mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Gedaan met schimmelnagels: hoe schimmelnagels behandelen en voorkomen?

De oorzaken van schimmelnagels

Schimmelnagels kunnen op verschillende manieren ontstaan. Het is in de eerste plaats goed om weten dat vooral ouderen, mensen met diabetes en mensen met een verminderde weerstand extra gevoelig zijn. Deze personen zijn best dubbel aandachtig voor de volgende mogelijke ‘triggers’:

  • Op blote voeten rondlopen in vochtige (openbare) ruimtes.

  • Je voeten niet goed afdrogen.

  • Te veel zeep gebruiken bij het wassen van je voeten.

  • Synthetische sokken dragen.

  • Meerdere dagen na elkaar dezelfde sokken/schoenen dragen.

  • Knellende schoenen dragen.

Het komt er in principe op neer om warme en vochtige voeten te vermijden. Warmte en vocht creëren namelijk de perfecte broeihaard voor schimmelinfecties. Heb je vaak last van zweetvoeten? Aarzel dan niet om voetpoeder te gebruiken. Dit is in handige poederspray beschikbaar. De spray zowel gebruiken op je voeten als in je schoenen om zo de transpiratie op te vangen.

Schimmelnagels behandelen en voorkomen

Een schimmelinfectie op je nagels remt niet alleen de groei af van je nagel, het kan ook pijnklachten veroorzaken en in het ergste geval kan de nagel zelfs afscheuren. De boodschap is duidelijk: schimmelnagels moeten goed worden verzorgd. Dat doe je in de eerste plaats door de nagel - met een gereinigd nagelschaartje - recht en vooral niet te kort af te knippen. Dat doe je best zo snel mogelijk. Merk je witte puntjes of verkleurde gebieden op je nagels? Begin dan meteen met de behandeling, want het probleem gaat niet vanzelf weg!

Gebruik de Scholl schimmelnagelkuurExcilor of de Canespro behandelingsset om de infectie een halt toe te roepen en schimmelprobleem te verhelpen. Al deze middelen zijn erop gericht om de nagel te herstellen en te vermijden dat andere nagels worden getroffen.

Let wel: nagels groeien maximaal 3 à 5 millimeter per maand, dus het kan even duren voor het aangetaste deel van je nagel helemaal is uitgegroeid. Deze behandeling duurt dan ook enkele weken.   

Je voeten verzorgen

Je zou het misschien niet vermoeden, maar onze voeten krijgen het elke dag zwaar te verduren. Daarom doe je er goed aan om de nodige aandacht te besteden aan voetverzorging, zodat je niet te maken krijgt met pijn of druk aan je stappers. Ook een pedicure van tijd tot tijd, moet zeker kunnen!