1-12 blogposts van 131

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Zwangerschapsdiabetes: welke maatregelen kun je nemen?

Tijdens een zwangerschap hebben vrouwen een verhoogd risico op diabetes, de zogenaamde zwangerschapsdiabetes. Deze vorm van diabetes ontstaat door de hormonale veranderingen die plaatsvinden in het lichaam van de vrouw tijdens de zwangerschap en verdwijnt na de zwangerschap (meestal) weer.

Welke maatregelen je kunt nemen om zwangerschapsdiabetes tegen te gaan of het risico in ieder geval zoveel mogelijk te minimaliseren?

 

Lees meer
Comments | Geplaatst in Zwangerschap

Verstopte neus? De voordelen van een natuurlijke neusspray

Een verstopte neus: vooral in de winter is er bijna geen ontkomen aan.

De meeste mensen hebben hier meerdere keren per jaar last van. Het gevolg? Je slaapt slecht, je eten heeft geen smaak en je kan niet goed ademen... Leuk is anders!

Vaak wordt op zo’n moment gekozen voor een snelwerkende neusspray, maar een chemische neusspray heeft helaas ook heel wat bijwerkingen. Een natuurlijke neusspray biedt een goed alternatief zonder bijwerkingen.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Verkoudheid

Afvallen na de feestdagen

De maand december bracht het ene feest na het ander. We begonnen met Sinterklaas en eindigden met oud op nieuw. De hele maand leek wel in het teken te staan van extra lekkernijen en etentjes.

Dat extra eten leidt over het algemeen tot een toename in lichaamsgewicht van een halve kilo tot een kilo. Geen wonder dus dat veel mensen na de feestdagen komaf willen maken met die extra ‘feestkilo’s’ en afvallen als voornemen op hun lijstje hebben staan.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Afvallen

Detoxen na de feestdagen

Een overdaad aan (vaak ongezond) eten en alcohol, zorgt voor een toegenomen hoeveelheid afvalstoffen. Ons lichaam kan daardoor na de feestdagen best wel wat hulp gebruiken om van deze afvalstoffen af te geraken en die gezonde levensstijl terug op te pakken.

Detoxen, oftewel het ‘ontgiften van je lichaam’, is daardoor vaak geen overbodige luxe!

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

Stoppen met roken

Een nieuw jaar, een nieuw begin! Tijd om die goede voornemens weer uit de kast te halen...

Eén van de vaakst voorkomende goede voornemens, is ongetwijfeld stoppen met roken. Niet zo vreemd trouwens, als je bedenkt hoe slecht roken is voor je gezondheid. Met één trekje van een sigaret komen er ongeveer 4.000 chemische stofjes vrij, waaronder nicotine, koolmonoxide en teer.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

Je darmflora herstellen op een natuurlijke manier?

Om maar meteen even met de deur in huis te vallen: heb je na de feestdagen meer last van winderigheid, slechte stoelgang en/of constipatie? Dan is het tijd om je darmflora te herstellen!

In een lichaam met een gezonde darmflora, leven goede en slechte bacteriën in balans: de goede bacteriën houden de slechte als het ware tegen. Nemen de slechte bacteriën echter de bovenhand of is er een tekort aan goede bacteriën? Dan spreken we van een verstoorde darmflora. En die moet hersteld worden.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

Winterdip tegengaan? Plan een saunabezoek!

Ben je normaal gezien een opgewekt en vrolijk persoon, maar heb je de laatste tijd wel eens last van stress en vermoeidheid? Dan zijn de korte, donkere winterdagen mogelijks in jouw kleren gekropen.

Het tekort aan zonlicht brengt bij veel mensen de zogenaamde winterdip en andere winterkwaaltjes met zich mee. Belangrijk is dan om te luisteren naar je lichaam en extra tijd voor jezelf te creëren.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

Te veel gegeten? Zo laat je je eten sneller zakken!

De feestdagen zijn in aantocht, wat waarschijnlijk betekent dat je agenda volgepland staat met feestjes waar er eten in overvloed zal zijn en je het zinnetje ‘Oh, ik heb te veel gegeten’ uit menig mond zal horen.

Na het eten met een overvol, opgeblazen gevoel op de bank ploffen klinkt aantrekkelijk, maar je kunt misschien beter volgende zaken doen om je eten sneller te laten zakken of een overvol gevoel te voorkomen.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Voeding

Zo maak jij komaf met winterhanden en wintertenen

Een bekend verschijnsel met de komst van de winter zijn wintertenen en winterhanden, ook wel perniones genoemd. En hoewel deze over het algemeen onschuldig zijn, is het zeer vervelend voor zij die hiermee te maken krijgen.

Ben jij ook gevoelig voor wintertenen en winterhanden? Ontdek dan hier de oorzaak en wat je eraan kunt doen.

Lees meer
0 Comments | Geplaatst in Huid

Moe en futloos tijdens de winter?

Veel mensen ervaren de winter als synoniem voor knusse filmavonden in de zetel. Toch zijn er ook tal van personen die deze periode helemaal niet zo gezellig vinden en last krijgen van een winterdip of ‘winterblues’.

Herken je jezelf en ben je op zoek naar eenvoudige manieren om meer energie te krijgen tijdens de koude wintermaanden?

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

Last van examenstress? Zo los je het op!

Een beetje gezonde stress voor de examens kan geen kwaad, en kan er zelfs voor zorgen dat je beter je best doet en meer geconcentreerd bent, maar teveel is ook niet goed. Onze voornaamste tips? In de eerste plaats goed leren, maar ook tijd vrijmaken om te ontspannen en op je eten letten, zijn belangrijkste must-do’s.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

Een koortsblaas voorkomen: hoe doe je dat?

Als je ooit al een koortsblaas hebt gehad, weet je dat er geen ontkomen aan is… Het begint met een prikkelende tinteling of een branderig gevoel aan je mond of lippen, en eindigt uiteindelijk in een blaas waar je je dagen aan ergert.

Heb je regelmatig last van een koortsblaas, en ben jij op zoek naar een manier om hier voorgoed komaf mee te maken?

Lees meer
Comments | Geplaatst in Weerstand

1-12 blogposts van 131

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Magento Blog extension by aheadWorks