mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Aambeien behandelen: hoe ermee omgaan?

Alles wat je moet weten over aambeien

Aambeien zorgen voor vervelende klachten en kunnen op verschillende manieren ontstaan en tot uiting komen. Te veel eten is een mogelijke oorzaak, maar te hard persen bij de stoelgang en verkeerde zitgewoonten zijn dat evenzeer. Aambeien komen zowel inwendig als uitwendig voor en veroorzaken pijn, jeuk, algemene ongemakken en bloedingen. De oorzaken kunnen helaas niet behandeld worden, maar de symptomen gelukkig wel.

Heb jij last van aambeien en wil je ze op een effectieve manier behandelen? Dat kan, mits je de juiste middeltjes gebruikt.

Effectief aambeien behandelen

Er zijn verschillende manieren om aambeienpijn te te gaan. Zo kan je er in de eerste plaats voor kiezen om meer vezels te eten of vezelsupplementen zoals Benefiber aan je dieet toe te voegen. Dat maakt je ontlasting zachter, waardoor je minder last ondervindt op het toilet. Movicol (met macrogol bestandsdeel) is een enorm efficiënt hulpmiddel doordat het je stoelgang stimuleert en eveneens je ontlasting zachter maakt. Vaseline aanbrengen rond de anus, resulteert ook in een minder pijnlijke stoelgang.

Regelmatig een warm zitbad nemen, doet wonderen, net als het gebruik van middelen als triAnal en Venoruton. De combinatie zorgt dat je klachten binnen de twee weken verminderen.

Verder is Hemoclin een natuurlijk topproduct in de strijd tegen aambeien. De gels zijn bedoeld voor inwendig gebruik en kunnen zeer hygiënisch worden aangebracht, terwijl de spray bedoeld is om uitwendige aambeien tegen te gaan.

Te verkrijgen bij Apotheek Online ...

Bij Apotheek Online helpen we je graag afrekenen met de vervelende klachten en symptomen van aambeien. In ons uitgebreide assortiment vind je tal van crèmes, gels en zetpillen om de pijn lokaal te verlichten, en ook oraal zijn er heel wat mogelijkheden. Zo kan je Daflon gebruiken om je aders te verstevigen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan paracetamol en ibuprofen om de ontsteking tegen te gaan en de pijn te verlichten. Je vindt bij ons gegarandeerd een geschikt middeltje!