Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
Erkende apotheek
Snelle levering

Blog

Pagina
Kuch, hoest, kuch … hoe kriebelhoest verhelpen?
22/09/2022

Kuch, hoest, kuch … hoe kriebelhoest verhelpen?

Vaak begint kriebelhoest redelijk onschuldig, maar het wordt al snel vermoeiend, irritant en zelfs pijnlijk. Dat hoeft ook niet te verbazen: kriebelhoest irriteert je keel, waardoor die na verloop van tijd rauw en ruw gaat aanvoelen, wat behoorlijk hinderlijk is. Eten wordt pijnlijk, je keel schrapen is geen lachertje en ga zo maar een tijdje door.

Weerstand
Alles wat je moet weten om je cholesterol te verlagen
21/09/2022

Alles wat je moet weten om je cholesterol te verlagen

Je cholesterolwaarden kun je maar beter goed in de gaten houden. Verhoogde cholesterol gaat namelijk gepaard met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Hoe dat precies werkt? Doordat afzettingen van cholesterol op termijn een blokkade in de kransslagaderen veroorzaken, waardoor het hart minder bloed krijgt aangevoerd. Een hoog cholesterolgehalte is traditioneel het gevolg van te veel verzadigde vetten, transvetten en suikers. Zeker in combinatie met te weinig lichaamsbeweging resulteert dit al snel in cholesterol. Lees hieronder wat je kunt doen om cholesterol te verlagen!

Gezonde levensstijl
Last van een hoge bloeddruk? Zo los je dit op!
06/09/2022

Last van een hoge bloeddruk? Zo los je dit op!

Ongeveer 30 procent van de bevolking lijdt aan een hoge bloeddruk of hypertensie. Toch weet maar liefst een kwart van deze mensen niet dat ze hieraan lijden, ondanks het feit dat een verhoogde bloeddruk verschillende gevaren met zich meebrengt, zoals bijvoorbeeld hart- en vaatziekten. In de meeste gevallen heeft de verhoging te maken met een combinatie van erfelijke factoren en een levenswijze die niet is aangepast aan de huidige leeftijd. Immers, hoe ouder je wordt, hoe meer kans je hebt op een hoge bloeddruk. Maar wanneer spreek je nu eigenlijk van een hoge bloeddruk en wat kan je doen om deze opnieuw te verlagen?

Geneesmiddelen zonder voorschrift
Hoe een koortsblaas verzorgen?
18/08/2022

Hoe een koortsblaas verzorgen?

Koortsblaasjes komen best vaak voor. In principe is het een onschuldige aandoening van de huid, maar wel eentje die knap pijnlijk kan zijn en er niet meteen mooi uitziet. Vaak gaat een koortsblaas gepaard met een prikkelend of zelfs brandend gevoel ter hoogte van de lippen. De oorzaak is doorgaans het herpes simplex-virus type 1. Bij zo’n 15 procent van de Belgen breekt het virus regelmatig door. Hieronder wat je kunt doen om een koortsblaas te verzorgen!

Huid
Een litteken verzorgen: tips voor een mooie genezing
29/06/2022

Een litteken verzorgen: tips voor een mooie genezing

Iedereen krijgt vroeg of laat wel eens te maken met een litteken. Sommige zijn klein en nagenoeg onzichtbaar, andere zijn groter en vallen meteen op. Wat het ook zij, littekens kunnen je een onzelfzeker gevoel bezorgen, zeker als ze niet mooi genezen. Als je ze op de juiste manier behandelt en verzorgt, echter, kun je ze verminderen en in sommige gevallen zelfs genezen. Vooral ‘verse’ littekens kun je goed behandelen, dus let op dat je tijdig het nodige onderneemt. Op zoek naar een effectief middeltje om een litteken te verzorgen?

Zomervakantie in zicht? Opgelet voor voetschimmel!
22/06/2022

Zomervakantie in zicht? Opgelet voor voetschimmel!

