Volgens het bedrijf zijn de producten nog wel via de Nutricia-website te verkrijgen, al is de H.A. 2-melk vandaag in elk geval niet leverbaar. 

Volgens een medische groothandel is ook de beschikbaarheid van Pepti 2 (voor baby's met koemelkallergie) verminderd. Een Nutricia-woordvoerder wil niet zeggen of ook andere soorten babymelk niet of moeilijk leverbaar zijn. 

 

China

Door de brand in Cuijk in februari van dit jaar kan het bedrijf maar beperkt produceren. Daarom wordt nu vooral de meest onmisbare voeding gemaakt, zoals voeding voor te vroeg geboren baby's en baby's met een ernstige koemelkallergie. 

Het ontbreken van deze soorten Nutrilon-babymelk in de schappen heeft dit keer dus niets te maken met de grote vraag uit China. Handelaren lopen Nederlandse winkels af om babymelk in te slaan en door te verkopen aan China, waar Nederlandse babymelk ongekend populair is na een aantal schandalen in eigen land. 

Onrust

Opvallend is dat Nutricia op de eigen website niets communiceert over de leveringsstop van de bewuste producten, hoewel winkels al een paar weken lang niet bevoorraad worden en dat nog wekenlang gaat duren. 

In winkels van grote drogisterijketens en supermarkten waar de schappen leeg zijn, weet het personeel niets te vertellen over de oorzaak.