mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Blog

1-12 of 156 blog posts

Sorteer op:
Wat te doen bij buikgriep? Met deze tips herstel je onmiddellijk!
11/12/2023

Wat te doen bij buikgriep? Met deze tips herstel je onmiddellijk!

Buikgriep of een maagdarminfectie wordt meestal veroorzaakt door een norovirus. Symptomen zijn hevig braken en diarree, en gaan gepaard met andere ongemakkelijkheden zoals misselijkheid, koorts, hoofdpijn, buikpijn en krampen. De klachten verdwijnen meestal vanzelf na 2 tot 3 dagen, al kan dit langer duren en in een meer ernstige vorm voorkomen bij ouderen, kinderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem.

“Ik kan niet slapen, wat te doen?”
04/12/2023

“Ik kan niet slapen, wat te doen?”

Niets is zo vervelend als moeilijk kunnen inslapen. Een korte of onderbroken nachtrust maakt namelijk dat je ‘s morgens slecht uitgeslapen bent, waardoor je de nodige energie mist om vol aan de dag te beginnen. Nu, een of twee nachten minder goed slapen is niet zo erg, maar een verstoorde nachtrust tijdig aanpakken voor het een slaapprobleem wordt, is natuurlijk wenselijk. Anders wreekt zich dat op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Kan je niet slapen en weet je niet goed wat te doen? Deze tips en hulpmiddelen helpen je aan een goede nachtrust.

Bye bye winterdepressie: maak komaf met de winterblues
27/11/2023

Bye bye winterdepressie: maak komaf met de winterblues

Het winterseizoen wekt bij veel mensen neerslachtige gevoelens, prikkelbaarheid en futloosheid op. Daar zitten een gebrek aan zon en de koudere temperaturen voor iets tussen. De combinatie van die twee maakt dat onze winterklok overstuur raakt, wat in sommige gevallen ontaardt in een winterdepressie. Heb je geen zin in een neerslachtige winter en wil je graag weten hoe je winterdepressie aanpakt? Hieronder reiken we enkele tips aan.

3 tips om droge ogen tegen te gaan
17/10/2023

3 tips om droge ogen tegen te gaan

Heb je soms last van droge ogen? Dan ben je allerminst alleen. Veel mensen hebben last van droge ogen, vooral als ze ‘s morgens wakker worden. Droge ogen en oogleden die wel dichtgelijmd lijken: het zijn symptomen van het Droge Ogen Syndroom, een aandoening die een verminderde traanproductie inhoudt. En laat oogvocht nu net essentieel zijn voor gezonde ogen.

Je weerstand verhogen to the max!
03/10/2023

Je weerstand verhogen to the max!

We hebben even moeten wachten op koude temperaturen en gure wind, maar uiteindelijk komt Koning Winter elk jaar langs. Daarom is het nooit een slecht idee om tijdig aan je weerstand te werken. Je weerstand verhogen is een must om je lichaam te wapenen tegen ziektes en typische winterkwaaltjes.

Een loopneus stoppen: zo gaat het in z’n werk
26/09/2023

Een loopneus stoppen: zo gaat het in z’n werk

Van een loopneus wil je het liefst zo snel mogelijk af. Het is dan ook een erg hinderlijk en vervelend kwaaltje. Zeker als je op het werk zit of in een vergadering, is het niet meteen wenselijk om te snotteren en constant naar je zakdoek te grijpen. Wat je kunt doen om een loopneus te stoppen? Gebruik de tips hieronder!

4 afslanktips: in topvorm deze zomer!
07/07/2023

4 afslanktips: in topvorm deze zomer!

Iedereen wil tijdens de zomer graag kunnen pronken met z’n lichaam. Veel diëten en workouts zijn er dan ook op gericht om je helemaal klaar te stomen voor het bikiniseizoen. Ben je te laat begonnen of lukt het je maar niet om die laatste hardnekkige kilootjes kwijt te raken? Hang in there en schakel de hulp in van de vier middeltjes hieronder om je dieet in stroomversnelling te krijgen. Wedden dat je snel in topvorm raakt?

Last van zonneallergie? Met deze tips kan je alsnog genieten van de zomer!
03/07/2023

Last van zonneallergie? Met deze tips kan je alsnog genieten van de zomer!

De zon schijnt en hij schijnt goed deze zomer! We willen het liefst buiten zijn en van die zon genieten. Maar we weten ook allemaal dat we voorzichtig moeten zijn, want met de zon ligt ook een zonneallergie op de loer. Ben je gevoelig voor zonneallergie? Kom dan met onderstaande tips en uitleg onbezorgd de zomer door.

Zonneallergie behandelen? Maak komaf met jeuk, blaren, blaasjes en rode vlekken!
15/06/2023

Zonneallergie behandelen? Maak komaf met jeuk, blaren, blaasjes en rode vlekken!

De zon is niet zo onschuldig als je misschien op het eerste gezicht zou denken. Meer nog, zo’n 1 op 10 Belgen krijgt bij een overmatige en onbeschermde blootstelling aan zonlicht last van zonneallergie. Dit is een allergische reactie van de huid in de vorm van gloeiende en gespannen huid, jeuk, bultjes, blaasjes en zwelling. Doorgaans ontstaan deze afwijkingen na 24 tot 48 uur, maar het kan ook langer duren. Bij de meeste mensen zijn de klachten beperkt en van korte duur, bij andere zijn de reacties ernstig en langdurig. Ook na een zonnebanksessie of bij blootstelling aan andere lichtbronnen, kunnen klachten optreden!

3 dingen die je nog niet wist over zonneproducten
09/06/2023

3 dingen die je nog niet wist over zonneproducten

Je kent het gevoel ongetwijfeld wel. De zon is daar en dus ook de drang om meteen naar buiten te gaan en te genieten van het warme weer. Een terrasje, een wandeling in het park, zonnen op het strand… Maar hoe vaak ga je de deur uit zonder zonneproducten te smeren en de flacon mee te nemen? Ongetwijfeld veel te vaak.

3 tips om komaf te maken met overmatig zweten en stinkende oksels
01/06/2023

3 tips om komaf te maken met overmatig zweten en stinkende oksels

Overmatig zweten kan je zelfvertrouwen behoorlijk aantasten. Zeker als er zichtbare natte plekken en vervelende zweetgeurtjes bij komen kijken. Vooral tijden de warme zomermaanden krijgen veel mensen te maken met overmatig zweten onder de oksels. Iets doet aan dit gênante en vervelende probleem? Hieronder wat je kunt doen om er komaf mee te maken!

Last van spierpijn? 4 tips om de pijn te verhelpen
24/04/2023

Last van spierpijn? 4 tips om de pijn te verhelpen

De warmere temperaturen moedigen ons aan om massaal te gaan sporten. Overal waar je kijkt, kom je joggers en fietsers tegen. Mooi! Helaas pakt niet iedereen het even doordacht aan, wat soms wel eens spierpijn kan veroorzaken. Vooral minder ervaren sporters zijn gevoelig voor spierpijn in de kuiten en bovenbenen. Aangezien je de pijn en stijfheid best kunt missen, doe je er goed aan om je spierpijn aan te pakken. Hoe je dat het snelst doet? Ga aan de slag met onze tips!