Stijve spieren en gewrichtenNiemand krijgt graag te maken met stijve spieren en gewrichten. Ze hinderen je bewegingsvrijheid en maken het pijnlijk om alledaagse bewegingen uit te voeren. Van wandelen over traplopen tot autorijden: het gaat allemaal net iets minder vlot als je met stijve spieren en gewrichten hebt af te rekenen. Wat je kunt doen om soepel en fit te blijven? Door een goede houding aan te nemen en in beweging te blijven! En dat natuurlijk zonder je spieren en gewrichten al te veel te belasten.

Hieronder nog meer tips & tricks om stramheid en stijfheid te besparen.

Bye bye, gewrichtspijn

Blijf je last hebben van stijve spieren of pijnlijke gewrichten? Dan is het aangewezen om Voltaren Emugel te gebruiken. Dat is een ontstekingsremmende gel die diep in de huid dringt en de kern van de pijn aanpakt. Het wordt snel opgenomen door de huid en kan gebruikt worden voor stijve knieën, vingers en alles daartussen. Daarnaast is Flexagile een crème op natuurlijke basis om spierpijn te verlichten. Zeg maar dag aan zeurende spier- en gewrichtspijn!

Boost je kraakbeen

Stijve spieren en gewrichten kunnen mogelijk wijzen op kraakbeenproblemen. Om het kraakbeen in je gewrichten gezond en in goede conditie te houden, doe je er goed aan om het te ‘smeren’ met specifieke middeltjes als Glucosamine en Chondroitine. Het aminosuiker Glucosamine is een bouwsteen van kraakbeen en bevordert het herstel en de behandeling van gewrichtsslijtage. Chondroitine zou dan de stevigheid van kraakbeen positief beïnvloeden en de afbraak van kraakbeen in gewrichten afremmen. Handig verkrijgbaar als voedingssupplementen.

Extra ondersteuning voor spieren en gewrichten

Je spieren en gewrichten krijgen elke dag veel te verduren. Ze een beetje extra ondersteunen, kan daarom zeker geen kwaad. Atrosan forte, bijvoorbeeld, is perfect geschikt om je gewrichten soepel te maken en te houden. Vooral na overbelasting zijn ze zeer nuttig. Twee tabletten per dag volstaan om je spieren en gewrichten de nodige ondersteuning te geven om soepel en zonder pijn te bewegen.

 


Auteur Pieter NauwelaertsGeschreven door Pieter Nauwelaerts

Pieter is de oprichter van Apotheek Online en het eerste aanspreekpunt voor alle vragen met betrekking tot de webshop. Hij bezit een grote expertise over de aangeboden producten. Via deze weg geeft hij graag meer informatie over de verschillende aandoeningen en problemen en helpt hij waar hij kan met de juiste aanbevelingen.