mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Blog

49-60 of 156 blog posts

Sorteer op:
3 tips om vermoeide benen te behandelen
09/09/2019

3 tips om vermoeide benen te behandelen

Heb je soms het gevoel dat je benen niet mee willen en dat ze zwaar en vermoeid aanvoelen, al dan niet in combinatie met pijn? Doorgaans is een slechte bloedcirculatie de boosdoener. Deze vertrekt vanuit de voeten en onderbenen en maakt dat het bloed tegen de zwaartekracht in naar boven moet worden gepompt. Vermoeide benen zijn vaak terug te leiden naar langdurig rechtstaan of verzwakte interne bloedkanaaltjes omwille van, bijvoorbeeld, zwangerschapshormonen. Wat je kunt doen om vermoeide benen te verlichten?

Maak komaf met een middagdip dankzij deze 9 tips!
03/09/2019

Maak komaf met een middagdip dankzij deze 9 tips!

Je staat fris op en bruist van de energie. Je gaat vlot aan de slag met je werk, luncht en rond drie uur is daar dan... de middagdip! Je ogen worden zwaar, informatie komt niet meer binnen en je zou het liefst heel even je ogen sluiten om een dutje te doen. Maar wat is nu precies de oorzaak van dat vervelende middagdipje, en hoe kun je het voorkomen?

Huidverzorging en hydraterende crème: su-per-belangrijk, zeker tijdens de zomer
13/08/2019

Huidverzorging en hydraterende crème: su-per-belangrijk, zeker tijdens de zomer

Onze huid krijgt het zwaar te verduren, het hele jaar door. Van het drogehuidseizoen en de impact van koude temperaturen lijkt iedereen zich wel bewust, maar aangepaste huidverzorging tijdens de zomer lijkt minder evident. Toch doe je er goed aan om de nodige aandacht te besteden aan de verzorging van je vel. De combinatie van warmte, zonnebrand, crèmes, make-up en zweet eist namelijk meer dan zijn tol. Je huid stralend en gezond houden tijdens de zomer? Dat doe je zo!

Gezond sporten? Niet zonder sportvoeding en een aangepaste hydratatie
01/06/2019

Gezond sporten? Niet zonder sportvoeding en een aangepaste hydratatie

Op een verantwoorde manier sporten is een must om je lichaam op een duurzame manier gezond en fit te krijgen. Zou je graag een paar kilootjes wegtrainen of is je doel eerder een aangescherpt uithoudingsvermogen? Dan ben je aangewezen op lopen, fietsen, zwemmen, dansen, de sportschool, fitness of een combinatie van deze verschillende disciplines! De juiste energie, die haal je dan weer uit aangepaste sportvoeding.

Bye bye allergische reacties: 4 tips voor een effectieve hooikoortsbehandeling
08/05/2019

Bye bye allergische reacties: 4 tips voor een effectieve hooikoortsbehandeling

Het pollenseizoen is weer volop bezig, wat maakt dat veel mensen last hebben van hooikoortsklachten en allergische reacties. Dat gaat doorgaans gepaard met tranen en jeuk. Daar heeft natuurlijk niemand boodschap aan. Wat je kunt doen? De hulp inschakelen van pilletjes, sprays en andere hooikoortsmedicijnen. Een volledige hooikoortsbehandeling houdt echter méér in dan alleen maar het gebruik van de juiste middeltjes.

Omega 3-6-9: je lichaam in balans
18/04/2019

Omega 3-6-9: je lichaam in balans

Ons lichaam heeft nood aan bepaalde vetzuren om gezond te zijn en goed te kunnen functioneren. ‘Verkeerde’ vetzuren (lees: verzadigde vetzuren) laat je het best links liggen, maar omega-vetzuren of onverzadigde vetzuren zijn essentieel. Ze voorzien de vitamine a, d, e en k, en je krijgt ze alleen maar binnen door het eten van vetten. Zo zie je maar: vetten zijn onmisbaar in een gezond voedingspatroon. Maar waar passen omega 3, 6 en 9 in het plaatje?

