Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
Erkende apotheek
Snelle levering

Blog

Pagina
Een litteken verzorgen: tips voor een mooie genezing
29/06/2022

Een litteken verzorgen: tips voor een mooie genezing

Iedereen krijgt vroeg of laat wel eens te maken met een litteken. Sommige zijn klein en nagenoeg onzichtbaar, andere zijn groter en vallen meteen op. Wat het ook zij, littekens kunnen je een onzelfzeker gevoel bezorgen, zeker als ze niet mooi genezen. Als je ze op de juiste manier behandelt en verzorgt, echter, kun je ze verminderen en in sommige gevallen zelfs genezen. Vooral ‘verse’ littekens kun je goed behandelen, dus let op dat je tijdig het nodige onderneemt. Op zoek naar een effectief middeltje om een litteken te verzorgen?

Zomervakantie in zicht? Opgelet voor voetschimmel!
22/06/2022

Zomervakantie in zicht? Opgelet voor voetschimmel!

De zomervakantie staat voor de deur, en betekent voor veel mensen tijd om te relaxen. Staat er een welverdiende zonvakantie op je planning met lange dagen in de zon, zalige rustpauzes aan het zwembad, en strandwandelingen? Zorg dan dat je niet alleen jezelf, maar ook je voeten voldoende in de watten legt. Een gebrekkige voethygiëne kan namelijk leiden tot voetschimmel of zwemmerseczeem, en dat kun je natuurlijk missen als kiespijn.

Huid
3 dingen die je nog niet wist over zonneproducten
15/06/2022

3 dingen die je nog niet wist over zonneproducten

Je kent het gevoel ongetwijfeld wel. De zon is daar en dus ook de drang om meteen naar buiten te gaan en te genieten van het warme weer. Een terrasje, een wandeling in het park, zonnen op het strand… Maar hoe vaak ga je de deur uit zonder zonneproducten te smeren en de flacon mee te nemen? Ongetwijfeld veel te vaak.

Huid
De reisapotheek: wat moet je allemaal meenemen op vakantie?
11/05/2022

De reisapotheek: wat moet je allemaal meenemen op vakantie?

Als je binnenkort op vakantie vertrekt, verwacht je uiteraard een luilekkere periode zonder ongelukjes of ongemakken. Helaas heb je dat niet altijd zelf in de hand, wat maakt dat je het best altijd een reisapotheek voorziet. De precieze inhoud van je reisapotheek hangt natuurlijk af van het type tijd en de reisduur, maar toch zijn er een paar basics die in geen enkele apotheek mogen ontbreken. Doorloop de checklist hieronder om te weten wat je allemaal moet meenemen op vakantie voor een zorgeloze reis!

Last van spierpijn? 4 tips om de pijn te verhelpen
05/05/2022

Last van spierpijn? 4 tips om de pijn te verhelpen

De warmere temperaturen moedigen ons aan om massaal te gaan sporten. Overal waar je kijkt, kom je joggers en fietsers tegen. Mooi! Helaas pakt niet iedereen het even doordacht aan, wat soms wel eens spierpijn kan veroorzaken. Vooral minder ervaren sporters zijn gevoelig voor spierpijn in de kuiten en bovenbenen. Aangezien je de pijn en stijfheid best kunt missen, doe je er goed aan om je spierpijn aan te pakken. Hoe je dat het snelst doet? Ga aan de slag met onze tips!

Spieren & gewrichten
Geef zonnebrand geen kans, bescherm je lichaam met deze zonneproducten!
15/04/2022

Geef zonnebrand geen kans, bescherm je lichaam met deze zonneproducten!

Vertrek je binnenkort richting zon? Of geniet je in eigen tuin van de zalige zonnestralen? Dan komt het erop aan om je huid de bescherming te geven die hij nodig heeft. Het is trouwens niet alleen aangewezen om voor het zonnen de nodige bescherming te voorzien, ook erna is het onontbeerlijk om aftersun of een lotion te gebruiken. Aangepaste zonneproducten beschermen je huid tegen de uv-stralen van de zon, zodat je zonder verbranden en in alle veiligheid kunt opkikkeren.

Huid
Spataders behandelen (zelfs zonder operatie!)
01/04/2022

Spataders behandelen (zelfs zonder operatie!)

Gesprongen haarvaatjes en spataders: ze zijn behoorlijk ontsierend voor je benen en maken dat een groot deel van de bevolking niet graag rondloopt met blote stappers. Vooral spataders zorgen dat we ons niet zelfzeker voelen. De blauwachtige spatten aan de oppervlakte van de huid worden veroorzaakt door een slechte aanleg van de aderklepjes enerzijds, en een minder elastische aderwand anderzijds. Spataders zijn een erfelijk fenomeen en komen vaker voor na zwangerschappen. Allemaal goed en wel, horen we je denken, maar wat kun je doen om spataders te behandelen?

Huid
Intensief sporten? Zo voorkom je verzuurde spieren!
24/03/2022

Intensief sporten? Zo voorkom je verzuurde spieren!

Breng je regelmatig een bezoek aan de sportschool of loop je op wekelijkse basis een stevig aantal kilometers? Dan bestaat de kans dat jij al wel eens last hebt gehad van verzuurde spieren. Verzuurde spieren voelen in het begin alleen branderig en stroef aan, maar na een korte periode wordt de pijn doorgaans heviger en intenser, waardoor gecontroleerd bewegen niet langer mogelijk is.

Spieren & gewrichten
3 tips om droge ogen tegen te gaan
23/12/2021

3 tips om droge ogen tegen te gaan

Heb je soms last van droge ogen? Dan ben je allerminst alleen. Veel mensen hebben last van droge ogen, vooral als ze ‘s morgens wakker worden. Droge ogen en oogleden die wel dichtgelijmd lijken: het zijn symptomen van het Droge Ogen Syndroom, een aandoening die een verminderde traanproductie inhoudt. En laat oogvocht nu net essentieel zijn voor gezonde ogen.

Gezonde levensstijl
Een loopneus stoppen: zo gaat het in z’n werk
10/11/2021

Een loopneus stoppen: zo gaat het in z’n werk

Van een loopneus wil je het liefst zo snel mogelijk af. Het is dan ook een erg hinderlijk en vervelend kwaaltje. Zeker als je op het werk zit of in een vergadering, is het niet meteen wenselijk om te snotteren en constant naar je zakdoek te grijpen. Wat je kunt doen om een loopneus te stoppen? Gebruik de tips hieronder!

Verkoudheid
Pagina