mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Spierpijn na het sporten vermijden tijdens koude dagen

Motivatie om te sporten

Omdat motivatie de eerste stap is, hebben we hieronder een aantal voordelen van sporten tijdens de wintermaanden voor je opgesomd:

  1. Je weerstand blijft op peil waardoor je wordt minder snel ziek wordt als je sport;
  2. Zolang het boven het vriespunt is, is het in de winter veel aangenamer om te sporten dan tijdens de zomer. Dankzij de regen hangt er meer zuurstof in de lucht en kan je bijgevolg dus beter ademen;
  3. Op donkere dagen heb je vaak minder energie en een lusteloos gevoel. Sporten gaat dit gevoel tegen. Endorfine staat namelijk gekend als het gelukshormoon en zorgt bijgevolg dus voor meer energie;
  4. De wintermaanden kunnen een heel drukke periode zijn. Eindejaarsfeesten, familiebezoekjes, examens, … Door sport in te plannen als ontspanning, heb je even de tijd om je hoofd weer helemaal leeg te maken;
  5. Wie regelmatig sport, slaapt ‘s nachts beter.

Genoeg voordelen dus weer aan de slag te gaan!

Spierpijn na het sporten vermijden

Het is heel belangrijk om je spieren voldoende op te warmen, wanneer je gaat sporten. Zeker wanneer het buiten koud is! Zorg dus dat je op voorhand al een tiental minuten beweegt, alvorens je overgaat tot het echte werk. Ideale voorbeelden om op te warmen, zijn joggen of fietsen.

Ben je opgewarmd? Dan is de volgende stap om je spieren tijdens het sporten warm te houden. Grote temperatuurverschillen zijn een belangrijke oorzaak van spierpijn. Zorg dus voor een aangepaste sportoutfit en warm je spieren voor en na het sporten op met een verwarmende zalf of olie.

Een andere belangrijke tip voor tijdens het sporten, is: doe niet ineens te veel. Bouw je intensiteit rustig aan op en volg een trainingsschema. Door regelmaat aan te brengen in je trainingsschema, hou je het sporten niet alleen beter vol, je geeft je lichaam bovendien ook de kans om aan beweging te wennen. Ook rust is belangrijk wanneer je van plan bent om regelmatig te sporten. Plan dus zeker een rustdag tussen je trainingsdagen in of train een andere spiergroep dan de dag ervoor.

Is je training afgelopen? Bouw je lichaamsactiviteit dan langzaam af zodat je spieren niet te snel afkoelen. Wanneer je lichaam te snel afkoelt, zal je bloedsomloop daar immers onder lijden, en wordt het risico op blessures veel groter.

Ten slotte kan je ook na je training nog je spieren masseren om de doorbloeding te bevorderen. Hierdoor kunnen je spieren goed ontspannen en krijgt spierpijn zeker geen kans!

Ben je één van bovenstaande tips vergeten door te voeren en heb je toch last van spierpijn? Dan zijn Flexagile, een natuurlijk middel op basis van smeerwortel, en Voltaren Emulgel de hulpmiddelen bij uitstek om de pijn te verzachten!