mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Onmisbare tips om winterkwaaltjes te voorkomen

Drink en eet voldoende

De koude wintermaanden nodigen uit om het niet zo nauw te nemen met ons dieet. Drink voldoende (rijst)water of thee om je weerstand te boosten en vermijd alcohol, cafeïne of zure dranken zoals sinaasappelsap. Deze prikkelen namelijk de dikke darm en, in het geval van alcohol, werken dehydratie in de hand.

Het is ook belangrijk dat je voldoende eet zodat je in ieder geval voldoende calorieën binnenkrijgt om winterkwaaltjes te voorkomen. Een specifiek dieet is niet noodzakelijk, maar vitaminen en mineralen mogen in ieder geval niet ontbreken. Omnibionta-3 All Day Energy kan vanaf 12 jaar worden gebruikt om futloosheid en vermoeidheid tegen te gaan.

Neem het zekere voor het onzekere door weerstandverhogende supplementen te nemen! Immunix is verkrijgbaar in tabletvorm en verhoogt de weerstand van het organisme.

Hou je handen zuiver

Winterkwaaltjes voorkomen? Dan komt het erop aan om contact met ziektekiemen te vermijden. Aangezien deze lang kunnen overleven op de meest uiteenlopende oppervlakken, doe je er goed aan om regelmatig je handen te wassen en een goede hoest- en nieshygiëne te hanteren.

Was je handen dan dagelijks een paar keer extra. Sowieso na elke maaltijd, maar ook na elke aanraking of lichamelijk contact. Door je handen te wassen, spoel je eventuele virusdeeltjes weg vooraleer ze zich een weg naar je neus en keel banen. Gebruik desinfecterende handgels en antibacteriële doekjes alsof het een lieve lust is!

Pas je ritme aan

Tijdens de koude wintermaanden ben je vatbaarder voor allerlei kwaaltjes. Ons advies? Meet jezelf een haalbaar ritme aan en geef niet toe aan stress. Hulpmiddelen als Sedinal zijn uitermate geschikt om je stressniveau aan te pakken. Zorg verder dat je voldoende slaapt - zeven of acht uur per nacht is ideaal - en je lichaam tijdig rust gunt.