Hoe je haar kleuren met de juiste haarkleuring: tips & tricksHeb jij je al een keertje afgevraagd hoe je zou staan met een andere haarkleur? Of heb je de eerste grijze haartjes ontdekt en wens je die te camoufleren? Hoog tijd om de proef op de som te nemen, een haarkleuring in huis te halen en jezelf een andere look aan te meten! Het is namelijk helemaal niet moeilijk om zelf je haar te kleuren, al is een goede voorbereiding belangrijk. Voor de eerste keer je haar kleuren? Wij vertellen je graag hoe je te werk gaat.

Een geschikte haarkleuring kiezen

Alles begint bij het kiezen van een geschikt haarkleuringsproduct. Ons advies: kies de eerste keer een kleur die niet te veel afwijkt van je natuurlijke haarkleur, bijvoorbeeld een die niet meer dan twee tinten van je huidige kleur afwijkt. Ga bij voorkeur voor uitwasbare verf die 10 tot 12 shampoobeurten blijft zitten. Permanente haarkleuring blijft doorgaans zes tot acht weken zitten - wat maakt dat je er meteen lang mee moet.

Een geschikte kleur gevonden? Was je haar 24 tot 48 uur voor het verven. Zo kunnen de natuurlijke vetten in je haar zich in voldoende mate ontwikkelen voor een optimale hechting van de kleuring.

Let ook op dat je een haarkleuring kiest die eveneens je haar voedt en gezond houdt. Een nieuw kleurtje is leuk, maar de stralend gezond haar is nog veel belangrijker!

Tip: Farmatint is een haarkleuring met plantenextracten die speciaal werd ontwikkeld voor de gevoelige hoofdhuid.

De voorbereiding

Het moment van de waarheid! Bescherm (en je directe omgeving) tegen verfvlekken, leg een handdoek om je schouders en kam je haar goed door. Deze laatste stap is belangrijk voor een gelijkmatige verdeling van de verf. De volgende stap? Plastic of latex handschoenen aandoen en de verf mengen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Volg de instructies nauwkeurig en schud goed.

Je haar kleuren

Splits je haar in vier delen met een kam en hou de delen apart met kappersspelden. Vervolgens kun je de verf aanbrengen op de verschillende delen. Werk systematisch om de verf gelijkmatig te verdelen en gebruik het flesje of een kwast om de verf aan te brengen. Beginnen doe je idealiter op 2,5 cm van de hoofdhuid. Masseer de verf goed in je haar! Wacht vervolgens in de inwerktijd af en spoel je haar uit. Gebruik warm water, doe conditioner in en droog achteraf je haar zoals je dat altijd doet.

 


Auteur Ellen De SmetGeschreven door Ellen De Smet

Ellen is apotheker van dienst bij Apotheek-Online. Met een grote kennis van geneesmiddelen en parafarmacie staat Ellen klanten en bezoekers van de website bij met raad en daad. Via artikels op deze blog deelt zij ook graag pro-actief haar advies aan alle bezoekers van Apotheek-Online.