mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Hoe je haar kleuren met de juiste haarkleuring: tips & tricks

Een geschikte haarkleuring kiezen

Alles begint bij het kiezen van een geschikt haarkleuringsproduct. Ons advies: kies de eerste keer een kleur die niet te veel afwijkt van je natuurlijke haarkleur, bijvoorbeeld een die niet meer dan twee tinten van je huidige kleur afwijkt. Ga bij voorkeur voor uitwasbare verf die 10 tot 12 shampoobeurten blijft zitten. Permanente haarkleuring blijft doorgaans zes tot acht weken zitten - wat maakt dat je er meteen lang mee moet.

Een geschikte kleur gevonden? Was je haar 24 tot 48 uur voor het verven. Zo kunnen de natuurlijke vetten in je haar zich in voldoende mate ontwikkelen voor een optimale hechting van de kleuring.

Let ook op dat je een haarkleuring kiest die eveneens je haar voedt en gezond houdt. Een nieuw kleurtje is leuk, maar de stralend gezond haar is nog veel belangrijker!

Tip: Farmatint is een haarkleuring met plantenextracten die speciaal werd ontwikkeld voor de gevoelige hoofdhuid.

De voorbereiding

Het moment van de waarheid! Bescherm (en je directe omgeving) tegen verfvlekken, leg een handdoek om je schouders en kam je haar goed door. Deze laatste stap is belangrijk voor een gelijkmatige verdeling van de verf. De volgende stap? Plastic of latex handschoenen aandoen en de verf mengen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Volg de instructies nauwkeurig en schud goed.

Je haar kleuren

Splits je haar in vier delen met een kam en hou de delen apart met kappersspelden. Vervolgens kun je de verf aanbrengen op de verschillende delen. Werk systematisch om de verf gelijkmatig te verdelen en gebruik het flesje of een kwast om de verf aan te brengen. Beginnen doe je idealiter op 2,5 cm van de hoofdhuid. Masseer de verf goed in je haar! Wacht vervolgens in de inwerktijd af en spoel je haar uit. Gebruik warm water, doe conditioner in en droog achteraf je haar zoals je dat altijd doet.