mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Terug naar school: verhoog de weerstand van je kleine spruit

Gezonde voeding

De eerste en misschien ook wel de meest belangrijkste tip, is om je kind gezonde voeding te geven die rijk is aan vitamine C.

Deze vitamine is essentieel om je weerstand te verhogen en je gezondheid op peil te houden. Daarnaast biedt vitamine C nog een hoop andere voordelen, zoals:

  • Meer energie;
  • Een betere opname van ijzer;
  • Een goede groei en ontwikkeling;
  • Bescherming tegen schadelijke stoffen;

Je vindt vitamine C terug in groenten zoals broccoli en bloemkool, en fruitsoorten zoals ananas en aardbeien.

Is je kleine spruit geen fan van gezonde voeding? Probeer dan eens de vitamine C tabletten van A. Vogel. Deze zijn reeds geschikt voor kinderen vanaf twee jaar en hebben een lekkere, natuurlijke frambozensmaak.

Multivitamines met vitamine D

Naast vitamine C, is ook vitamine D cruciaal voor een goede weerstand en een sterk immuunsysteem. Deze laatste heeft namelijk als eigenschap dat ze instaat voor de ondersteuning van de groei en ontwikkeling van de botten.

Aangezien vitamine D onder invloed van de zon wordt aangemaakt en nauwelijks in voedsel aanwezig is, is het aangeraden om je kind extra vitamine D te laten innemen.

De vitamine D-tabletten van Davitamon Junior bijvoorbeeld zijn hiervoor ideaal! Ze hebben niet alleen een lekkere frambozensmaak, maar zijn bovendien verkrijgbaar in leuke vormpjes zodat je kind deze met alle plezier inneemt. Daarnaast bevatten ze ook nog andere vitaminen en mineralen, zoals jodium en ijzer, om de cognitieve ontwikkeling van je spruit te stimuleren.

Goede handhygiëne

Tenslotte kan het ook geen kwaad om je kind een goede handhygiëne aan te leren. Door je handen op regelmatige tijdstippen te wassen, geef je virussen en bacteriën minder snel de kans om zich te verspreiden en verhoog je dus bijgevolg ook weer de weerstand.

Geen wc of badkamer in de buurt? Dan zijn de handgels van Assanis de perfecte oplossing. Deze antibacteriële gel hoef je niet te spoelen en bestaat in verschillende geuren, zoals zoete amandelappel-peermango en kokos-vanille. Dankzij het compacte formaat past deze trouwens zonder problemen in elke schooltas!