrust.

 

 


Auteur Pieter NauwelaertsGeschreven door Pieter Nauwelaerts

Pieter is de oprichter van Apotheek Online en het eerste aanspreekpunt voor alle vragen met betrekking tot de webshop. Hij bezit een grote expertise over de aangeboden producten. Via deze weg geeft hij graag meer informatie over de verschillende aandoeningen en problemen en helpt hij waar hij kan met de juiste aanbevelingen.