1-12 blogposts van 101

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

3 dingen die je nog niet wist over zonneproducten

Je kent het gevoel ongetwijfeld wel. De zon is daar en dus ook de drang om meteen naar buiten te gaan en te genieten van het warme weer. Een terrasje, een wandeling in het park, zonnen op het strand… Maar hoe vaak ga je de deur uit zonder zonneproducten te smeren en de flacon mee te nemen? Ongetwijfeld veel te vaak.

Slechts zes procent van de Belgen geeft aan regelmatig zonneproducten te gebruiken wanneer hij of zij in de zon komt, terwijl 93 procent bevestigt wel degelijk de gevaren te kennen van teveel zon.

Hoog tijd dus om hier verandering in te brengen en enkele belangrijke zaken aan het licht te brengen!

Lees meer
Comments | Geplaatst in Huid

Leven met glutenintolerantie? Dat doe je zo!

Glutenintolerantie of coeliakie is een auto-immuunziekte die een overgevoeligheid aan gluten met zich meebrengt. Maar liefst 1 op de 100 mensen krijgt te maken met deze chronische ziekte die onder meer hevige buikpijn, slechte opname van voedingsstoffen en diarree met zich meebrengt.

Gluten zijn eiwitten die aanwezig zijn in tarwe, gerst, rogge, spelt en kamut. Dit wil zeggen dat alledaagse voedingswaren zoals brood, pasta en ontbijtgranen gluten bevatten.

Of dat betekent dat je nooit meer van brood of pasta kan genieten? Gelukkig niet.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

Nierproblemen voorkomen? Zuiver dan regelmatig je nieren

Onze nieren staan niet stil. De hele dag door verwijderen ze afvalstoffen en gifstoffen uit je bloed - toch wel een essentiële functie voor je lichaam die bepalend is voor je gezondheid en je leefkwaliteit. Het is niet voor iedereen evident dat je nieren optimaal functioneren, zeker als het creatininegehalte de hoogte in gaat en de nierfunctie vertraagt - dat ontaardt namelijk meestal in nierproblemen. Regelmatig je nieren ontgiften is de boodschap. Maar wanneer moet je dat juist doen? En hoe ga je te werk? Dat lees je hier!

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

Wat te doen tegen menstruatiepijn? Volg deze 3 tips

Veel vrouwen hebben tijdens hun ongesteldheid last van menstruatiepijn. Denk daarbij onder meer aan stemmingswisselingen, hevige krampen in de onderbuik en pijn aan de onderrug. Vooral jonge vrouwen tussen 15 en 25 jaar krijgen te maken met deze vervelende ongemakken. Dat kan bijzonder hinderlijk zijn, al helemaal omdat je tijdens deze levensfase zeer actief bent.

Gelukkig bestaan er verschillende mogelijkheden om menstruatiepijn tegen te gaan, te behandelen, te voorkomen of te onderdrukken.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

Ik kan niet slapen, wat te doen?

Niets is zo vervelend als moeilijk kunnen inslapen. Een korte of onderbroken nachtrust maakt namelijk dat je ‘s morgens slecht uitgeslapen bent, waardoor je de nodige energie mist om vol aan de dacht te beginnen. Nu, een of twee nachten minder goed slapen is niet zo erg, maar een verstoorde nachtrust tijdig aanpakken voor het een slaapprobleem wordt, is natuurlijk wenselijk. Anders wreekt zich dat op je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Kan je niet slapen en weet je niet goed wat te doen? Deze tips en hulpmiddelen helpen je aan een goede nachtrust.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

Babyvoeding: alles wat je moet weten van flesvoeding tot lepelvoeding

De eerste maanden na de geboorte is je baby voor zijn groei en ontwikkeling volledig afhankelijk van melk. De ene moeder kiest daarom liever voor flesvoeding, terwijl de andere net een voorkeur heeft voor borstvoeding.

Indien je voorkeur uitgaat naar flesvoeding, is het een absolute must om aangepaste babyvoeding aan je kleintje te geven. Deze voorziet namelijk in alle behoeften en zorgt ervoor dat je baby gezond is.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Voeding

Wat te doen tegen haaruitval? 3 tips om je haargroei te stimuleren!

Haarverlies is een natuurlijk proces. Dagelijks verliezen we zo’n vijftig tot honderd hoofdharen. Wanneer dit aantal aanzienlijk stijgt, spreken we van haaruitval of kaalheid.

Haaruitval, dunner wordend haar en kaalheid worden vaak beschouwd als een typisch mannenprobleem, en dat klopt ergens ook wel. Ongeveer 60 procent van de Belgische mannen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Echter blijft ook een groot deel van de vrouwen niet gespaard van haaruitval. Zo ervaart maar liefst 40 procent van alle vrouwen dat haar haar dunner wordt na het veertigste levensjaar.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

Gezond afvallen zonder dieet?

We dromen allemaal wel van een strak lichaam. Helaas verloopt de weg ernaartoe niet voor iedereen even gezond: een streng crashdieet werkt niet alleen het jojo-effect in de hand, het is ook nog een keertje bijzonder belastend voor je lichaam. Gelukkig is gezond afvallen zeker een haalbare kaart.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Afvallen

Oorproblemen en oorpijn tegengaan? Dat doe je zo!

Iedereen krijgt vroeg of laat wel eens te maken met oorpijn. Denk maar aan vervelende klachten zoals een druk in je oren, een verminderd gehoor of jeukende oren. Het gevoel van oorpijn kan op verschillende wijzen ontstaan. Voor sommige van deze oorklachten bestaan gemakkelijke oplossingen, terwijl andere oorproblemen minder eenvoudig te genezen zijn. Draag dus altijd zorg voor je oren en bescherm ze indien nodig!

Lees meer

3 tips om nee te zeggen tegen zwangerschapsstriemen!

Een ronde buik tijdens de zwangerschap, het is iets waar veel vrouwen van dromen. Helaas heeft deze prachtige buik vaak een keerzijde door de ‘uitrekking’ van de huid, wat zwangerschapsstriemen doet ontstaan. Zwangerschapsstriemen zijn één van de meest voorkomende groeistrepen. Wist je dat maar liefst 75% van de zwangere vrouwen hiermee te maken krijgt?

Lees meer
Comments | Geplaatst in Zwangerschap

Alles wat je moet weten over oligo-elementen

Oligo-elementen zijn heel kleine mineraalelementen die in beperkte mate voorkomen in ons lichaam. Hoewel we er maar erg weinig van hebben, in totaal ongeveer een theelepeltje vol, zijn oligo-elementen erg belangrijk. Ze activeren enzymen en zijn met andere woorden cruciaal voor de stofwisselingsprocessen en het sturen van de lichaamsfuncties.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

Omega 3-6-9: je lichaam in balans

Ons lichaam heeft nood aan bepaalde vetzuren om gezond te zijn en goed te kunnen functioneren. ‘Verkeerde’ vetzuren (lees: verzadigde vetzuren) laat je het best links liggen, maar omega-vetzuren of onverzadigde vetzuren zijn essentieel. Ze voorzien de vitamine a, d, e en k, en je krijgt ze alleen maar binnen door het eten van vetten. Zo zie je maar: vetten zijn onmisbaar in een gezond voedingspatroon. Maar waar passen omega 3, 6 en 9 in het plaatje?

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

1-12 blogposts van 101

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Magento Blog extension by aheadWorks