3 tips voor een goede mondhygiëneJe mond en gebit goed verzorgen, is enorm belangrijk. Een frisse mond geeft je niet alleen zelfvertrouwen - het helpt ook om gaatjes, blaasjes, tandvleesproblemen en andere klachten te voorkomen en je mond gezond te houden. Laat het lachen je niet vergaan en gebruik de onderstaande tips voor een stralende glimlach...

Je gebit verzorgen

Gaatjes en tandvleesproblemen voorkomen? Dat kan perfect, of toch tenminste als je tweemaal daags poetst met fluoride tandpasta. Deze gebruiken, is de beste manier om tandplak te verwijderen en tandbederf te voorkomen. Voldoende poetsen met de juiste tandpasta, is echter niet genoeg: ook tussen de tanden en onder de tandvleesgrens flossen, is een must. Alleen zo vermijd je dat de plak verhardt tot tandsteen.

Minstens twee keer per dag twee minuten lang poetsen, is de absolute basis voor een goede mondhygiëne. Flossen of poetsen met een aangepaste borstel, laat toe om ook de moeilijk bereikbare plekjes - die het vaakst voor problemen zorgen - zonder veel moeite schoon te maken.

Tip: de borsteltjes van Interprox zijn bijzonder handig om te flossen tussen de tanden!

Aan de slag met een tongschraper

Naast poetsen en flossen, is ook het gebruik van een tongschraper aangewezen voor een goede mondhygiëne. Deze zorgt voornamelijk dat vieze geurtjes naar aanleiding van plak op je tong, verdwijnen. Je kunt hiervoor een tandenborstel gebruiken, maar een tongschraper werkt het beste.

Mondspoeling

Niet alleen je tandpasta kan maar beter fluoride bevatten. Ook een fles mondspoeling of mondwater met fluoride is onmisbaar voor een goede mondhygiëne. Mondspoeling met fluoride helpt om de natuurlijke beschermlaag van je tanden op te schroeven. Je gebruikt mondspoeling het best voor het slapengaan.

 


Auteur Pieter NauwelaertsGeschreven door Pieter Nauwelaerts

Pieter is de oprichter van Apotheek Online en het eerste aanspreekpunt voor alle vragen met betrekking tot de webshop. Hij bezit een grote expertise over de aangeboden producten. Via deze weg geeft hij graag meer informatie over de verschillende aandoeningen en problemen en helpt hij waar hij kan met de juiste aanbevelingen.