mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

3 tips om vermoeide benen te behandelen

Bloedcirculatie stimuleren

Om vermoeide benen te verhelpen, doe je er in de eerste plaats goed aan om de bloedcirculatie in je benen te bevorderen. Daarvoor zijn er niet al te veel wondermiddeltjes: bewegen, bewegen en bewegen is de boodschap! Joggen, wandelen, fietsen en zwemmen zijn ideaal - deze sporten masseren namelijk de interne bloedkanaaltjes. Ook ‘s nachts je benen hoger leggen, is een goed idee.

Ten slotte zijn ook wisselbaden perfect geschikt om de circulatie te stimuleren. Houd je voeten achtereenvolgend drie minuten in een warm bad en drie seconden in koud water, en herhaal dit twintig minuten lang.

Je voedingspatroon aanpassen

Wat je nog kunt doen om vermoeide benen tegen te gaan? Zorgen voor een gevarieerd voedingspatroon dat rijk is aan vitamine e, vitamine c, bètacaroteen, selenium en zink. Deze antioxidanten neutraliseren namelijk schadelijke stoffen en beschermen bovendien je cellen en weefsels. Eet dus zeker voldoende groenten, fruit en volkorenproducten, en vul eventueel aan met supplementen. De Omnibionta 3-tabletten, bijvoorbeeld, helpen om vermoeidheid te bestrijden.  

Middeltjes tegen vermoeide benen

Als je last hebt van zware of vermoeide benen, kun je ook altijd de hulp inschakelen van geneesmiddelen zoals Aesculaforce forte van A. Vogel. Deze bevat de stof Aescine en versterkt de conditie van de interne kanalen. Bovendien draagt het bij tot het behoud van sterke kanaalwanden. Ook thee, emulsies, omslagen en wikkels kunnen soelaas bieden.

Anistax forte met extract van rode wijnstokbladeren, versterkt en beschermt de benen van binnenuit en zorgt voor een verbeterde omloop en minder vermoeidheid.