Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
Erkende apotheek
Snelle levering

Blog

Pagina
3 tips om droge ogen tegen te gaan
23/12/2021

3 tips om droge ogen tegen te gaan

Heb je soms last van droge ogen? Dan ben je allerminst alleen. Veel mensen hebben last van droge ogen, vooral als ze ‘s morgens wakker worden. Droge ogen en oogleden die wel dichtgelijmd lijken: het zijn symptomen van het Droge Ogen Syndroom, een aandoening die een verminderde traanproductie inhoudt. En laat oogvocht nu net essentieel zijn voor gezonde ogen.

Gezonde levensstijl
Een loopneus stoppen: zo gaat het in z’n werk
10/11/2021

Een loopneus stoppen: zo gaat het in z’n werk

Van een loopneus wil je het liefst zo snel mogelijk af. Het is dan ook een erg hinderlijk en vervelend kwaaltje. Zeker als je op het werk zit of in een vergadering, is het niet meteen wenselijk om te snotteren en constant naar je zakdoek te grijpen. Wat je kunt doen om een loopneus te stoppen? Gebruik de tips hieronder!

Verkoudheid
Zwangerschapsdiabetes: welke maatregelen kun je nemen?
13/09/2021

Zwangerschapsdiabetes: welke maatregelen kun je nemen?

Tijdens een zwangerschap hebben vrouwen een verhoogd risico op diabetes, de zogenaamde zwangerschapsdiabetes. Deze vorm van diabetes ontstaat door de hormonale veranderingen die plaatsvinden in het lichaam van de vrouw tijdens de zwangerschap en verdwijnt na de zwangerschap (meestal) weer. Welke maatregelen je kunt nemen om zwangerschapsdiabetes tegen te gaan of het risico in ieder geval zoveel mogelijk te minimaliseren?

Kalknagels behandelen, dat doe je zo!
08/09/2021

Kalknagels behandelen, dat doe je zo!

Goed weer in het vooruitzicht? Dan sta je ongetwijfeld te trappelen om je nieuwe sandalen of slippers aan te trekken, of met je blote voeten rond te lopen op het strand. Maar helaas denkt niet iedereen daar hetzelfde over. Wie last heeft van kalknagels, staat immers niet zo te popelen om met open schoenen naar buiten te gaan en zijn voeten aan de buitenwereld te tonen.

Giftige insectenbeten: wat te doen tegen bijen- of wespensteken?
28/06/2021

Giftige insectenbeten: wat te doen tegen bijen- of wespensteken?

Hou je tijdens de zomermaanden van gezellige terrasjes en verrukkelijke bbq’s? Dan ben je lang niet alleen, want ook bijen en wespen zijn gek op goed weer, zoete drankjes en lekker eten! Echter, wanneer deze bijen en wespen te dicht in onze buurt komen, is onze eerste reactie nagenoeg altijd om in het wilde weg te beginnen slaan. En laat dat net de oorzaak zijn van een verhoogd risico op zo’n giftige insectenbeet. Hieronder enkele tips om bijen- en wespensteken te behandelen en wat je kan doen om een giftige insectenbeet te vermijden!

Vegan eten? Zo neem je alle voedingsstoffen op!
21/06/2021

Vegan eten? Zo neem je alle voedingsstoffen op!

Sinds vorig jaar zijn er maar liefst 30.000 veganisten in ons land. Wie veganist of vegan is, kiest ervoor om enkel nog plantaardig of vegan te eten en alle dierlijke producten zoals onder meer zuivelproducten, gelatine en honing te schrappen van z’n menu. Waarom mensen zoal vegan worden? Doorgaans omdat ze hiermee een gezondere levensstijl willen aanmeten of om enkele overtollige kilo’s kwijt te spelen. Toch staat vegan eten niet automatisch gelijk aan een gezonde levensstijl.

Gezonde levensstijl
Hoe je darmflora herstellen en je darmen gezond maken?
10/06/2021

Hoe je darmflora herstellen en je darmen gezond maken?

In de dikke darm leven miljoenen bacteriën, zowel goede als minder goede, die samen de verzamelnaam “darmflora” krijgen. Gunstige bacteriën staan in voor de afbraak van voedsel en de omzetting naar essentiële voedingsstoffen. Een gezonde en evenwichtige darmflora is cruciaal voor de spijsvertering, je stoelgang en zelfs je natuurlijke weerstand. Uit balans? Dan komt het erop aan om je darmflora te herstellen en terug in evenwicht te brengen.

Voeding
3 tips om komaf te maken met overmatig zweten en stinkende oksels
01/06/2021

3 tips om komaf te maken met overmatig zweten en stinkende oksels

Overmatig zweten kan je zelfvertrouwen behoorlijk aantasten. Zeker als er zichtbare natte plekken en vervelende zweetgeurtjes bij komen kijken. Vooral tijden de warme zomermaanden krijgen veel mensen te maken met overmatig zweten onder de oksels. Iets doet aan dit gênante en vervelende probleem? Hieronder wat je kunt doen om er komaf mee te maken!

Huid
Welke hooikoortsmedicijnen werken nu echt?
24/05/2021

Welke hooikoortsmedicijnen werken nu echt?

Het pollenseizoen staat weer voor de deur. Dat betekent dat heel wat mensen tussen nu en oktober weer last gaan krijgen van hoofdpijn, niesbuien of tranende ogen - of natuurlijk een combinatie van deze klachten. Hoe dat komt? Heel eenvoudig: de nakende bloeiperiode van (on)kruiden, grassen en bomen brengt hooikoortsklachten terug tot leven. Als je gevoelig of allergisch bent aan pollen, zijn er gelukkig enkele maatregelen die je kunt nemen. En natuurlijk kun je altijd ook de hulp inschakelen van hooikoortsmedicijnen.

Hooikoorts
4 afslanktips: in topvorm deze zomer!
06/05/2021

4 afslanktips: in topvorm deze zomer!

Iedereen wil tijdens de zomer graag kunnen pronken met z’n lichaam. Veel diëten en workouts zijn er dan ook op gericht om je helemaal klaar te stomen voor het bikiniseizoen. Ben je te laat begonnen of lukt het je maar niet om die laatste hardnekkige kilootjes kwijt te raken? Hang in there en schakel de hulp in van de vier middeltjes hieronder om je dieet in stroomversnelling te krijgen. Wedden dat je snel in topvorm raakt?

Afvallen
Pagina