Heb je soms last van droge ogen? Dan ben je allerminst alleen. Veel mensen hebben last van droge ogen, vooral als ze ‘s morgens wakker worden. Droge ogen en oogleden die wel dichtgelijmd lijken: het zijn symptomen van het Droge Ogen Syndroom, een aandoening die een verminderde traanproductie inhoudt. En laat oogvocht nu net essentieel zijn voor gezonde ogen.
Blog
We hebben even moeten wachten op koude temperaturen en gure wind, maar uiteindelijk komt Koning Winter elk jaar langs. Daarom is het nooit een slecht idee om tijdig aan je weerstand te werken. Je weerstand verhogen is een must om je lichaam te wapenen tegen ziektes en typische winterkwaaltjes.
Van een loopneus wil je het liefst zo snel mogelijk af. Het is dan ook een erg hinderlijk en vervelend kwaaltje. Zeker als je op het werk zit of in een vergadering, is het niet meteen wenselijk om te snotteren en constant naar je zakdoek te grijpen. Wat je kunt doen om een loopneus te stoppen? Gebruik de tips hieronder!
Iedereen wil tijdens de zomer graag kunnen pronken met z’n lichaam. Veel diëten en workouts zijn er dan ook op gericht om je helemaal klaar te stomen voor het bikiniseizoen. Ben je te laat begonnen of lukt het je maar niet om die laatste hardnekkige kilootjes kwijt te raken? Hang in there en schakel de hulp in van de vier middeltjes hieronder om je dieet in stroomversnelling te krijgen. Wedden dat je snel in topvorm raakt?
De zon schijnt en hij schijnt goed deze zomer! We willen het liefst buiten zijn en van die zon genieten. Maar we weten ook allemaal dat we voorzichtig moeten zijn, want met de zon ligt ook een zonneallergie op de loer. Ben je gevoelig voor zonneallergie? Kom dan met onderstaande tips en uitleg onbezorgd de zomer door.
De zon is niet zo onschuldig als je misschien op het eerste gezicht zou denken. Meer nog, zo’n 1 op 10 Belgen krijgt bij een overmatige en onbeschermde blootstelling aan zonlicht last van zonneallergie. Dit is een allergische reactie van de huid in de vorm van gloeiende en gespannen huid, jeuk, bultjes, blaasjes en zwelling. Doorgaans ontstaan deze afwijkingen na 24 tot 48 uur, maar het kan ook langer duren. Bij de meeste mensen zijn de klachten beperkt en van korte duur, bij andere zijn de reacties ernstig en langdurig. Ook na een zonnebanksessie of bij blootstelling aan andere lichtbronnen, kunnen klachten optreden!
Je kent het gevoel ongetwijfeld wel. De zon is daar en dus ook de drang om meteen naar buiten te gaan en te genieten van het warme weer. Een terrasje, een wandeling in het park, zonnen op het strand… Maar hoe vaak ga je de deur uit zonder zonneproducten te smeren en de flacon mee te nemen? Ongetwijfeld veel te vaak.
Overmatig zweten kan je zelfvertrouwen behoorlijk aantasten. Zeker als er zichtbare natte plekken en vervelende zweetgeurtjes bij komen kijken. Vooral tijden de warme zomermaanden krijgen veel mensen te maken met overmatig zweten onder de oksels. Iets doet aan dit gênante en vervelende probleem? Hieronder wat je kunt doen om er komaf mee te maken!
De warmere temperaturen moedigen ons aan om massaal te gaan sporten. Overal waar je kijkt, kom je joggers en fietsers tegen. Mooi! Helaas pakt niet iedereen het even doordacht aan, wat soms wel eens spierpijn kan veroorzaken. Vooral minder ervaren sporters zijn gevoelig voor spierpijn in de kuiten en bovenbenen. Aangezien je de pijn en stijfheid best kunt missen, doe je er goed aan om je spierpijn aan te pakken. Hoe je dat het snelst doet? Ga aan de slag met onze tips!
Het pollenseizoen staat weer voor de deur. Dat betekent dat heel wat mensen tussen nu en oktober weer last gaan krijgen van hoofdpijn, niesbuien of tranende ogen - of natuurlijk een combinatie van deze klachten. Hoe dat komt? Heel eenvoudig: de nakende bloeiperiode van (on)kruiden, grassen en bomen brengt hooikoortsklachten terug tot leven. Als je gevoelig of allergisch bent aan pollen, zijn er gelukkig enkele maatregelen die je kunt nemen. En natuurlijk kun je altijd ook de hulp inschakelen van hooikoortsmedicijnen.
Gesprongen haarvaatjes en spataders: ze zijn behoorlijk ontsierend voor je benen en maken dat een groot deel van de bevolking niet graag rondloopt met blote stappers. Vooral spataders zorgen dat we ons niet zelfzeker voelen. De blauwachtige spatten aan de oppervlakte van de huid worden veroorzaakt door een slechte aanleg van de aderklepjes enerzijds, en een minder elastische aderwand anderzijds. Spataders zijn een erfelijk fenomeen en komen vaker voor na zwangerschappen. Allemaal goed en wel, horen we je denken, maar wat kun je doen om spataders te behandelen?
Heb je regelmatig last van een blaasontsteking? Dan weet je ongetwijfeld hoe vervelend dit is. Maar liefst één op de twee vrouwen en één op de 100 mannen krijgt hier vroeg of laat ooit te maken.