mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Blog

1-12 of 156 blog posts

Sorteer op:
4 afslanktips: in topvorm deze zomer!
08/03/2024

4 afslanktips: in topvorm deze zomer!

Iedereen wil tijdens de zomer graag kunnen pronken met z’n lichaam. Veel diëten en workouts zijn er dan ook op gericht om je helemaal klaar te stomen voor het bikiniseizoen. Ben je te laat begonnen of lukt het je maar niet om die laatste hardnekkige kilootjes kwijt te raken? Hang in there en schakel de hulp in van de vier middeltjes hieronder om je dieet in stroomversnelling te krijgen. Wedden dat je snel in topvorm raakt?

Een slechte adem verhelpen, dat doe je zo!
08/02/2024

Een slechte adem verhelpen, dat doe je zo!

Heb jij wel eens last van een slechte adem of halitose? Dan weet je dat dit allesbehalve fijn is. Het geeft namelijk de indruk dat je een slechte mondhygiëne hanteert, wat een onzeker gevoel met zich meebrengt, en vaak niet zonder gevolgen blijft op je privé- én je werkleven. Toch ligt een slechte mondhygiëne slechts in een klein aantal gevallen aan de basis van het probleem, en zijn er nog tal van andere oorzaken die een slechte adem in de hand werken.

Wat kan je doen tegen gevoelige tanden?
18/01/2024

Wat kan je doen tegen gevoelige tanden?

Krijg jij regelmatig een pijnscheut als je iets zuur of koud eet? Dan heb je misschien last van gevoelige tanden. Gevoelige tanden kunnen heel vervelend zijn en zelfs voor hevige pijn zorgen als je iets eet of drinkt. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals teruggetrokken tandvlees, verlies van weefsel of glazuurverlies. Maar veel belangrijker is natuurlijk dat je weet wat je eraan kan doen! Daarom geven we vier tips tegen gevoelige tanden.

Wat te doen bij buikgriep? Met deze tips herstel je onmiddellijk!
11/12/2023

Wat te doen bij buikgriep? Met deze tips herstel je onmiddellijk!

Buikgriep of een maagdarminfectie wordt meestal veroorzaakt door een norovirus. Symptomen zijn hevig braken en diarree, en gaan gepaard met andere ongemakkelijkheden zoals misselijkheid, koorts, hoofdpijn, buikpijn en krampen. De klachten verdwijnen meestal vanzelf na 2 tot 3 dagen, al kan dit langer duren en in een meer ernstige vorm voorkomen bij ouderen, kinderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem.

“Ik kan niet slapen, wat te doen?”
04/12/2023

“Ik kan niet slapen, wat te doen?”

Niets is zo vervelend als moeilijk kunnen inslapen. Een korte of onderbroken nachtrust maakt namelijk dat je ‘s morgens slecht uitgeslapen bent, waardoor je de nodige energie mist om vol aan de dag te beginnen. Nu, een of twee nachten minder goed slapen is niet zo erg, maar een verstoorde nachtrust tijdig aanpakken voor het een slaapprobleem wordt, is natuurlijk wenselijk. Anders wreekt zich dat op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Kan je niet slapen en weet je niet goed wat te doen? Deze tips en hulpmiddelen helpen je aan een goede nachtrust.

Bye bye winterdepressie: maak komaf met de winterblues
27/11/2023

Bye bye winterdepressie: maak komaf met de winterblues

Het winterseizoen wekt bij veel mensen neerslachtige gevoelens, prikkelbaarheid en futloosheid op. Daar zitten een gebrek aan zon en de koudere temperaturen voor iets tussen. De combinatie van die twee maakt dat onze winterklok overstuur raakt, wat in sommige gevallen ontaardt in een winterdepressie. Heb je geen zin in een neerslachtige winter en wil je graag weten hoe je winterdepressie aanpakt? Hieronder reiken we enkele tips aan.

3 tips om droge ogen tegen te gaan
17/10/2023

3 tips om droge ogen tegen te gaan

Heb je soms last van droge ogen? Dan ben je allerminst alleen. Veel mensen hebben last van droge ogen, vooral als ze ‘s morgens wakker worden. Droge ogen en oogleden die wel dichtgelijmd lijken: het zijn symptomen van het Droge Ogen Syndroom, een aandoening die een verminderde traanproductie inhoudt. En laat oogvocht nu net essentieel zijn voor gezonde ogen.

Je weerstand verhogen to the max!
03/10/2023

Je weerstand verhogen to the max!

We hebben even moeten wachten op koude temperaturen en gure wind, maar uiteindelijk komt Koning Winter elk jaar langs. Daarom is het nooit een slecht idee om tijdig aan je weerstand te werken. Je weerstand verhogen is een must om je lichaam te wapenen tegen ziektes en typische winterkwaaltjes.

Een loopneus stoppen: zo gaat het in z’n werk
26/09/2023

Een loopneus stoppen: zo gaat het in z’n werk

Van een loopneus wil je het liefst zo snel mogelijk af. Het is dan ook een erg hinderlijk en vervelend kwaaltje. Zeker als je op het werk zit of in een vergadering, is het niet meteen wenselijk om te snotteren en constant naar je zakdoek te grijpen. Wat je kunt doen om een loopneus te stoppen? Gebruik de tips hieronder!

Last van zonneallergie? Met deze tips kan je alsnog genieten van de zomer!
03/07/2023

Last van zonneallergie? Met deze tips kan je alsnog genieten van de zomer!

De zon schijnt en hij schijnt goed deze zomer! We willen het liefst buiten zijn en van die zon genieten. Maar we weten ook allemaal dat we voorzichtig moeten zijn, want met de zon ligt ook een zonneallergie op de loer. Ben je gevoelig voor zonneallergie? Kom dan met onderstaande tips en uitleg onbezorgd de zomer door.

Zonneallergie behandelen? Maak komaf met jeuk, blaren, blaasjes en rode vlekken!
15/06/2023

Zonneallergie behandelen? Maak komaf met jeuk, blaren, blaasjes en rode vlekken!

De zon is niet zo onschuldig als je misschien op het eerste gezicht zou denken. Meer nog, zo’n 1 op 10 Belgen krijgt bij een overmatige en onbeschermde blootstelling aan zonlicht last van zonneallergie. Dit is een allergische reactie van de huid in de vorm van gloeiende en gespannen huid, jeuk, bultjes, blaasjes en zwelling. Doorgaans ontstaan deze afwijkingen na 24 tot 48 uur, maar het kan ook langer duren. Bij de meeste mensen zijn de klachten beperkt en van korte duur, bij andere zijn de reacties ernstig en langdurig. Ook na een zonnebanksessie of bij blootstelling aan andere lichtbronnen, kunnen klachten optreden!

3 dingen die je nog niet wist over zonneproducten
09/06/2023

3 dingen die je nog niet wist over zonneproducten

Je kent het gevoel ongetwijfeld wel. De zon is daar en dus ook de drang om meteen naar buiten te gaan en te genieten van het warme weer. Een terrasje, een wandeling in het park, zonnen op het strand… Maar hoe vaak ga je de deur uit zonder zonneproducten te smeren en de flacon mee te nemen? Ongetwijfeld veel te vaak.