1-12 blogposts van 84

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Tips om een litteken te verzorgen

Iedereen krijgt vroeg of laat wel eens te maken met een litteken. Sommige zijn klein en nagenoeg onzichtbaar, andere zijn groter en vallen meteen op. Wat het ook zij, littekens kunnen je een onzelfzeker gevoel bezorgen, zeker als ze niet mooi genezen. Als je ze op de juiste manier behandelt en verzorgt, echter, kun je ze verminderen en in sommige gevallen zelfs genezen. Vooral ‘verse’ littekens kun je goed behandelen, dus let op dat je tijdig het nodige onderneemt.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Huid

Vitamines voor je baby

Als je van plan bent om je kleine schat borstvoeding te geven, let er dan zeker op dat je hem of haar ook extra vitamines geeft. Moedermelk is van nature laag aan de essentiële vitamines D en K - deze bijgeven in de vorm van een oplossing is cruciaal voor de gezondheid van je baby.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Zwangerschap

Tips om snurken tegen te gaan

We liggen allemaal wel eens wakker van snurken. En dat mag je in dit geval letterlijk opvatten: als je een chronische snurker bent, is er voor je partner niet veel slapen bij. Gelukkig kun je snurken tegengaan en verhelpen. Er zijn verschillende middeltjes op de markt, van keel- en neussprays tot pastilles en nog meer, om komaf te maken met snurken. Ben je zelf een snurker of zoek je een oplossing voor je snurkende partner? Lees dan snel verder!

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

3 tips voor een goede mondhygiëne

Je mond en gebit goed verzorgen, is enorm belangrijk. Een frisse mond geeft je niet alleen zelfvertrouwen - het helpt ook om gaatjes, blaasjes, tandvleesproblemen en andere klachten te voorkomen en je mond gezond te houden. Laat het lachen je niet vergaan en gebruik de onderstaande tips voor een stralende glimlach...

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

Hoe een koortsblaas verzorgen

Koortsblaasjes komen best vaak voor. In principe is het een onschuldige aandoening van de huid, maar wel eentje die knap pijnlijk kan zijn en er niet meteen mooi uitziet. Vaak gaat een koortsblaas gepaard met een prikkelend of zelfs brandend gevoel ter hoogte van de lippen. De oorzaak is doorgaans het herpes simplex-virus type 1. Bij zo’n 15 procent van de Belgen breekt het virus regelmatig door. Hieronder wat je kunt doen om een koortsblaas te verzorgen!

Lees meer
Comments | Geplaatst in Huid

Aambeien genezen en voorkomen: dat gaat zo

We hebben allemaal aambeien of hemorroïden. Dit zijn de kanalen aan het uiteinde van de darmen, die kunnen zwellen om de anus af te sluiten. Bij sommigen kan het weefsel echter zwellen en irriteren, wat een branderig gevoel veroorzaakt. We spreken in dit geval van een aambei of “het speen”. Deze vervelende aandoening kan zowel inwendig als uitwendig voorkomen, hoewel ze altijd inwendig beginnen. Door hard persen, bijvoorbeeld, kunnen de aambeien naar buiten puilen.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Aambeien

Detox sapkuur

Je lichaam een keertje helemaal zuiveren en je batterijen terug opladen? Een detox is uitermate geschikt om komaf te maken met afvalstoffen die de werking van je lichaam verstoren. Een detox is eigenlijk een beetje een ‘grote schoonmaak’ voor je lichaam. Vooral detox sapkuren zijn tegenwoordig erg populair. Je drinkt dan gedurende een periode alleen maar sapjes op basis van groenten, fruit en kruiden. Achteraf spring je weer helemaal uit je vel van energie!

Lees meer
Comments | Geplaatst in Aambeien

Beter concentreren tijdens het studeren

Het is niet altijd evident om onafgeleid en je met volle aandacht op een taak te richten. We hebben het allemaal wel eens moeilijk om ons te concentreren. Dat kan zijn om verschillende redenen: vermoeidheid, stress, emoties zoals verliefdheid of verdriet…

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

3 tips tegen droge ogen

Heb je soms last van droge ogen? Dan ben je allerminst alleen. Veel mensen hebben last van droge ogen, vooral als ze ‘s morgens wakker worden. Droge ogen en oogleden die wel dichtgelijmd lijken: het zijn symptomen van het Droge Ogen Syndroom, een aandoening die een verminderde traanproductie inhoudt. En laat oogvocht nu net essentieel zijn voor gezonde ogen.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

De beste anti aging middeltjes

Er zo lang mogelijk jong uitzien: we tekenen er allemaal voor. Bij de meesten onder ons komt dit echter niet vanzelf. Voor een frisse en stralende huid zijn we aangewezen op zachte scrubs, bescherming tegen de zon, anti aging-cosmetica en beschermende gezichtsoliën en ga zo maar een tijdje door. Wat je kunt doen om je anti aging-inspanningen nog verder op te schroeven? Ontdek snel onze tips!

Lees meer
Comments | Geplaatst in Huid

Waarom levertraan gebruiken deze winter?

In sommige kringen is het een gebruik om in de maanden met een ‘R’ in de naam (september tot en met april) levertraan te nemen. Het betreft een dierlijk vet dat makkelijk wordt opgenomen en het vitamine a- en vitamine d-gehalte opschroeft bij gebrek aan zon.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

Haarverzorging: toptips voor gezond haar

Is je haar dof, broos of beschadigd? Dan wil je daar waarschijnlijk graag iets aan doen. Ons haar is namelijk een spiegel van onze lichamelijke en zelfs emotionele gezondheid. Het komt erop aan om je haar een energieboost te geven door de juiste producten te gebruiken en gezond en gevarieerd te eten. Met de tips hieronder krijg je snel terug gezond haar!

Lees meer
Comments | Geplaatst in Gezonde levensstijl

1-12 blogposts van 84

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Magento Blog extension by aheadWorks