mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

4 tips om je weerstand te verhogen voor de winter

Waarom weerstand opbouwen?

Sommige mensen zijn vatbaarder voor kwaaltjes dan anderen. Dat komt omdat ze minder weerbaar zijn, waardoor hun lichaam minder goed gewapend is tegen bacteriën, virussen en andere ziekmakers. Iedereen heeft een ander weerstandsniveau, daar valt niets aan te veranderen. Wat je wél kunt doen is je weerstand verhogen en je gestel sterker maken. Dat doe je in de eerste plaats door gezond te eten en genoeg vitaminen op te nemen. En dat is nog maar het begin.

1. Neem genoeg nachtrust

Slaapgebrek maakt je lichaam minder weerbaar. Probeer elke nacht zeven of acht uur goed te slapen zodat je lichaam helemaal is opgeladen voor de volgende dag.

2. Vermijd stress

Stress is nooit goed, maar vooral in de winter kan het ‘fataal’ zijn voor je gezondheid. Meet jezelf een haalbaar ritme aan en laat je niet opboeien door dingen die je niet kan beïnvloeden. Plantaardige hulpmiddelen zoals Sedinal zijn perfect geschikt om stress weg te nemen en een goede nachtrust te garanderen.

3. Was regelmatig je handen

Tijdens de wintermaanden vieren ziektekiemen hoogtij. Was regelmatig je handen en houd een goede hoest- en nieshygiëne in acht. Ongewassen handen veroorzaken volgens wetenschappers tot 80% van alle voorkomende infecties! Wees niet zuinig op desinfecterende handgels en antibacteriële doekjes.

4. Blijf in beweging

Beweging verhoogt je weerstand. Je hoeft trouwens helemaal niet intensief te sporten - regelmatig een avondwandeling of fietstochtje, verricht al wonderen.

Je weerstand verhogen

Neem je liever het zekere voor het onzekere? Dan kan je overwegen om weerstandverhogende voedingssupplementen te nemen. Immunix, bijvoorbeeld, verhoogt de weerstand van het organisme en is verkrijgbaar in handige tabletten van 320 mg.