Je pasgeboren baby verzorgen? Dat doe je zo!
04/04/2019

Je pasgeboren baby verzorgen? Dat doe je zo!

Word je binnenkort mama of papa van je eerste kindje? Dan is de kans groot dat je op dit moment nog een beetje onzeker bent over de verzorging van jouw pasgeboren baby. Als nieuwe ouder valt er ontzettend veel te leren over hoe je de huid van je zoon of dochter droog houdt, wanneer je hem of haar een nieuwe luier aantrekt, wanneer hij of zij dient te eten, enzovoort.

Je lever zuiveren: hoe doe je dat?
22/03/2019

Je lever zuiveren: hoe doe je dat?

Het valt niet te ontkennen: de lever is een enorm belangrijk orgaan in ons lichaam. Je lever zorgt namelijk voor de reiniging dan je lichaam, onder meer door de chemische balans in het bloed te reguleren en gal af te scheiden. Hij zorgt dat de schadelijke stoffen die we opnemen via onze voeding, worden verzameld. Daarom doe je er goed aan om van tijd tot tijd je lever te ontgiften, om af te komen van de opgestapelde kleur- en smaakstoffen, alcohol en conserveringsmiddelen.

Naar de sauna gaan: een oplossing voor je winterdip en andere winterkwaaltjes!
15/03/2019

Naar de sauna gaan: een oplossing voor je winterdip en andere winterkwaaltjes!

Ben je normaal gezien een opgewekt en vrolijk persoon, maar heb je de laatste tijd wel eens last van stress en vermoeidheid? Dan zijn de korte, donkere winterdagen mogelijks in jouw kleren gekropen. Het tekort aan zonlicht brengt bij veel mensen de zogenaamde winterdip en andere winterkwaaltjes met zich mee. Je voelt je futloos, prikkelbaar, hebt behoefte aan koolhydraatrijke voeding, enz.

Gezichtsverzorging op wintersport: zowel tegen de zon als tegen de koude
08/03/2019

Gezichtsverzorging op wintersport: zowel tegen de zon als tegen de koude

Wat is er zaliger dan een weekje de bergen opzoeken en heerlijk de pistes afsjezen op je skilatten of snowboard? Niets, of toch tenminste voor de vele wintersportfans onder ons. Verse sneeuw, gezonde berglucht, de combinatie van inspanning en ontspanning … Wintersport heeft het allemaal. Komt jouw tripje er nog aan? Neem dan zeker de nodige maatregelen qua gezichtsverzorging. De koude lucht en het onverbiddelijke bergzonnetje zijn namelijk niet meteen lief voor je huid, dus de nodige maatregelen nemen is een must.

Je immuunsysteem versterken? Deze tips mag je niet missen
04/02/2019

Je immuunsysteem versterken? Deze tips mag je niet missen

Een sterk en gezond immuunsysteem is onmisbaar om virussen, bacteriën en andere ongewenste ziekmakers op afstand te houden. Je immuunsysteem is in principe een beschermingsmechanisme dat je lichaam veilig houdt van alles wat er niet in thuishoort. Goed nieuws: het is perfect mogelijk om je immuunsysteem te versterken en jezelf nog beter te wapenen tegen ziektebacteriën en andere schadelijke micro-organismen. Wat je daarvoor moet doen? De aanmaak van witte bloedcellen stimuleren. Dat kan op verschillende manieren. Klaar om je immuunsysteem te boosten en minder vaak ziek te zijn?

Help, ik blijf maar snotteren!
30/01/2019

Help, ik blijf maar snotteren!

We krijgen er allemaal wel eens mee te maken: een verkoudheid en de loopneus die ermee gepaard gaat. Niet erg natuurlijk, maar wel hinderlijk. Voorkomen of zo snel mogelijk genezen is de boodschap! Wij lijsten vier tips voor je op die het gesnotter een flink stuk verkleinen.