mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Te veel gegeten? Zo zakt je eten sneller!

Bewegen zorgt voor een betere spijsvertering

Alhoewel je na het eten wellicht een fijn dutje wil doen, is dat niet meteen het beste plan om je eten te laten zakken. Door met een volle maag te gaan liggen, heeft je lichaam meer moeite om het eten naar de darmen te voeren. Je kunt dan zelfs last krijgen van brandend maagzuurRechtop blijven zitten is dus de boodschap.

Nog beter is om te bewegen na het eten. Moet je dan intensief gaan sporten? Neen, ook dat is niet het beste plan. Het is dan weer wel een goed idee om een wandeling te maken. Bewegen bevordert namelijk je spijsvertering.

Geen (koud) water drinken meteen na het eten

Wil je voorkomen dat je na het zoveelste feestje te veel gegeten hebt? Drink dan doorheen de dag genoeg water. Water zorgt al voor een voller gevoel, waardoor je minder trek zult hebben en dus minder eet. Daarnaast houdt het regelmatig drinken van water je spijsvertering op gang.

(Te veel) water drinken direct na het eten, is dan weer niet zo goed. Water maakt immers dat de spijsverteringssappen in je maag verdund worden. En als die verdund zijn, vertraagt dat het verteringsproces, wat ervoor zorgt dat je langer een overvol gevoel hebt.  

Hou rekening met de volgorde waarin je voedingsmiddelen eet

Je hebt voedingsmiddelen die licht verteerbaar zijn en je hebt er die moeilijk verteerbaar zijn. Wanneer je eerst moeilijk verteerbare voedingsmiddelen eet, kunnen die de lichter verteerbare voedingsmiddelen blokkeren. Zo’n blokkade leidt tot een slechte spijsvertering en een overvol gevoel.

Wil je dat je eten sneller zakt? Probeer dan altijd eerst de licht verteerbare voedingsmiddelen te eten.

Daarnaast is het goed om rekening te houden met voedingsmiddelen die voor een opgeblazen gevoel zorgen.