Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
Erkende apotheek
Snelle levering

Blog

Pagina
4 afslanktips: in topvorm deze zomer!
06/05/2021

4 afslanktips: in topvorm deze zomer!

Iedereen wil tijdens de zomer graag kunnen pronken met z’n lichaam. Veel diëten en workouts zijn er dan ook op gericht om je helemaal klaar te stomen voor het bikiniseizoen. Ben je te laat begonnen of lukt het je maar niet om die laatste hardnekkige kilootjes kwijt te raken? Hang in there en schakel de hulp in van de vier middeltjes hieronder om je dieet in stroomversnelling te krijgen. Wedden dat je snel in topvorm raakt?

Afvallen
Menopauzeklachten en -ongemakken: dit kun je doen
24/04/2021

Menopauzeklachten en -ongemakken: dit kun je doen

De overgang of menopauze gaat gepaard met verschillende klachten, waaronder  nachtzweten, libidoverlies en stemmingswisselingen. Ook opvliegers zijn een bekend verschijnsel voor veel vrouwen in de menopauze. Het hoort er allemaal bij, maar is natuurlijk knap vervelend. Ondervind je veel last van menopauzeklachten en wil je graag ongehinderd je dagelijkse activiteiten kunnen uitvoeren? Wij weten raad!

Menopauze
Hoe je darmflora herstellen en je darmen gezond maken?
10/04/2021

Hoe je darmflora herstellen en je darmen gezond maken?

In de dikke darm leven miljoenen bacteriën, zowel goede als minder goede, die samen de verzamelnaam “darmflora” krijgen. Gunstige bacteriën staan in voor de afbraak van voedsel en de omzetting naar essentiële voedingsstoffen. Een gezonde en evenwichtige darmflora is cruciaal voor de spijsvertering, je stoelgang en zelfs je natuurlijke weerstand. Uit balans? Dan komt het erop aan om je darmflora te herstellen en terug in evenwicht te brengen.

Voeding
3 dingen die je nog niet wist over zonneproducten
31/03/2021

3 dingen die je nog niet wist over zonneproducten

Je kent het gevoel ongetwijfeld wel. De zon is daar en dus ook de drang om meteen naar buiten te gaan en te genieten van het warme weer. Een terrasje, een wandeling in het park, zonnen op het strand… Maar hoe vaak ga je de deur uit zonder zonneproducten te smeren en de flacon mee te nemen? Ongetwijfeld veel te vaak.

Huid
3 tips om droge ogen tegen te gaan
04/02/2021

3 tips om droge ogen tegen te gaan

Heb je soms last van droge ogen? Dan ben je allerminst alleen. Veel mensen hebben last van droge ogen, vooral als ze ‘s morgens wakker worden. Droge ogen en oogleden die wel dichtgelijmd lijken: het zijn symptomen van het Droge Ogen Syndroom, een aandoening die een verminderde traanproductie inhoudt. En laat oogvocht nu net essentieel zijn voor gezonde ogen.

Gezonde levensstijl
Onmisbare tips om droge lippen te verzorgen!
21/01/2021

Onmisbare tips om droge lippen te verzorgen!

Droge lippen zijn een wijdverspreid fenomeen. Ben jij een van de vele mensen die regelmatig krijgt af te rekenen met scheurtjes en kloofjes? Heel vervelend natuurlijk, al kun je gelukkig heel wat doen om je droge lippen te verzorgen.

Beter omgaan met stress? 3 tips voor een stressvrij bestaan
15/01/2021

Beter omgaan met stress? 3 tips voor een stressvrij bestaan

We kennen allemaal wel eens stressy periodes. Een project op het werk dat z’n deadline nadert, een verbouwing, de geboorte van een kind…  Als je langdurig onder druk staat, gaat je lichaam vol spanningen zitten, waardoor we na verloop van tijd helemaal blokkeren en niet meer kunnen functioneren.

Zo maak jij komaf met winterhanden en wintertenen
08/01/2021

Zo maak jij komaf met winterhanden en wintertenen

Een bekend verschijnsel met de komst van de winter zijn wintertenen en winterhanden, ook wel perniones genoemd. En hoewel deze over het algemeen onschuldig zijn, is het zeer vervelend voor zij die hiermee te maken krijgen.

“Ik kan niet slapen, wat te doen?”
16/11/2020

“Ik kan niet slapen, wat te doen?”

Niets is zo vervelend als moeilijk kunnen inslapen. Een korte of onderbroken nachtrust maakt namelijk dat je ‘s morgens slecht uitgeslapen bent, waardoor je de nodige energie mist om vol aan de dag te beginnen. Nu, een of twee nachten minder goed slapen is niet zo erg, maar een verstoorde nachtrust tijdig aanpakken voor het een slaapprobleem wordt, is natuurlijk wenselijk. Anders wreekt zich dat op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Kan je niet slapen en weet je niet goed wat te doen? Deze tips en hulpmiddelen helpen je aan een goede nachtrust.

Aromatherapie bij keelpijn: genezen met etherische oliën
04/11/2020

Aromatherapie bij keelpijn: genezen met etherische oliën

Het verkoudheid- en griep seizoen zit er weer aan te komen. Dat gaat onvermijdelijk gepaard met een loopneus, vervelende hoestbuien en een ruwe, pijnlijke keel. Vooral keelpijn is bijzonder storend: het bemoeilijkt praten en slikken, waar natuurlijk niemand mee gediend is. Er zijn gelukkig verschillende manieren om keelpijn aan te pakken. Een behandeling met etherische oliën, bijvoorbeeld, werkt vaak heel effectief. Hoe dat precies werkt, aromatherapie bij keelpijn?

Je weerstand verhogen to the max!
05/10/2020

Je weerstand verhogen to the max!

We hebben even moeten wachten op koude temperaturen en gure wind, maar uiteindelijk komt Koning Winter elk jaar langs. Daarom is het nooit een slecht idee om tijdig aan je weerstand te werken. Je weerstand verhogen is een must om je lichaam te wapenen tegen ziektes en typische winterkwaaltjes.

Weerstand
3 tips tegen aanhoudende verkoudheid
01/10/2020

3 tips tegen aanhoudende verkoudheid

Geveld door een aanhoudende verkoudheid? Heel vervelend allemaal, want met een dichte neus en ademhalingsproblemen is niemand gediend, en al zeker niet voor lange duur. Bijna iedereen krijgt er (minstens) een keer per jaar mee te maken met verkoudheid - daar valt helaas weinig aan te doen. Wat je wel kunt doen, is zorgen dat je het virus zo snel mogelijk overwint. Want zeg nu zelf: met keelpijn, hoesten, hoofdpijn en lusteloosheid blijf je liever niet zitten.

Verkoudheid
Pagina