Onmisbare tips tegen droge lippenDroge lippen zijn een wijdverspreid fenomeen. Ben jij een van de vele mensen die regelmatig krijgt af te rekenen met scheurtjes en kloofjes? Heel vervelend natuurlijk, al kun je gelukkig heel wat doen om je droge lippen te verzorgen.

Je droge lippen beschermen

Last van droge lippen? Dan komt het er in de eerste plaats op aan om droge lucht te vermijden. En dan bedoelen we niet alleen overdreven verwarming of airconditioning. Ook droge of gure buitenlucht is schadelijk voor de lippen. Zorg dat je altijd een lippenbalsem bij de hand hebt, zodat je regelmatig kunt smeren. Overdrijf natuurlijk niet - dat werkt averechts!

De voedende lippenstick van Avène werkt herstructererend en vetaanvullend en daardoor uitermate geschikt voor beschadigde en zeer droge lippen. De balsem van Uriage isoleert, herstelt en verlicht bij extreme droogheid en kloofjes.

Extra verzorging voor het slapengaan

‘s Avonds voor het slapengaan je droge lippen extra in de watten leggen, is een slim idee. Verwen ze door eerst een vochtinbrengende crème aan te brengen.

Tip: ga bij voorkeur voor een crème die specifiek is bedoeld voor de gezichtshuid. De nachtcrème van Dermolin, bijvoorbeeld, is een echte aanrader! Is de crème goed ingetrokken? Smeer nog een laagje lippenbalsem om je lippen perfect te verzorgen.

Genoeg vocht opnemen!

Wat je verder nog kunt doen? Zorgen dat je voldoende vocht binnenkrijgt! Zo verklein je namelijk de kans op een droge huid. Ga trouwens niet aan droge velletjes trekken, maar schrob deze zachtjes weg met een zachte tandenborstel. Zo vermijd je verdere scheuren en beschadigde lippen.

 


Auteur Ellen De SmetGeschreven door Ellen De Smet

Ellen is apotheker van dienst bij Apotheek-Online. Met een grote kennis van geneesmiddelen en parafarmacie staat Ellen klanten en bezoekers van de website bij met raad en daad. Via artikels op deze blog deelt zij ook graag pro-actief haar advies aan alle bezoekers van Apotheek-Online.