Help, hoe kom ik af van vakantiestress?Maandenlang kijken we uit naar onze jaarlijkse vakantie. Even helemaal tot rust komen en het tempo een stuk lager leggen op een bestemming weg van huis, wie droomt er niet van? Toch gaat vakantie voor velen onder ons gepaard met de nodige stress. Niet leuk natuurlijk, vakantiestress, al helemaal omdat het gepaard kan gaan met vermoeidheid, ruzies en zelfs ziekte. Zo maak je komaf met vakantiestress en geef je voorrang aan ontspanning en plezier!

Een goede voorbereiding is alles

Je kent ongetwijfeld het scenario: vrijdag is je laatste werkdag, dus je bent tot diep in de nacht bezig met de laatste voorbereidingen, en zaterdagochtend is het een race tegen de klok om op tijd de deur uit te zijn. Je zou voor minder stress krijgen! Door ruim op voorhand het nodige te regelen, vermijd je vakantiestress. Breng tijdig een reisverzekering in orde, haal je koffers aan het begin van de week van de zolder en wacht niet tot het laatste moment om je reisapotheek aan te vullen met de nodige middeltjes.

De eerste voorwaarde voor een ontspannen vakantie, is een goede voorbereiding. Lijstjes helpen je om overzicht te brengen en een planning te maken.

Uitgerust en goed voorbereid op vakantie vertrekken, is een must om vakantiestress te vermijden. Als je vertrekt met stress, veroorzaakt dat namelijk een verminderde weerstand en minder tolerantie voor eventuele tegenslagen. En het sneeuwbaleffect is begonnen ...

Zorg voor structuur

Op vakantie durven we ons lichaam al eens overbelasten. Een lange vliegreis of autorit, een ander klimaat, een goed gevulde dagtripagenda, eten dat we niet gewoon zijn, een ander leefritme … Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat ons lichaam helemaal uit balans raakt en zich probeert aan te passen, wat bij sommigen gepaard gaat met stress, irritatie en/of nervositeit. Wen rustig aan je omgeving om vakantiestress te vermijden.

Zorg voor de nodige ontspanning

Vakantie is vakantie. Toch worden we zelfs weg van het werk geplaagd door de neiging om ‘nuttig’ bezig te zijn. We hollen van de ene toeristische attractie naar de andere en nemen eigenlijk niet echt een moment om uit te rusten. Las de nodige rust- en ontspanningstmomenten in om vakantiestress te vermijden en je batterijen terug op te laden!

 


Auteur Pieter NauwelaertsGeschreven door Pieter Nauwelaerts

Pieter is de oprichter van Apotheek Online en het eerste aanspreekpunt voor alle vragen met betrekking tot de webshop. Hij bezit een grote expertise over de aangeboden producten. Via deze weg geeft hij graag meer informatie over de verschillende aandoeningen en problemen en helpt hij waar hij kan met de juiste aanbevelingen.