1-12 blogposts van 161

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Wat te doen bij buikgriep?

Elk jaar worden heel wat Belgen geveld door buikgriep. Deze infectie van de maagslijmvliezen komt vooral voor in de winter en gaat gepaard met verschillende ongemakken, waaronder misselijkheid, braken en diarree. Doorgaans is het een virus dat slijmvlies in je maag en het darmkanaal aantast, waardoor dit gaat ontsteken. Ook bacteriën en parasieten kunnen echter buikgriep veroorzaken.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Griep

Broze nagels

Propere en verzorgde nagels doen je altijd beter voor de dag komen, maar helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. En dit om verschillende redenen. Broze nagels, bijvoorbeeld, maken dat je nagels niet gezond ogen doordat deze gaan afbrokkelen en splijten. Heb jij last van broze nagels en ben je op zoek naar een behandeling of een manier om verdere schade te voorkomen? Hieronder alvast enkele tips om broze nagels te gaan.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

Wat te doen tegen menopauzeklachten?

De overgang of menopauze gaat gepaard met verschillende klachten, waaronder opvliegers, nachtzweten, libidoverlies en stemmingswisselingen. Ook opvliegers zijn een bekend verschijnsel voor veel vrouwen in de menopauze. Het hoort er allemaal bij, maar is natuurlijk knap vervelend. Ondervind je veel last van menopauzeklachten en wil je graag ongehinderd je dagelijkse activiteiten kunnen uitvoeren? Wij weten raad!

Lees meer
Comments | Geplaatst in Menopauze

Cholesterol verlagen

Je cholesterolwaarden kun je maar beter goed in de gaten houden. Verhoogde cholesterol gaat namelijk gepaard met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Hoe dat precies werkt? Doordat afzettingen van cholesterol op termijn een blokkade in de kransslagaderen veroorzaken, waardoor het hart minder bloed krijgt aangevoerd. Een hoog cholesterolgehalte is traditioneel het gevolg van te veel verzadigde vetten, transvetten en suikers. Zeker in combinatie met te weinig lichaamsbeweging resulteert dit al snel in cholesterol. Lees hieronder wat je kunt doen om cholesterol te verlagen!

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

Geen energie? 3 tips voor meer fut in je leven!

We kennen het allemaal: helemaal moe, uitgeput en futloos zijn en geen energie meer kunnen opbrengen om je helemaal te ‘smijten’. Wat zouden we allemaal graag eindeloos veel energie hebben om meer aan je dag te hebben en iedere dag weer het onderste uit de kan te halen. Gelukkig zijn er heel wat dingen die je kunt doen als je weinig energie hebt. Met de onderstaande tips krijg je alles voor elkaar en ga je heel wat energieker door het leven!

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

Vermoeide benen behandelen

Heb je soms het gevoel dat je benen niet mee willen en dat ze zwaar en vermoeid aanvoelen, al dan niet in combinatie met pijn? Doorgaans is een slechte bloedcirculatie de boosdoener. Deze vertrekt vanuit de voeten en onderbenen en maakt dat het bloed tegen de zwaartekracht in naar boven moet worden gepompt. Vermoeide benen zijn vaak terug te leiden naar langdurig rechtstaan of verzwakte interne bloedkanaaltjes omwille van, bijvoorbeeld, zwangerschapshormonen.

Lees meer

Maak komaf met een middagdip dankzij deze 9 tips!

Je staat fris op en bruist van de energie. Je gaat vlot aan de slag met je werk, luncht en rond drie uur is daar dan... de middagdip! Je ogen worden zwaar, informatie komt niet meer binnen en je zou het liefst heel even je ogen sluiten om een dutje te doen. Maar wat is nu precies de oorzaak van dat vervelende middagdipje, en hoe kun je het voorkomen?

Lees meer
Comments | Geplaatst in Weerstand

Hoe je darmflora herstellen

In de dikke darm leven miljoenen bacteriën, zowel goede als minder goede, die samen de verzamelnaam “darmflora” krijgen. Gunstige bacteriën staan in voor de afbraak van voedsel en de omzetting naar essentiële voedingsstoffen. Een gezonde en evenwichtige darmflora is cruciaal voor de spijsvertering, je stoelgang en zelfs je natuurlijke weerstand. Uit balans? Dan komt het erop aan om je darmflora te herstellen en terug in evenwicht te brengen.

Lees meer
0 Comments | Geplaatst in Voeding

Hoe herkent u een vaginale schimmelinfectie en hoe behandeld u deze.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

Het belang van huidverzorging en hydraterende crème

Onze huid krijgt het zwaar te verduren, het hele jaar door. Van het drogehuidseizoen en de impact van koude temperaturen lijkt iedereen zich wel bewust, maar aangepaste huidverzorging tijdens de zomer lijkt minder evident. Toch doe je er goed aan om de nodige aandacht te besteden aan de verzorging van je vel. De combinatie van warmte, zonnebrand, crèmes, make-up en zweet eist namelijk meer dan zijn tol. Je huid stralend en gezond houden tijdens de zomer? Dat doe je zo!

Lees meer
Comments | Geplaatst in Huid

Zelfs onze grootouders wisten dat vitamine C belangrijk is om gezond te blijven.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Weerstand

Spataders behandelen zonder operatie

Gesprongen haarvaatjes en spataders: ze zijn behoorlijk ontsierend voor je benen en maken dat een groot deel van de bevolking niet graag rondloopt met blote stappers. Vooral spataders zorgen dat we ons niet zelfzeker voelen. De blauwachtige spatten aan de oppervlakte van de huid worden veroorzaakt door een slechte aanleg van de aderklepjes enerzijds, en een minder elastische aderwand anderzijds. Spataders zijn een erfelijk fenomeen en komen vaker voor na zwangerschappen.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Huid

1-12 blogposts van 161

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Magento Blog extension by aheadWorks