1-12 blogposts van 108

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Giftige insectenbeten: wat te doen tegen bijen- of wespensteken?

Hou je tijdens de zomermaanden van gezellige terrasjes en verrukkelijke bbq’s? Dan ben je lang niet alleen, want ook bijen en wespen zijn gek op goed weer, zoete drankjes en lekker eten!

Echter, wanneer deze bijen en wespen te dicht in onze buurt komen, is onze eerste reactie nagenoeg altijd om in het wilde weg te beginnen slaan. En laat dat net de oorzaak zijn van een verhoogd risico op zo’n giftige insectenbeet.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Huid

Een opgeblazen gevoel? Dit doe je eraan!

Heb je soms last van een opgeblazen gevoel? Dan ken je ongetwijfeld het probleem wel dat je ‘s ochtends een aansluitende jurk of jeans aantrekt en dat deze, naarmate de dag vordert, steeds strakker wordt.

Bovendien zorgt dit voor vervelende situaties waarbij je je ongemakkelijk in je vel gaat voelen, je minder zelfzeker overkomt, niet meer durft te gaan zitten, enz.

Gelukkig is een opgeblazen gevoel in de meeste gevallen zeer onschuldig en kan je deze makkelijk verhelpen.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Voeding

Somber tijdens de zomer? Zeg jouw zomerdepressie vaarwel!

De zomer is voor velen een periode van opluchting en enthousiasme. Je langverwachte vakantie komt dichterbij, het blijft langer licht, de zon zorgt voor meer energie, … Toch zijn deze vrolijke gevoelens niet altijd bij iedereen aanwezig wanneer de zon schijnt.

Één op de duizend mensen lijdt namelijk aan een zomerdepressie. Ze hebben het gevoel dat het zonlicht veel te fel is en sluiten zich het liefst een hele zomer op in huis.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

Een dagje uit tijdens je dieet? Volg dan deze 3 tips!

Heb je binnenkort een dagje uit gepland met familie of vrienden, maar ben je op dieet? Dan is het niet altijd even makkelijk om te weerstaan aan ongezond voedsel. Denk maar aan een ijsje gaan eten, op restaurant gaan, ‘s middags een snelle hap eten, …

Gelukkig bestaan er enkele, eenvoudige tips die je helpen bij het makkelijker “neen” zeggen tegen al deze verleidingen. Al eens aan maaltijdvervangers of voedingsrepen als tussendoortje gedacht?

Lees meer
Comments | Geplaatst in Afvallen

Insectenbeten behandelen: tips & tricks

Met het zomerseizoen stijgt helaas ook het aantal insectenbeten. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om insectenbeten te voorkomen en behandelen.

Lees hier onze tips & tricks voor niet-giftige insectenbeten. Deze insecten steken om bloed te zuigen, zodat ze zich kunnen voeden, maar veroorzaken meestal een irritante jeuk.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Huid

Een blaasontsteking behandelen? Dat doe je zo!
Heb je regelmatig last van een blaasontsteking? Dan weet je ongetwijfeld hoe vervelend dit is. Maar liefst één op de twee vrouwen en één op de 100 mannen krijgt hier vroeg of laat ooit te maken.

Gelukkig is een beginnende blaasontsteking gemakkelijk onder controle te krijgen en zeer onschuldig wanneer je deze tijdig behandelt.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Weerstand

Last van zonneallergie? Met deze tips kan je alsnog genieten van de zomer!

De zon schijnt en hij schijnt goed deze zomer! We willen het liefst buiten zijn en van die zon genieten. Maar we weten ook allemaal dat we voorzichtig moeten zijn, want met de zon ligt ook een zonneallergie op de loer.

Ben je gevoelig voor zonneallergie? Kom dan met onderstaande tips en uitleg onbezorgd de zomer door.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Huid

3 dingen die je nog niet wist over zonneproducten

Je kent het gevoel ongetwijfeld wel. De zon is daar en dus ook de drang om meteen naar buiten te gaan en te genieten van het warme weer. Een terrasje, een wandeling in het park, zonnen op het strand… Maar hoe vaak ga je de deur uit zonder zonneproducten te smeren en de flacon mee te nemen? Ongetwijfeld veel te vaak.

Hoog tijd dus om hier verandering in te brengen en enkele belangrijke zaken aan het licht te brengen!

Lees meer
Comments | Geplaatst in Huid

Leven met glutenintolerantie? Dat doe je zo!

Glutenintolerantie of coeliakie is een auto-immuunziekte die een overgevoeligheid aan gluten met zich meebrengt. Maar liefst 1 op de 100 mensen krijgt te maken met deze chronische ziekte die onder meer hevige buikpijn, slechte opname van voedingsstoffen en diarree met zich meebrengt.

Of dat betekent dat je nooit meer van brood of pasta kan genieten? Gelukkig niet.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

Nierproblemen voorkomen? Zuiver dan regelmatig je nieren

Je nieren staan niet stil. De hele dag door verwijderen ze afvalstoffen en gifstoffen uit je bloed. Echter is het niet altijd evident dat je nieren optimaal functioneren, zeker als het creatininegehalte de hoogte in gaat en de nierfunctie vertraagt - dat ontaardt namelijk meestal in nierproblemen. Regelmatig je nieren ontgiften is de boodschap.

Maar wanneer moet je dat juist doen? En hoe ga je te werk?

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

Wat te doen tegen menstruatiepijn? Volg deze 3 tips

Veel vrouwen hebben tijdens hun ongesteldheid last van menstruatiepijn. Denk daarbij onder meer aan stemmingswisselingen, hevige krampen in de onderbuik en pijn aan de onderrug. Vooral jonge vrouwen tussen 15 en 25 jaar krijgen te maken met deze vervelende ongemakken. Dat kan bijzonder hinderlijk zijn, al helemaal omdat je tijdens deze levensfase zeer actief bent.

Gelukkig bestaan er verschillende mogelijkheden om menstruatiepijn tegen te gaan, te behandelen, te voorkomen of te onderdrukken.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

Ik kan niet slapen, wat te doen?

Niets is zo vervelend als moeilijk kunnen inslapen. Een korte of onderbroken nachtrust maakt namelijk dat je ‘s morgens slecht uitgeslapen bent, waardoor je de nodige energie mist om vol aan de dacht te beginnen.

Kan je niet slapen en weet je niet goed wat te doen? Deze tips en hulpmiddelen helpen je aan een goede nachtrust.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

1-12 blogposts van 108

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Magento Blog extension by aheadWorks