Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
Erkende apotheek
Snelle levering

Blog

Pagina
“Ik kan niet slapen, wat te doen?”
16/11/2020

“Ik kan niet slapen, wat te doen?”

Niets is zo vervelend als moeilijk kunnen inslapen. Een korte of onderbroken nachtrust maakt namelijk dat je ‘s morgens slecht uitgeslapen bent, waardoor je de nodige energie mist om vol aan de dag te beginnen. Nu, een of twee nachten minder goed slapen is niet zo erg, maar een verstoorde nachtrust tijdig aanpakken voor het een slaapprobleem wordt, is natuurlijk wenselijk. Anders wreekt zich dat op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Kan je niet slapen en weet je niet goed wat te doen? Deze tips en hulpmiddelen helpen je aan een goede nachtrust.

Aromatherapie bij keelpijn: genezen met etherische oliën
04/11/2020

Aromatherapie bij keelpijn: genezen met etherische oliën

Het verkoudheid- en griep seizoen zit er weer aan te komen. Dat gaat onvermijdelijk gepaard met een loopneus, vervelende hoestbuien en een ruwe, pijnlijke keel. Vooral keelpijn is bijzonder storend: het bemoeilijkt praten en slikken, waar natuurlijk niemand mee gediend is. Er zijn gelukkig verschillende manieren om keelpijn aan te pakken. Een behandeling met etherische oliën, bijvoorbeeld, werkt vaak heel effectief. Hoe dat precies werkt, aromatherapie bij keelpijn?

Je weerstand verhogen to the max!
05/10/2020

Je weerstand verhogen to the max!

We hebben even moeten wachten op koude temperaturen en gure wind, maar uiteindelijk komt Koning Winter elk jaar langs. Daarom is het nooit een slecht idee om tijdig aan je weerstand te werken. Je weerstand verhogen is een must om je lichaam te wapenen tegen ziektes en typische winterkwaaltjes.

Weerstand
3 tips tegen aanhoudende verkoudheid
01/10/2020

3 tips tegen aanhoudende verkoudheid

Geveld door een aanhoudende verkoudheid? Heel vervelend allemaal, want met een dichte neus en ademhalingsproblemen is niemand gediend, en al zeker niet voor lange duur. Bijna iedereen krijgt er (minstens) een keer per jaar mee te maken met verkoudheid - daar valt helaas weinig aan te doen. Wat je wel kunt doen, is zorgen dat je het virus zo snel mogelijk overwint. Want zeg nu zelf: met keelpijn, hoesten, hoofdpijn en lusteloosheid blijf je liever niet zitten.

Verkoudheid
4 tips om je weerstand te verhogen voor de winter
23/09/2020

4 tips om je weerstand te verhogen voor de winter

Niemand wordt graag ziek. Helaas is de winter het kwaaltjesseizoen bij uitstek, wat betekent dat de komende maanden veel mensen geveld zullen worden door griep en verkoudheid. Wil jij deze en andere winterkwaaltjes koste wat het kost vermijden? Dat kan! Het komt erop aan om je weerstand te verhogen en jezelf te wapenen tegen ziekmakende invloeden van buitenaf. Hieronder waarom het belangrijk is om je weerstand op te bouwen en hoe je het best te werk gaat.

Last van zonneallergie? Met deze tips kan je alsnog genieten van de zomer!
05/07/2020

Last van zonneallergie? Met deze tips kan je alsnog genieten van de zomer!

De zon schijnt en hij schijnt goed deze zomer! We willen het liefst buiten zijn en van die zon genieten. Maar we weten ook allemaal dat we voorzichtig moeten zijn, want met de zon ligt ook een zonneallergie op de loer. Ben je gevoelig voor zonneallergie? Kom dan met onderstaande tips en uitleg onbezorgd de zomer door.

Geen energie? 3 tips voor meer fut in je leven!
11/04/2020

Geen energie? 3 tips voor meer fut in je leven!

We kennen het allemaal: helemaal moe, uitgeput en futloos zijn en geen energie meer kunnen opbrengen om je helemaal te ‘smijten’. Wat zouden we allemaal graag eindeloos veel energie hebben om meer aan je dag te hebben en iedere dag weer het onderste uit de kan te halen. Gelukkig zijn er heel wat dingen die je kunt doen als je weinig energie hebt. Met de onderstaande tips krijg je alles voor elkaar en ga je heel wat energieker door het leven!

Gezonde levensstijl
Vaak moe? Deze vitaminen tegen vermoeidheid werken écht
02/04/2020

Vaak moe? Deze vitaminen tegen vermoeidheid werken écht

Je kent het waarschijnlijk wel: de temperaturen duiken naar beneden, het begint te vriezen en ook je energieniveau gaat onder nul. Tijdens de winterperiode krijgen veel mensen af te rekenen met lusteloosheid en andere vermoeidheidsklachten. Heel vervelend natuurlijk, want het is niet leuk om zonder fut de winter te moeten overbruggen. Wil je je goed in je vel voelen en minder moe zijn? Met vitamines kan je de vermoeidheid bestrijden.

Weerstand
Kuch, hoest, kuch … hoe kriebelhoest verhelpen?
03/02/2020

Kuch, hoest, kuch … hoe kriebelhoest verhelpen?

Vaak begint kriebelhoest redelijk onschuldig, maar het wordt al snel vermoeiend, irritant en zelfs pijnlijk. Dat hoeft ook niet te verbazen: kriebelhoest irriteert je keel, waardoor die na verloop van tijd rauw en ruw gaat aanvoelen, wat behoorlijk hinderlijk is. Eten wordt pijnlijk, je keel schrapen is geen lachertje en ga zo maar een tijdje door.

Weerstand
Moe en futloos tijdens de winter? Krijg meer energie met deze 5 tips!
24/01/2020

Moe en futloos tijdens de winter? Krijg meer energie met deze 5 tips!

Veel mensen ervaren de winter als synoniem voor knusse filmavonden in de zetel. Toch zijn er ook tal van personen die deze periode helemaal niet zo gezellig vinden en last krijgen van een winterdip of ‘winterblues’. Deze mensen ondervinden meer last van het effect van minder daglicht en de koude dagen, waardoor ze zich sneller moe en futloos voelen.

Gezonde levensstijl
Last van spierpijn? 4 tips om de pijn te verhelpen
16/12/2019

Last van spierpijn? 4 tips om de pijn te verhelpen

De warmere temperaturen moedigen ons aan om massaal te gaan sporten. Overal waar je kijkt, kom je joggers en fietsers tegen. Mooi! Helaas pakt niet iedereen het even doordacht aan, wat soms wel eens spierpijn kan veroorzaken. Vooral minder ervaren sporters zijn gevoelig voor spierpijn in de kuiten en bovenbenen. Aangezien je de pijn en stijfheid best kunt missen, doe je er goed aan om je spierpijn aan te pakken. Hoe je dat het snelst doet? Ga aan de slag met onze tips!

Spieren & gewrichten
Pagina