1-12 blogposts van 161

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Geen energie? 3 tips voor meer fut in je leven!

We kennen het allemaal: helemaal moe, uitgeput en futloos zijn en geen energie meer kunnen opbrengen om je helemaal te ‘smijten’. Wat zouden we allemaal graag eindeloos veel energie hebben om meer aan je dag te hebben en iedere dag weer het onderste uit de kan te halen. Gelukkig zijn er heel wat dingen die je kunt doen als je weinig energie hebt. Met de onderstaande tips krijg je alles voor elkaar en ga je heel wat energieker door het leven!

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

Vaak moe? Deze vitaminen tegen vermoeidheid werken écht

Je kent het waarschijnlijk wel: de temperaturen duiken naar beneden, het begint te vriezen en ook je energieniveau gaat onder nul. Tijdens de winterperiode krijgen veel mensen af te rekenen met lusteloosheid en andere vermoeidheidsklachten.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Weerstand

Je geheugen optimaal trainen? 5 tips om beter te kunnen onthouden

‘Waar heb ik mijn sleutels gelaten?’, ‘Hoe heette ze nu ook alweer?’, ‘Weet jij nog wat we allemaal mee moesten nemen?’, ‘Oh nee, ik ben iets vergeten…’

We spreken deze zinnetjes vaker uit dan ons lief is. Je bent met andere woorden niet alleen als je soms het gevoel hebt dat je geheugen een zeef is.

Vanaf ons 30ste levensjaar begint ons geheugen stilletjes achteruit te gaan. We nemen dan minder snel nieuwe informatie in ons op. Meteen ook de reden dat je geheugen de nodige aandacht verdient - het regelmatig trainen, zorgt dat je meer en beter kunt onthouden. Wat je daarvoor precies moet doen? Dat lees je hieronder!

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

Hoe effectief kriebelhoest verhelpen?

Vaak begint kriebelhoest redelijk onschuldig, maar het wordt al snel vermoeiend, irritant en zelfs pijnlijk. Dat hoeft ook niet te verbazen: kriebelhoest irriteert je keel, waardoor die na verloop van tijd rauw en ruw gaat aanvoelen, wat behoorlijk hinderlijk is. Eten wordt pijnlijk, je keel schrapen is geen lachertje en ga zo maar een tijdje door.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Weerstand

Moe en futloos tijdens de winter?

Veel mensen ervaren de winter als synoniem voor knusse filmavonden in de zetel. Toch zijn er ook tal van personen die deze periode helemaal niet zo gezellig vinden en last krijgen van een winterdip of ‘winterblues’.

Herken je jezelf en ben je op zoek naar eenvoudige manieren om meer energie te krijgen tijdens de koude wintermaanden?

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

Langdurig gebruik van  neusdruppels kan het neusslijmvlies beschadigen.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Verkoudheid

Tips om spierpijn te verhelpen

De warmere temperaturen moedigen ons aan om massaal te gaan sporten. Overal waar je kijkt, kom je joggers en fietsers tegen. Mooi! Helaas pakt niet iedereen het even doordacht aan, wat soms wel eens spierpijn kan veroorzaken. Vooral minder ervaren sporters zijn gevoelig voor spierpijn in de kuiten en bovenbenen. Aangezien je de pijn en stijfheid best kunt missen, doe je er goed aan om je spierpijn aan te pakken. Hoe je dat het snelst doet? Ga aan de slag met onze tips!

Lees meer

Verstopte neus? De voordelen van een natuurlijke neusspray

Een verstopte neus: vooral in de winter is er bijna geen ontkomen aan.

De meeste mensen hebben hier meerdere keren per jaar last van. Het gevolg? Je slaapt slecht, je eten heeft geen smaak en je kan niet goed ademen... Leuk is anders!

Vaak wordt op zo’n moment gekozen voor een snelwerkende neusspray, maar een chemische neusspray heeft helaas ook heel wat bijwerkingen. Een natuurlijke neusspray biedt een goed alternatief zonder bijwerkingen.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Verkoudheid

Wat te doen bij buikgriep?

Elk jaar worden heel wat Belgen geveld door buikgriep. Deze infectie van de maagslijmvliezen komt vooral voor in de winter en gaat gepaard met verschillende ongemakken, waaronder misselijkheid, braken en diarree. Doorgaans is het een virus dat slijmvlies in je maag en het darmkanaal aantast, waardoor dit gaat ontsteken. Ook bacteriën en parasieten kunnen echter buikgriep veroorzaken.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Griep

Broze nagels

Propere en verzorgde nagels doen je altijd beter voor de dag komen, maar helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. En dit om verschillende redenen. Broze nagels, bijvoorbeeld, maken dat je nagels niet gezond ogen doordat deze gaan afbrokkelen en splijten. Heb jij last van broze nagels en ben je op zoek naar een behandeling of een manier om verdere schade te voorkomen? Hieronder alvast enkele tips om broze nagels te gaan.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

Wat te doen tegen menopauzeklachten?

De overgang of menopauze gaat gepaard met verschillende klachten, waaronder opvliegers, nachtzweten, libidoverlies en stemmingswisselingen. Ook opvliegers zijn een bekend verschijnsel voor veel vrouwen in de menopauze. Het hoort er allemaal bij, maar is natuurlijk knap vervelend. Ondervind je veel last van menopauzeklachten en wil je graag ongehinderd je dagelijkse activiteiten kunnen uitvoeren? Wij weten raad!

Lees meer
Comments | Geplaatst in Menopauze

Cholesterol verlagen

Je cholesterolwaarden kun je maar beter goed in de gaten houden. Verhoogde cholesterol gaat namelijk gepaard met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Hoe dat precies werkt? Doordat afzettingen van cholesterol op termijn een blokkade in de kransslagaderen veroorzaken, waardoor het hart minder bloed krijgt aangevoerd. Een hoog cholesterolgehalte is traditioneel het gevolg van te veel verzadigde vetten, transvetten en suikers. Zeker in combinatie met te weinig lichaamsbeweging resulteert dit al snel in cholesterol. Lees hieronder wat je kunt doen om cholesterol te verlagen!

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

1-12 blogposts van 161

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Magento Blog extension by aheadWorks