mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Zomerdepressie tegengaan? Dat doe je zo!

Dagelijkse routine door elkaar geschud

De zomer is ook een atypische periode in die zin dat het veel moeilijker is om een ritme aan te houden. Als student valt de vaste routine van school weg, als werknemer komen je activiteiten soms op een laag pitje te staan. Je kunt al eens uitslapen en hebt niet dezelfde verplichtingen die je doorheen het jaar wel hebt. Dat resulteert soms in gevoelens van leegte, verveling en doelloosheid. De oorzaak van zomerdepressie is met andere woorden veelal een gevolg van een gebrek aan organisatie.

Tel daarbij op dat er van je wordt verwacht dat je gelukkig bent, wat de nodige stress kan veroorzaken. Het brengt heel wat druk met zich mee om de perfecte reis te organiseren en noemenswaardige dingen mee te maken.

Wat zijn de symptomen van zomerdepressie?

Ongeveer een op tien mensen zou last krijgen van zomerdepressie. De symptomen zijn eerder algemeen en kunnen gaan van angstgevoelens, stress en spanning tot hoofdpijn, slapeloosheid en een gebrek aan eetlust. Je doet er goed aan om deze gevoelens serieus te nemen en op de een of andere manier voor regelmaat te zorgen. Zoek de buitenlucht op en zonder je niet af!

Middeltjes tegen zomerdepressie

Depressies gaan niet op een, twee, drie over. Meer nog, ze verdwijnen soms helemaal niet als je zelf geen handje toesteekt. Dat kun je doen door voedingssupplementen te nemen, bijvoorbeeld. Vooral supplementen met aminozuren op basis van safraan, zoals bijvoorbeeld Zafranpure,blijken bijzonder effectief. Safraan is zelfs even effectief als antidepressiva! Middeltjes met saffraan beïnvloeden het serotonineniveau in je hersenen en verdrijven zo negatieve gevoelens …