mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

3 tips om nee te zeggen tegen zwangerschapsstriemen!

Ontstaan van zwangerschapsstriemen

Door de uitrekking van de huid komen de elastische vezels en collageenbanden onder spanning te staan waardoor deze mogelijks scheuren. Wanneer dit gebeurt, ontstaan er littekens. Dit zijn de zichtbare strepen, oftewel striae, op je huid.

Daarnaast zijn zwangerschapsstriemen ook erfelijk bepaald. Niet iedereen kan dit zwangerschapskwaaltje dus volledig voorkomen! Je kunt ze gelukkig wel bestrijden. Dat kan op verschillende manieren.

Hydrateer de huid

Het is belangrijk om tijdens de zwangerschap de huid gehydrateerd te houden met een vochtinbrengende crème van bijvoorbeeld Mustela. Een gehydrateerde huid bevordert namelijk de elasticiteit en vermindert de kans op zwangerschapsstriemen.

Heb je eerder een gevoelige huid? Dan is de remederm crème van Louis Widmer een geschikt product. De crème is speciaal samengesteld voor een droge, ruwe en geïrriteerde huid en is bovendien hypoallergeen.

Zorg voor voldoende vitamine c

Vitamine C is enorm belangrijk voor de gezondheid van de huid. Aangezien je lichaam dit zelf niet aanmaakt, ben je volledig afhankelijk van je voeding en eventuele supplementen.

Heb je last van stress of ben je ziek? Ook dan doe je er goed aan om extra vitamine c te nemen.

Stimuleer de bloedsomloop

Het stimuleren van de bloedsomloop zorgt ervoor dat je minder kans hebt op zwangerschapsstriemen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld de zwangerschapsolie van Weleda of de herstellende olie van Bio-Oil aan te brengen op probleemzones zoals heupen, buik en bovenbenen, telkens aan de hand van cirkelvormige bewegingen.

Leef bovenstaande tips tot 3 maanden na de zwangerschap na zodat de elasticiteit van je huid zich op een gezonde wijze kan herstellen!