mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

3 effectieve middeltjes om keelpijn te verzachten

Hoe keelpijn verzachten?

Keelpijn verzorgen, kan op verschillende manieren. Er zijn de voorschriften hierboven, maar je doet er ook goed aan om je keel vochtig en soepel te houden. Dat kun je doen door regelmatig koud water te drinken. Ook warme dranken met honing helpen keelpijn verzachten. Echinaforce van A. Vogel is een heerlijke siroop die je aanlengt met heet water om snel beter te worden. Ook sprays en zuigtabletten zoals Orofar lidocaine bieden soelaas.

De zuigtabletten en sprays van Medica zijn zeker het overwegen waard, net als Strepfen Flurbiprofen. Deze laatste verlicht de pijn al binnen een half uur! Altijd onthouden: doorgaans zijn tabletten en sprays enkel ontsmettend. Alleen als ze lidocaïne bevatten, werken ze lokaal pijnstillend.

Ten slotte is het wenselijk om koude, droge lucht te vermijden en geen rokerige ruimtes te betreden.

Hoe keelpijn verzachten?

Als de middeltjes hierboven je niet verlossen van je keelpijn, kun je overstappen op paracetamol (pijnstillend) of ibuprofen (ontstekingsremmend).

Ook keelsprays zoals die van Medica en Plantspray zijn een mogelijkheid. Keelsprays werken pijnstillend en bovendien gaan ze zwelling tegen. Dat maakt ze perfect geschikt om keelpijn te verzachten en genezen.

Huismiddeltjes

Ten slotte zijn er nog enkele huismiddeltjes om keelpijn te verzachten. Een stoombad, bijvoorbeeld, neemt snel je klachten weg. Tip: Gebruik enkele druppels Eucalyptus Radiata of Inhalo Rhinathiol in een liter kokend water voor het perfecte stoombad.

Een hete douche kan ook wonderen verrichten.

Blijft je keel pijn en ruw? Overweeg dan om te gorgelen met zout water. Het volstaat om een theelepel zout op te lossen in een kopje warm water en daar regelmatig mee te gorgelen.