mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Spieren & gewrichten

5 blog posts

Sorteer op:
Last van spierpijn? 4 tips om de pijn te verhelpen
05/05/2022

Last van spierpijn? 4 tips om de pijn te verhelpen

De warmere temperaturen moedigen ons aan om massaal te gaan sporten. Overal waar je kijkt, kom je joggers en fietsers tegen. Mooi! Helaas pakt niet iedereen het even doordacht aan, wat soms wel eens spierpijn kan veroorzaken. Vooral minder ervaren sporters zijn gevoelig voor spierpijn in de kuiten en bovenbenen. Aangezien je de pijn en stijfheid best kunt missen, doe je er goed aan om je spierpijn aan te pakken. Hoe je dat het snelst doet? Ga aan de slag met onze tips!

Intensief sporten? Zo voorkom je verzuurde spieren!
24/03/2022

Intensief sporten? Zo voorkom je verzuurde spieren!

Breng je regelmatig een bezoek aan de sportschool of loop je op wekelijkse basis een stevig aantal kilometers? Dan bestaat de kans dat jij al wel eens last hebt gehad van verzuurde spieren. Verzuurde spieren voelen in het begin alleen branderig en stroef aan, maar na een korte periode wordt de pijn doorgaans heviger en intenser, waardoor gecontroleerd bewegen niet langer mogelijk is.

3 tips om vermoeide benen te behandelen
09/09/2019

3 tips om vermoeide benen te behandelen

Heb je soms het gevoel dat je benen niet mee willen en dat ze zwaar en vermoeid aanvoelen, al dan niet in combinatie met pijn? Doorgaans is een slechte bloedcirculatie de boosdoener. Deze vertrekt vanuit de voeten en onderbenen en maakt dat het bloed tegen de zwaartekracht in naar boven moet worden gepompt. Vermoeide benen zijn vaak terug te leiden naar langdurig rechtstaan of verzwakte interne bloedkanaaltjes omwille van, bijvoorbeeld, zwangerschapshormonen. Wat je kunt doen om vermoeide benen te verlichten?

Zo roep je pijnlijke gewrichten een halt toe!
09/11/2018

Zo roep je pijnlijke gewrichten een halt toe!

Heb je last van gevoelige of pijnlijke gewrichten? Dat maak je natuurlijk liever niet mee. Pijnlijke gewrichten maken namelijk dat je minder soepel bent, wat je bewegingsvrijheid behoorlijk aantast. Pijnlijke gewrichten komen vaak voor en kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals bijvoorbeeld een verkeerde beweging of fysieke overbelasting. Voorkomen is beter dan genezen, zeggen ze wel eens, maar je kunt pijn en ongemakken gelukkig op verschillende manieren aanpakken.

Last van zware en vermoeide benen? Zo ga je ze tegen!
23/05/2018

Last van zware en vermoeide benen? Zo ga je ze tegen!

Na een lange autorit, een hele dag shoppen of een intensieve sporttraining, kan je wel eens last hebben van zware en vermoeide benen. Dit merk je meestal aan gezwollen enkels, tintelingen in je benen of moeilijkheden met stilzitten. Ook wanneer je zwanger bent of een dagje ouder wordt, durft dit kwaaltje wel eens opduiken. Wanneer dit slechts een aantal keren voorkomt, kan het natuurlijk geen kwaad, maar wanneer je vaak te kampen hebt met zware en vermoeide benen, ligt een slechte bloedcirculatie hier mogelijks aan de basis. En dat kan nare gevolgen hebben.