De zomervakantie staat voor de deur, en betekent voor veel mensen tijd om te relaxen. Staat er een welverdiende zonvakantie op je planning met lange dagen in de zon, zalige rustpauzes aan het zwembad, en strandwandelingen? Zorg dan dat je niet alleen jezelf, maar ook je voeten voldoende in de watten legt. Een gebrekkige voethygiëne kan namelijk leiden tot voetschimmel of zwemmerseczeem, en dat kun je natuurlijk missen als kiespijn.

Huid
3 dingen die je nog niet wist over zonneproducten
15/06/2022

3 dingen die je nog niet wist over zonneproducten

Je kent het gevoel ongetwijfeld wel. De zon is daar en dus ook de drang om meteen naar buiten te gaan en te genieten van het warme weer. Een terrasje, een wandeling in het park, zonnen op het strand… Maar hoe vaak ga je de deur uit zonder zonneproducten te smeren en de flacon mee te nemen? Ongetwijfeld veel te vaak.

Huid
De reisapotheek: wat moet je allemaal meenemen op vakantie?
11/05/2022

De reisapotheek: wat moet je allemaal meenemen op vakantie?

Als je binnenkort op vakantie vertrekt, verwacht je uiteraard een luilekkere periode zonder ongelukjes of ongemakken. Helaas heb je dat niet altijd zelf in de hand, wat maakt dat je het best altijd een reisapotheek voorziet. De precieze inhoud van je reisapotheek hangt natuurlijk af van het type tijd en de reisduur, maar toch zijn er een paar basics die in geen enkele apotheek mogen ontbreken. Doorloop de checklist hieronder om te weten wat je allemaal moet meenemen op vakantie voor een zorgeloze reis!

Last van spierpijn? 4 tips om de pijn te verhelpen
05/05/2022

Last van spierpijn? 4 tips om de pijn te verhelpen

De warmere temperaturen moedigen ons aan om massaal te gaan sporten. Overal waar je kijkt, kom je joggers en fietsers tegen. Mooi! Helaas pakt niet iedereen het even doordacht aan, wat soms wel eens spierpijn kan veroorzaken. Vooral minder ervaren sporters zijn gevoelig voor spierpijn in de kuiten en bovenbenen. Aangezien je de pijn en stijfheid best kunt missen, doe je er goed aan om je spierpijn aan te pakken. Hoe je dat het snelst doet? Ga aan de slag met onze tips!

Spieren & gewrichten
Geef zonnebrand geen kans, bescherm je lichaam met deze zonneproducten!
15/04/2022

Geef zonnebrand geen kans, bescherm je lichaam met deze zonneproducten!

Vertrek je binnenkort richting zon? Of geniet je in eigen tuin van de zalige zonnestralen? Dan komt het erop aan om je huid de bescherming te geven die hij nodig heeft. Het is trouwens niet alleen aangewezen om voor het zonnen de nodige bescherming te voorzien, ook erna is het onontbeerlijk om aftersun of een lotion te gebruiken. Aangepaste zonneproducten beschermen je huid tegen de uv-stralen van de zon, zodat je zonder verbranden en in alle veiligheid kunt opkikkeren.

Huid
Spataders behandelen (zelfs zonder operatie!)
01/04/2022

Spataders behandelen (zelfs zonder operatie!)

Gesprongen haarvaatjes en spataders: ze zijn behoorlijk ontsierend voor je benen en maken dat een groot deel van de bevolking niet graag rondloopt met blote stappers. Vooral spataders zorgen dat we ons niet zelfzeker voelen. De blauwachtige spatten aan de oppervlakte van de huid worden veroorzaakt door een slechte aanleg van de aderklepjes enerzijds, en een minder elastische aderwand anderzijds. Spataders zijn een erfelijk fenomeen en komen vaker voor na zwangerschappen. Allemaal goed en wel, horen we je denken, maar wat kun je doen om spataders te behandelen?

Huid
Pagina