Terug naar school: verhoog de weerstand van je kleine spruitOver enkele dagen is het één september en keert je kleine spruit terug naar school. Hoog tijd dus om voorbereidingen te treffen, de boekentas van onder het stof vandaan te halen, het slaapritme weer op orde te krijgen en... De weerstand van je kind te verhogen!

Dit laatste is vooral belangrijk omdat kinderen vaker ziek worden dan volwassenen.

De oorzaak? Kinderen komen sneller in contact met bacteriën, hebben een zwakker immuunsysteem en zijn nog niet in staat om verschillende virussen te bestrijden.

Om te voorkomen dat je kind reeds na enkele schooldagen ziek is, bezorgen we je hieronder alvast enkele tips!

Gezonde voeding

De eerste en misschien ook wel de meest belangrijkste tip, is om je kind gezonde voeding te geven die rijk is aan vitamine C.

Deze vitamine is essentieel om je weerstand te verhogen en je gezondheid op peil te houden. Daarnaast biedt vitamine C nog een hoop andere voordelen, zoals:

  • Meer energie;
  • Een betere opname van ijzer;
  • Een goede groei en ontwikkeling;
  • Bescherming tegen schadelijke stoffen;

Je vindt vitamine C terug in groenten zoals broccoli en bloemkool, en fruitsoorten zoals ananas en aardbeien.

Is je kleine spruit geen fan van gezonde voeding? Probeer dan eens de vitamine C tabletten van A. Vogel. Deze zijn reeds geschikt voor kinderen vanaf twee jaar en hebben een lekkere, natuurlijke frambozensmaak.

Multivitamines met vitamine D

Naast vitamine C, is ook vitamine D cruciaal voor een goede weerstand en een sterk immuunsysteem. Deze laatste heeft namelijk als eigenschap dat ze instaat voor de ondersteuning van de groei en ontwikkeling van de botten.

Aangezien vitamine D onder invloed van de zon wordt aangemaakt en nauwelijks in voedsel aanwezig is, is het aangeraden om je kind extra vitamine D te laten innemen.

De vitamine D-tabletten van Davitamon Junior bijvoorbeeld zijn hiervoor ideaal! Ze hebben niet alleen een lekkere frambozensmaak, maar zijn bovendien verkrijgbaar in leuke vormpjes zodat je kind deze met alle plezier inneemt. Daarnaast bevatten ze ook nog andere vitaminen en mineralen, zoals jodium en ijzer, om de cognitieve ontwikkeling van je spruit te stimuleren.

Goede handhygiëne

Tenslotte kan het ook geen kwaad om je kind een goede handhygiëne aan te leren. Door je handen op regelmatige tijdstippen te wassen, geef je virussen en bacteriën minder snel de kans om zich te verspreiden en verhoog je dus bijgevolg ook weer de weerstand.

Geen wc of badkamer in de buurt? Dan zijn de handgels van Assanis de perfecte oplossing. Deze antibacteriële gel hoef je niet te spoelen en bestaat in verschillende geuren, zoals zoete amandel, appel-peer, mango en kokos-vanille. Dankzij het compacte formaat past deze trouwens zonder problemen in elke schooltas!


Auteur Pieter NauwelaertsGeschreven door Pieter Nauwelaerts

Pieter is de oprichter van Apotheek Online en het eerste aanspreekpunt voor alle vragen met betrekking tot de webshop. Hij bezit een grote expertise over de aangeboden producten. Via deze weg geeft hij graag meer informatie over de verschillende aandoeningen en problemen en helpt hij waar hij kan met de juiste aanbevelingen.