Hou je tijdens de zomermaanden van gezellige terrasjes en verrukkelijke bbq’s? Dan ben je lang niet alleen, want ook bijen en wespen zijn gek op goed weer, zoete drankjes en lekker eten! Echter, wanneer deze bijen en wespen te dicht in onze buurt komen, is onze eerste reactie nagenoeg altijd om in het wilde weg te beginnen slaan. En laat dat net de oorzaak zijn van een verhoogd risico op zo’n giftige insectenbeet. Hieronder enkele tips om bijen- en wespensteken te behandelen en wat je kan doen om een giftige insectenbeet te vermijden!
Blog
Koortsblaasjes komen best vaak voor. In principe is het een onschuldige aandoening van de huid, maar wel eentje die knap pijnlijk kan zijn en er niet meteen mooi uitziet. Vaak gaat een koortsblaas gepaard met een prikkelend of zelfs brandend gevoel ter hoogte van de lippen. De oorzaak is doorgaans het herpes simplex-virus type 1. Bij zo’n 15 procent van de Belgen breekt het virus regelmatig door. Hieronder wat je kunt doen om een koortsblaas te verzorgen!
Krijg jij regelmatig een pijnscheut als je iets zuur of koud eet? Dan heb je misschien last van gevoelige tanden. Gevoelige tanden kunnen heel vervelend zijn en zelfs voor hevige pijn zorgen als je iets eet of drinkt. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals teruggetrokken tandvlees, verlies van weefsel of glazuurverlies. Maar veel belangrijker is natuurlijk dat je weet wat je eraan kan doen! Daarom geven we vier tips tegen gevoelige tanden.
Iedereen wil tijdens de zomer graag kunnen pronken met z’n lichaam. Veel diëten en workouts zijn er dan ook op gericht om je helemaal klaar te stomen voor het bikiniseizoen. Ben je te laat begonnen of lukt het je maar niet om die laatste hardnekkige kilootjes kwijt te raken? Hang in there en schakel de hulp in van de vier middeltjes hieronder om je dieet in stroomversnelling te krijgen. Wedden dat je snel in topvorm raakt?
Heb jij wel eens last van een slechte adem of halitose? Dan weet je dat dit allesbehalve fijn is. Het geeft namelijk de indruk dat je een slechte mondhygiëne hanteert, wat een onzeker gevoel met zich meebrengt, en vaak niet zonder gevolgen blijft op je privé- én je werkleven. Toch ligt een slechte mondhygiëne slechts in een klein aantal gevallen aan de basis van het probleem, en zijn er nog tal van andere oorzaken die een slechte adem in de hand werken.
Buikgriep of een maagdarminfectie wordt meestal veroorzaakt door een norovirus. Symptomen zijn hevig braken en diarree, en gaan gepaard met andere ongemakkelijkheden zoals misselijkheid, koorts, hoofdpijn, buikpijn en krampen. De klachten verdwijnen meestal vanzelf na 2 tot 3 dagen, al kan dit langer duren en in een meer ernstige vorm voorkomen bij ouderen, kinderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem.
Niets is zo vervelend als moeilijk kunnen inslapen. Een korte of onderbroken nachtrust maakt namelijk dat je ‘s morgens slecht uitgeslapen bent, waardoor je de nodige energie mist om vol aan de dag te beginnen. Nu, een of twee nachten minder goed slapen is niet zo erg, maar een verstoorde nachtrust tijdig aanpakken voor het een slaapprobleem wordt, is natuurlijk wenselijk. Anders wreekt zich dat op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Kan je niet slapen en weet je niet goed wat te doen? Deze tips en hulpmiddelen helpen je aan een goede nachtrust.
Het winterseizoen wekt bij veel mensen neerslachtige gevoelens, prikkelbaarheid en futloosheid op. Daar zitten een gebrek aan zon en de koudere temperaturen voor iets tussen. De combinatie van die twee maakt dat onze winterklok overstuur raakt, wat in sommige gevallen ontaardt in een winterdepressie. Heb je geen zin in een neerslachtige winter en wil je graag weten hoe je winterdepressie aanpakt? Hieronder reiken we enkele tips aan.
Heb je soms last van droge ogen? Dan ben je allerminst alleen. Veel mensen hebben last van droge ogen, vooral als ze ‘s morgens wakker worden. Droge ogen en oogleden die wel dichtgelijmd lijken: het zijn symptomen van het Droge Ogen Syndroom, een aandoening die een verminderde traanproductie inhoudt. En laat oogvocht nu net essentieel zijn voor gezonde ogen.
We hebben even moeten wachten op koude temperaturen en gure wind, maar uiteindelijk komt Koning Winter elk jaar langs. Daarom is het nooit een slecht idee om tijdig aan je weerstand te werken. Je weerstand verhogen is een must om je lichaam te wapenen tegen ziektes en typische winterkwaaltjes.
Van een loopneus wil je het liefst zo snel mogelijk af. Het is dan ook een erg hinderlijk en vervelend kwaaltje. Zeker als je op het werk zit of in een vergadering, is het niet meteen wenselijk om te snotteren en constant naar je zakdoek te grijpen. Wat je kunt doen om een loopneus te stoppen? Gebruik de tips hieronder!
De zon schijnt en hij schijnt goed deze zomer! We willen het liefst buiten zijn en van die zon genieten. Maar we weten ook allemaal dat we voorzichtig moeten zijn, want met de zon ligt ook een zonneallergie op de loer. Ben je gevoelig voor zonneallergie? Kom dan met onderstaande tips en uitleg onbezorgd de zomer door.