Veroval zelftestsOnze drukke dagelijkse levens weerhouden ons er soms van om dringende gezondheidsproblemen tijdig aan te pakken. We stellen uit en uit, en lopen zo het risico symptomen te verwaarlozen of onvoldoende ernstig te nemen. Daar brengen de Veroval-zelftests nu verandering in! Deze handige tests voor thuis laten toe om een aantal aandoeningen zelf op te sporen.

Zo weet je meteen of je cholesterolwaarden aanvaardbaar zijn, bijvoorbeeld, en ook of je ijzerwaarden niet te laag uitvallen.

Makkelijk thuis uit te voeren

Elke zelftestkit bevat alle toebehoren die je nodig hebt om de test uit te voeren en kan zonder hulp worden gedaan. Je dient alleen te zorgen voor een uurwerk of timer, een stabiel tafeloppervlak en propere handen. Rest alleen nog om de bijgeleverde instructies te volgen om een diagnose te verkrijgen. Afhankelijk van het soort test, moet je een staal afnemen van urine, bloed, stoelgang of sperma. Maar wees gerust: alle materiaal hiervoor zit in de betreffende kit.

Welke aandoeningen kun je testen?

De Veroval-zelftests werden specifiek ontwikkeld om voor verschillende aandoeningen nauwkeurige diagnoses te stellen, net zoals dat bij een arts of een ziekenhuis zou gebeuren.

Ze zijn betrouwbaar bevonden voor het diagnosticeren van:

In het kader van darmpreventie en maagpreventie is het aangewezen om de zelftest regelmatig te herhalen. Zo kunnen nieuwe risico’s tijdig worden opgespoord.

Je arts raadplegen

Is de diagnose van je zelftests positief? Dat betekent concreet dat je een afwijkende waarde vertoont ten opzichte van de normale waarden bij gezonde patiënten. Een positief resultaat dient altijd te worden besproken met een arts. Hij zal de uitkomst bevestigen met een uitgebreider onderzoek en vervolgens een behandeling opstarten.

 


Auteur Ellen De SmetGeschreven door Ellen De Smet

Ellen is apotheker van dienst bij Apotheek-Online. Met een grote kennis van geneesmiddelen en parafarmacie staat Ellen klanten en bezoekers van de website bij met raad en daad. Via artikels op deze blog deelt zij ook graag pro-actief haar advies aan alle bezoekers van Apotheek-Online.